پیشبینی ۲۰ بیماری با کمک هوش مصنوعی
به گزارشاقتصاد نیوز به نقل از زومیت، محققان از فناوری هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل کردن دادههای بزرگ استفاده کردند که این موضوع به آنها امکان توسعه فناوری را داده که بتوانند توسط آن احتمالا بروز در حدود ۲۰ بیماری در یک فرد را پیشبینی کنند.
این مدل که در دانشگاه "هیروساکی" و دانشگاه "کیوتو" ایجاد شده است، احتمال ابتلای هر فرد به یک بیماری را طی سه سال آینده بر اساس دادههای بدست آمده از معاینات پزشکی حدود ۲۰ هزار نفر داوطلب در ژاپن را محاسبه کرد. اگر بیمار بخواهد احتمال ابتلا به هر ۲۰ بیماری که پیشبینی میشود در آینده به آنها مبتلا شود را بداند میتواند با کمک توصیههای پزشکی بسیار زودتر از بروز آنها جلوگیری کند.
این مدل میتواند از بروز احتمالی بیماریهایی نظیر تصلب شرایین، فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیه، پوکی استخوان، بیماری سرخرگ تاجی یا بیماری شریان کرونری و چاقی در آینده در هر فرد خبر دهد.
محققان طی این مطالعه افراد را به دو دسته تقسیم کردند. گروه اول افرادی بودند که احتمالا بروز برخی بیماریها در آینده در آنها وجود داشت و گروه دیگر نیز افراد تحت کنترل بودند.
محققان پس از تقسیمبندی افراد، اطلاعات پزشکی آنها را تجزیه و تحلیل کردند تا پیشبینی کنند آیا این افراد در آینده واقعاً به این بیماری مبتلا خواهند شد یا خیر.
"یاسوشی اوکونو"(Yasushi Okuno) استاد دانشکده پزشکی دانشگاه کیوتو گفت: ما پیشبینیهای درست و دقیقی در مورد اینکه آیا افراد طی سه سال آینده به یک بیماری مبتلا خواهد شد یا خیر انجام دادیم.
یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی اساتیدی چون "شیگیوکی ناکاجی"(Shigeyuki Nakaji) و "کویچی موراشیتا"(Koichi Murashita) از دانشگاه هیروساکی از سال ۲۰۰۵ تاکنون هر سال معاینه پزشکی داوطلبانه را بر روی ساکنان هیروساکی انجام می دهند. این تیم علاوه بر جمع آوری اطلاعات کلی پزشکی، ارزیابی وضعیت بدنی ساکنان، انجام آزمایشهای ژنتیکی و سؤال درباره عادات رژیم غذایی، شیوه زندگی و فعالیتهای اجتماعی، به بررسی حدود ۲۰۰۰ دسته از دادههای بهداشتی طی این سالها پرداختهاند. تیم تحقیقاتی اوکونو در تجزیه و تحلیل خود از هوش مصنوعی استفاده کرده و ارتباطی بین پیشرفت برخی بیماریها و شرایط سلامتی افراد، ژنتیک و شیوه زندگی آنها کشف کردند.
به عنوان مثال، تیم تحقیقاتی براساس میزان قند خون، حجم عضلات ساق پا و میزان چربی بدن یک فرد قادر به پیشبینی احتمال ابتلای آن فرد به دیابت شدند.
از این مدل میتوان برای ارائه توصیههای شخصی به افراد برای کاهش ابتلا به این بیماریها استفاده کرد.
اوکونو گفت: اگر ما قادر به پیشبینی احتمال ابتلای هر فرد به بیماریهای خاص باشیم، میتوانیم با ارائه توصیههایی درباره تغییر در شیوه زندگی از ابتلای آنها به این بیماریها جلوگیری کنیم.