عزم قالیباف برای محدودسازی فضای مجازی و داخلیسازی اینترنت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب؛ محمدباقرقالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود مشکلاتی در بخش پیامرسانها گفت: همانگونه که با سیاستگذاری و تعرفه گذاری بازار خودرو را مدیریت کردیم، باید برای فضای مجازی هم تصمیم گرفت.
وی ادامه داد: همین شبکه ملی اطلاعات که الان وجود دارد دارای اشکالاتی است. ما عدم تناسب در رشد ترافیک داخلی و خارجی را داریم و آنقدر که رشد ترافیک در بخش خارجی است، در حوزه داخلی نتوانستیم کنترل کنیم لذا نیازمند سیاستهای تعدیلی و راهبردی هستیم که در اختیار این وزارتخانه است.
قالیباف ادامه داد: جنس و شکل ترافیک هم مهم است. در ارسال یک پیام ساده بین دو شهروند ابتدا این پیام به خارج میرود و بعد به داخل بازمیگردد که ضعف جدی است. ما در همین شبکه ملی اطلاعات در خدمات پایه عمومی دچار کمبود جدی هستیم از جمله در بخش پیامرسان و سیستم عامل که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به آن توجه کند. بحث صیانت از همین شبکه ملی هم موضوعی مهم است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کودکان، نوجوانان و خانوادههای ما در معرض فضای آلوده هستند، ادامه داد: این فضای آلوده را باید از دو جهت نگاه کرد یکی تولید محتوا که هم وزارتخانه و هم بقیه دستگاهها مسئول هستند و یکی توسعه سرویسهای داخلی، سیاستهای دولت و اعمال مدیریت در شبکه. امروز ما این لجام گسیختگی را میبینیم این ضعف مدیریت و بدون سیاستگذاری بودن را در کشور مشابهی در شرق و غرب نداریم و حس میکنید حالت لجام گسیخته و رها شدهای وجود دارد.
قالیباف با بیان اینکه شبکه ارتباطی ما متکی به حوزه موبایل است، افزود: ما در شبکه ثابت فیبر نوری بسیار ضعیف عمل میکنیم فیبر نوری از ۷۰ کیلومتر به ۲۰۰۰ کیلومتر رسیده، اما سیاست مشخصی نیست. این از وظایف روشن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و نیاز به پول دولت هم ندارد. بخش خصوصی میتواند این کار را انجام دهد و اپراتورها هم داوطلب هستند، چرا منازل و مدارس نباید فیبر نوری داشته باشند که با توسعه شبکه داخلی آسیبپذیری، کاهش یابد.
وی یادآور شد: این وظایف تقسیم کار شده و شورای عالی فضای مجازی آن را مشخص کرده است اگر هم کمک مجلس شورای اسلامی نیاز باشد آماده هستیم که شرایط نابسامان این بخش را بسامان کنیم. ابهامی در وظایف نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت زیرساخت محتوا و خدمات تصریح کرد: بخشی از محتوا حتما در اختیار دستگاههای دیگر و مردم است، اما سیاستگذاری و مدیریت وجود ندارد چطور ما در حوزه خودرو سیاستگذاری، تعرفهگذاری و حمایت از صنعت داخل میکنیم تا این صنعت رشد کند، چرا در حوزه وظایف وزارتخانه مربوطه که باید سیاستهای تعدیلی داشته باشد و رشد حوزه داخلی و خارجی متناسب باشد این سیاست اعمال نمیشود و این فرصت داده نمیشود. حمایت در حوزه محتوا از بخش داخلی صورت نمیگیرد.
قالیباف با بیان اینکه انتظار تولید محتوا از وزارت ارتباطات نداریم، ادامه داد: اما سیاستگذاری در دست شماست. این بحث مهم کشور است. در جنگ اقتصادی هم مبانی زیرساخت و خدمات عمومی است که باید از آن استفاده شود.
وی با اشاره به آغاز به کار فعالیت کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی از امروز یادآور شد: ما دو اولویت اقتصاد و فرهنگ را دنبال میکنیم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشران این اولویت است. انشاءالله در جلسات بعدی به طور روشن و براساس سیاستهای شورای عالی فضای مجازی موضوعات را دنبال میکنیم.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات خطاب به نمایندگان مجلس گفت: تمام دغدغه های دینی و فرهنگی به جای خود اما مگر با ترور شهید سلیمانی، ما منطقه را خالی کردیم که فضای مجازی را تعطیل کنیم؟ با بستن که مسئلهای حل نمیشود، باید کار کرد. ما عمل می کنیم و بقیه هم باید پشتیبانی کنند.اینستاگرام به دلیل سیاست های ما تبدیل به قطب شده است و همه ی پلتفرم ها از دسترس خارج هستند.
وی همچنین افزود: اگر اینستارام صفحه ی سردار دل های ما را می بندد، اون دولت تروریستی است، تروریست های در کت و شلوار هستند. شکی در این نیست. اما اگر سردار مار را در بغداد ترور کردند ما بغداد را خالی می کنیم؟
وزیر ارتباطات ادامه داد: آیا عرصه ی رسانه ی بین المللی و حضور اثرگذار و حضور جریان سازی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب را نباید ببینیم. این بعد دیگری از ماجرا ست و کسی موافق بی دینی نیست.