یک نماینده مدعی شد

پرداخت حقوق ۴۰ میلیونی در بنیاد شهید

کدخبر: ۳۴۲۶۳۷
اقتصادنیوز: حکایت جانبازان، حکایت دردناکی است، کسانی که در روزهای دفاع از جانشان گذشتند و امروز هم به هر دلیلی در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از برنا، ۷ تیرماه ۱۳۶۶ وقتی شهر مرزی سردشت با دستور صدام بمباران شیمیایی شد محمدمهدی ۲۱ ساله به ‌عنوان سرباز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در همان حوالی خدمت می‌کرد. محمدمهدی برای کمک به قربانیان سلاح شیمیایی همراه با سایر بچه‌های گردان وارد منطقه می‌شود و با مشاهده وضعیت اسفبار یک کودک ماسکش را از صورت جدا کرده و به صورت او می‌زند و همین تصمیم کوتاه و انسان دوستانه زندگی او را تغییر می‌دهد.

او امروز یک جانباز شیمیایی و آسیب‌دیده از گاز خردل از ناحیه چشم، ریه و پوست است و پزشکان بنیاد شهید مصدومیت شیمیایی او را تائید کردند اما تنها به او ۱۵ درصد جانبازی رسیده است.

سرباز زنجانی دوران دفاع مقدس که امروز قهرمان وطن نامیده می‌شود غیر از مصدومیت شیمیایی مشکل اعصاب و روان هم دارد تا حدی که مشکلات درمانی و فشار عصبی باعث شده ۵ سال پیش فرزند ۲ ساله خود را از طبقه دوم خانه به پائین پرتاب کند و وقتی به خودش می‌آید می‌بیند احمدرضا روی زمین غرق خون است اما پس از ۱۸ روز کما و ۵ بار عمل جراحی چشم، توانست زنده بماند.

اتفاق تاسف بار دیگر این است که همسر این جانباز برای گذران زندگی خود و تهیه داروهای همسرش، مجبور است در مترو لوازم آرایش بفروشد و می‌گوید چندباری هم پلیس او را گرفته و با تعهد آزادش کرده‌اند و اتفاق ناگوارتر این است که دختر این جانباز شیمیایی اخیرا با قرص خودکشی کرده اما با کمک پزشکان نجات پیدا کرده است.

این جانباز با وجود هزینه سرسام آور درمان خود باید ماهی ۵۰۰ هزارتومان اجاره خانه بدهد که با ۲ میلیون حقوقی که می‌گیرد خرج داروهایش هم تامین نمی‌شود چه برسد به اینکه بتواند اجاره خانه بدهد.

اینها شاید گوشه‌ای از مشکلات زندگی این خانواده جانباز شیمیایی هم نباشد و ما در کشورمان صدها جانباز داریم که با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند و بسیاری از آنها به مرز خودسوزی می‌رسند مانند جانباز کرمانشاهی که برای تمدید تسهیلات خود به بنیاد شهید مراجعه کرده اما مسئولان به دلیل عدم تسویه تسهیلات قبلی با وی مخالفت کرده‌اند و پس از بارها مراجعه و حل نشدن مشکلش راهی به جز اعتراض با پایان دادن به زندگی‌اش برای همیشه پیدا نمی‌کند و این حادثه تلخ رقم می‌خورد.

مهدی عیسی‌زاده نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت سخت جانبازان در کشور گفت: بنده بیشتر از هرکسی می‌توانم جانبازان مظلوم کشورمان را درک کنم چراکه خودم جانباز شیمیایی هستم که باید داروهایم را از کشور آلمان تهیه کنم. این داروها هزینه بسیار بالایی برای من دارد و از توانم خارج است.

او افزود: روا نیست کسانی که در روزهای سخت، مردم را از دست دشمنان نجات دادند الان در سخت‌ترین شرایط زندگی کنند که حتی پول تهیه داروی خود را نداشته باشند.

عیسی‌زاده تصریح کرد: ما اگر جانبازان را رها کنیم و پای درد و دل آنها نشینیم گرفتار عذاب الهی خواهیم شد چون آنها ولی نعمت ما هستند و آرامش امروز خود را مدیون آنها هستیم.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلی‌ترین مشکل جانبازان گفت: بیشترین مشکل جانبازان تامین هزینه داروهایشان است به همین دلیل تلاش برای خرید دارو باعث می‌شود در تهیه باقی مسائل زندگی دچار مشکل فراوان شوند.

او افزود: در کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم رسیدگی به فرزندان شهید، جانبازان، آزادگان، ایثارگران، بازنشستگان نیروهای مسلح و کشوری محورهای کاری بنده است که حتما به صورت جدی پیگیری خواهم کرد.

عیسی‌زاده عنوان کرد: برای اینکه مردم نگویند همه امکانات فقط برای شهدا و جانبازان است ما رسیدگی به امور جوانان از جمله ازدواج، مسکن، اشتغال و...  را حتما مدنظر قرار می‌دهیم تا این بار پس از ۴۰ سال صحبت کردن، ایده‌هایمان را اجرایی کنیم و برای جوانان کاری انجام دهیم.

نماینده مردم میاندوآب ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ میلیون دختر و پسر به دلیل نبود اشتغال و مسکن نمی‌توانند ازدواج کنند. ۴ میلیون مصرف کننده موادمخدر در کشور وجود دارد و ۴ میلیون زن سرپرست خانوار حتی هزار تومان هم برای تهیه نان شب خود ندارند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در انتقاد به عملکرد بنیاد شهید گفت: متاسفانه مسئولان، جانبازان کشور را که عموما قشر ضعیف جامعه هستند رها کرده و تسهیلاتی به آنها ارائه نمی‌دهد برای مثال بنیاد شهید ده‌ها پروژه دارد که به درد جانبازان نمی‌خورد.

این جانباز شیمیایی افزود: بنیاد شهید نیروگاه و پتروشیمی تاسیس می‌کند و به برخی ماهیانه ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان حقوق می‌دهد در حالی که یک جانباز شیمیایی سردشت محتاج یک پماد ۲۰ هزار تومانی است و نمی‌تواند آن را تهیه کند تا زخم‌هایش التیام یابد.

عیسی‌زاده با اشاره به دستفروشی کردن همسر یک جانباز گفت: دستفروشی کردن همسر جانباز در مترو، توهین بزرگ به جمهوری اسلامی است که باید هم قوه مقننه و هم قوه مجریه فکری به حال آن کنند. بنده حتما به سهم خود در مجلس شورای اسلامی بحث افزایش حقوق جانبازان و رسیدگی به آنها را پیگیری خواهم کرد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید