ممنوعیت استفاده از گاز اشکآور علیه معترضان با دستور قاضیهای ایالتی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ مقامات شهر دالاس در ایالت تگزاس آمریکا با ممنوعیت ۹۰ روزه استفاده از گاز اشکآور و سایر سلاحهای کمتر کشنده علیه معترضان مسالمتجو موافقت کردند.
شبکه محلی شهر دالاس وابسته به شبکه آمریکایی «سیبیاس» گزارش داد «سام لیندسی» قاضی منطقهای آمریکا حکم توافقی در این خصوص را تایید کرد. بر اساس آن، پلیس موافقت کرده از بمبهای دودزا، گلولههای فلفلی و سایر مواد شیمیایی علیه معترضان مسالمتجوی آمریکایی استفاده نکند. همچنین قرار شده که دیگر از گلولههای لاستیکی یا سایر انواع گلولههای غیرکشنده علیه معترضان استفاده نشود.
این حکم تا ۹ سپتامبر (۱۹ شهریور) به قوت خود باقی خواهد ماند، مگر آنکه توسط قاضی تمدید، اصلاح یا لغو شود. «تازیا ویلیامز» و «وینسنت دویل» دو شهروندی هستند که در دو اعتراض مجزا در شهر دالاس بر اثر برخورد گلوله لاستیکی مجروح شده و از پلیس این شهر شکایت کردهاند.
دویل از ناحیه گونه چپ زخمی شده و همچنین بخشی از بینایی چشم چپش را از دست داده است. ویلیامز هم بعد از ضربه شدید، در حالی که خونریزی داشت، دستبند زده و به حال خود رها شد.
بنابر دادخواست تنظیم شده در ارتباط با خشونت پلیس علیه معترضان مسالمتجو، افراد زیادی به شدت بر اثر برخورد گلولههای مختلف دچار جراحت شدهاند که «براندون ساینز» ۲۶ ساله یکی از آنهاست که چشم چپش را برای همیشه از دست داد و زن جوان دیگری که در بازگشت از فروشگاه به خانه بود از ناحیه پیشانی هدف گلوله قرار گرفت.
براندون ساینز
همچنین به گزارش روزنامه «پرس هرالد»، یک قاضی آمریکایی روز جمعه به پلیس شهر سیاتل ایالت واشنگتن دستور داد به طور موقت استفاده از گاز اشکآور، اسپری فلفل و انواع گلولههای غیرکشنده را برای متفرق کردن تجمعات صلحآمیز متوقف کند. اقدامی که بسیاری آن را پیروزی برای گروههایی میدانند که برخورد پلیس با اعتراضات مردمی در آمریکا را در روزهای اخیر افراطی و خشن خواندهاند.
در روزهای گذشته، نیروهای پلیس از گاز اشکآور، اسپری فلفل و سایر انواع زور برای متفرق کردن جمعیت معترضان ضد نژادپرستی استفاده کردهاند. با این دستور، استفاده از چنین ابزارها و روشهایی علیه معترضان به مدت دو هفته در این شهر متوقف خواهد شد.
پس از انتشار ویدئویی که قتل «جورج فلوید» در اثر رفتار خشونتآمیز یک افسر پلیس سفیدپوست را نشان میداد شهرهای بزرگ آمریکا به صحنه یکپارچه اعتراض تبدیل شد و در بسیاری از شهرها اعتراضات مسالمتآمیز مردم با دخالت و حمله پلیس به خشونت کشیده شد.
رفتار واشنگتن با معترضان ضد نژادپرستی مورد توجه جامعه بینالمللی و نهادهای مدنی قرار گرفته و برخی از آنها معتقدند اقدامات پلیس آمریکا علیه معترضان مصداق نقض حقوق بشر بوده است.
به گزارش پایگاه خبری «هیل»، در روزهای گذشته درگیریهای متعدد خشونتآمیز بین پلیس و معترضان آمریکایی در پی اعتراضات به قتل «جورج فلوید» ایجاد شده است. شیوه برخورد پلیس و استفاده از روشهای خشن برای مدیریت ناآرامیها با محکومیت مواجه شده و عدهای از گروهها این سوال را مطرح کردهاند که آیا نظام دادگستری آمریکا آمادگی رسیدگی به این اتهامات را دارد یا خیر.
اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا (ACLU) روز دوشنبه در نامهای سرگشاده به شورای امنیت سازمان ملل، خواستار نشستی فوری برای بررسی خشونت پلیس و سرکوب اعتراضات در آمریکا شد.
«اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل روز جمعه به «پیآرآی» گفت: متاسفانه در حال حاضر الگویی از تخلفات به دست پلیس در مقابله با اعترضات را شاهد هستیم.
کارشناسان هشدار میدهند اگر به مسئله خشونت پلیس آمریکا پرداخته نشود، این ناهنجاری میتواند به مسئلهای بزرگتر تبدیل شود.