حمله تندیک درجه دار ارشد ارتش به اعضای شورای شهر تهران

کدخبر: ۳۴۶۰۱۴
اقتصادنیوز :مدیرعامل بنیاد تعاون آجا گفت: سازمان ارتش قصد ندارد در دعواهای سیاسی وارد شود ولی ما از این موضوع (انتقاد شورای شهر تهران به تفاهم‌نامه پادگان ۰۶) بوی دعوای سیاسی استشمام می‌کنیم.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از آنا ، حدود دو هفته پس از مراسم عملیات احداث بوستان ارتش و تبدیل پادگان ۰۶ به فضای سبز شهری که با حضور امیر موسوی فرمانده کل ارتش، پیروز حناچی شهردار تهران، اعضای شورای شهر و جمعی از فرماندهان ارتش برگزار شد، تنی چند از اعضای شورای اسلامی شهر تهران خواستار اصلاح مصوبات و توافقات در رابطه با پادگان ۰۶ شدند.

محمد جواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در بخشی از اظهارات خود در انتقاد به این تفاهم‌نامه می‌گوید: بررسی‌ها نشان می‌دهد نتایج حاصله از مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و تفاهم نامه‌های مربوط به این موضوع میان شهرداری و ارتش جمهوری اسلامی ایران، با «گزینه‌های مطلوب و ممکن» که می‌توانست در دستور کار قرار گیرد و تضمین کننده حداکثری حقوق شهر و شهروندان و مدیریت شهری از یک سو و منافع ارتش جمهوری اسلامی ایران از دیگر سو باشد، فاصله جدی وجود دارد ... در سراسر مذاکرات و مصوبات و توافقات مربوط به واگذاری پادگان ۰۶ اشاره‌ای به بررسی‌های اجتماعی و فرهنگی، ترافیکی و زیست محیطی نشده است و چنین امری این شائبه را مطرح می‌کند که بررسی‌ها و مطالعات مذکور به نحو مناسبی در دستور کار نبوده است.

همچنین تنی چند از اعضای دیگر شورای شهر تهران یعنی الهام فخاری، احمد مسجد جامعی، حسن خلیل آبادی، حجت نظری و علی اعطا نیز نسبت به این موضوع به شهردار تهران تذکر داده و خواستار این موضوع شدند که هرگونه تفاهم در این زمینه بر اساس قوانین و مقررات مورد تأیید شورا قرار گیرد.

 این اظهارات در حالی از سوی شورای شهری‌ها مطرح شد که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی انتقال پادگان ۰۶ یک الگوی بسیار ارزشمند برای کل کشور دانست که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی مردم منجر شود.

براساس تفاهم‌نامه‌ای که به تأیید شورای‌عالی معماری و شهرسازی رسیده از زمین پادگان ۰۶ ارتش که حدود ۵۰ هکتار وسعت دارد، ارتش سهمی ۱۵ هکتاری دارد و مقرر شده که در ۶۳۰ هزار مترمربع آن اقدام به بارگذاری کند و مابقی ۳۵ هکتار آن تبدیل به بوستان و یا به عبارتی کاربری عمومی شهری شود.

 در همین خصوص امیر سرتیپ رضا خرم‌طوسی مدیرعامل بنیاد تعاون آجا در ارتباط با تذکرات برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص جزئیات واگذاری پادگان ۰۶ به شهرداری تهران اظهار کرد: ما قانون جابجایی پادگان‌ها را داریم که در آن به‌طور مفصل به فرآیندی که در این انتقال مطرح است اشاره شده است.

وی ادامه داد: در گذشته پادگان‌ها کیلومترها با مرکز شهر فاصله داشتند اما با توسعه شهرها این مراکز نظامی در درون شهرها قرار گرفته‌ و با توجه به این‌که پادگان‌ها از نظر سفرپذیری، نیروی انسانی و آموزشی ایجاب می‌کند که در بیرون شهرها باشند موضوع انتقال آنها را مطرح می‌کنند که البته این اقدام ملزومات مربوط به خود را دارد.

مدیرعامل بنیاد تعاون آجا با اشاره به این مطلب که وقتی پادگانی جابجا شده و در موضع جدید مستقر می‌شود باید بتواند کارهای امنیتی، مأموریت‌ها و مسئولیت‌های خود را به انجام برساند، گفت: انتقال پادگان به سادگی نیست و نمی‌توان به یکباره چند هزار نیروی امنیتی را منتقل کرد.

امیر خرم‌طوسی با بیان این‌که قانون مجوزهای لازم را برای انتقال پادگان ۰۶ در اختیار ما قرار داد، گفت:‌ با توجه به مجوز قانونی، ما از سلسله مراتب خودمان در نیروهای مسلح کسب اجازه کرده و آنها نیز پس از برگزاری جلسات مفصلی اعلام کردند پادگان را به فلان نقطه منتقل کنید و بر این اساس ما همچون موارد مشابه بر روی پادگان طرح گذاشته تا بتوانیم به نفع شهر سرانه‌های آن را تقویت کرده و گره‌هایی را در حوزه مدیریت شهری باز کنیم.

 وی افزود: براساس اقدامی سنجیده و سطح بالا با شهرداری تهران در قالب کمیته‌های فنی و جلسه‌های کمیسیون ماده پنج مجوزهای لازم را دریافت کردیم. این موضوع همچنین در شورای‌عالی شهرسازی و معماری که  عالی‌ترین شورای فنی تخصصی کشور در این حوزه است مطرح شد شورایی که نماینده ۷ وزیر، سازمان حفاظت محیط زیست، دبیری وزیر راه و شهرسازی، نمایندگان شهرداری و شورای شهر که بعضی از آنها هم دارای حق رأی هستند. این شورای‌عالی در جلسات سنگین به نتیجه فعلی رسیده حال چهار نفر در شورای شهر از جمله رئیس کمیسیون فرهنگی آن، که تخصص لازم را هم ندارند آمده و شروع به اظهارنظر می‌کنند.

 مدیرعامل بنیاد تعاون آجا اظهار کرد: خنده‌دار است موضوعی را که ۱۰ ها نفر متخصص روی آن بحث کرده و به تصمیمی معقولی برای تهران رسیده‌اند که برای مردم مفید است و می‌تواند سرانه‌ها را ایجاد کند، افرادی‌که تخصص لازم را در این زمینه ندارند به موضوع ورود کرده و حرف‌های بی‌مبنایی را مطرح کنند که قطعاً به ضرر مردم است. جالب اینجاست که این افراد هم شعار مردم و ملت ملت را سر می‌دهند در حالی‌که رونما و پوسته بحث دفاع از مردم و حقوق آنها است ولی درون آن عین ضربه زدن به مردم است چون با این صحبت‌ها مردم را از یک پارک ۳۵ هکتاری که از پارک شهر و پارک ملت هم بزرگ‌تر است محروم می‌کنند.

 امیر خرم‌طوسی با اشاره به این‌که ارتش از روی بیکاری اقدامی را انجام نمی‌دهد که به ضرر امنیت کشور باشد، گفت: ما باید عاقلانه و مدبرانه مجوزهایی را برابر قانون و منطق کاری دریافت کنیم به گونه‌ای که هم به نفع شهر باشد و هم از درون آن منابعی حاصل شود که بتواند هزینه این جابجایی را تأمین کند.

وی ادامه داد: در تمامی مسیر واگذاری پادگان ۰۶ ارتش بنایش این بود که قانون را فراروی خود قرار دهد این‌که بگوییم بله ارتش ۱۰۰ درصد ارتش مجموعه را به پارک تبدیل کرده و هزینه آن را هم پرداخت می‌کند مشخص است که کاری ایده‌آلی، شعاری و ژورنالیستی بی‌معنا است و همه این را می‌فهمند.

 مدیرعامل بنیاد تعاون آجا در ارتباط با قانون واگذاری پادگان‌ها، گفت: قانون به ما می‌گوید  بین ۴۲,۵ تا ۷۰ درصد واگذار کنید و ما آمدیم ۷۰ درصد یعنی بالاترین واگذاری را انجام دادیم که به نفع ملت است و این کار برای ما یک وظیفه است.

امیر خرم‌طوسی با اشاره به این‌که این ۷۰ درصد قرار است به تبدیل به پارک شده و سرانه‌های شهری را تقویت کند، عنوان کرد:‌ ۳۰ درصد باقی‌مانده مقرر شده تا بارگذاری خلوتی روی آن انجام گیرد. متخصصان معماری و شهرسازی به این موضوع واقف هستند که بارگذاری ۶۳۰ هزار متر در ۱۵ هکتار چه میزان بزرگوارانه است.

 وی در ارتباط با تأثیر تداوم اظهارات غیرکارشناسی برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص تفاهم‌نامه واگذاری پادگان ۰۶ گفت: برای ما مهم است که در چه فضایی حرکت می‌کنیم، چه کسی را با این اظهارات ناراحت می‌کنیم؟ اگر که اظهارنظرهای خام آقایان که خالی از منطق تخصصی و علمی است ادامه داشته باشد و ما جو را نامناسب ببینیم دوست نداریم در یک جو نامناسب و منفی اقدام مفید ملی را انجام دهیم.

مدیرعامل بنیاد تعاون آجا تصریح کرد: من اتفاقاً با آقای حناچی هم صحبت کردم و مطرح کردیم و اگر ببینیم فضا، فضای مسموم، آلوده و ناجوری است چرا ما بیاییم و توافق کنیم. همین الان که اتفاقی نیفتاده صفر صفر شویم. وقتی‌ که این اقدام به‌جای این‌که یک خدمت ملی تلقی شود این‌طور به‌نظر بیاید که اجحافی به شهر تهران تحمیل می‌کند چه الزامی برای انجام آن است.

امیر خرم‌طوسی اذعان کرد: چه کاری است که ارتش منابعش را پای کار بیاورد و بعد از آن اتفاقی که نباید بیفتد رخ دهد. البته که این موضوع با تصمیم من انجام نمی‌شود ولی من موافقم که اگر فضا، فضای همدلی و تأیید و تشکر نباشد بازگردیم و سر جای خودمان بایستیم و پادگان را سر جایش بازگردانیم و در این صورت چیزی هم از دست نداده‌ایم.

 وی افزود: ما به آقایانی که فکر می‌کنند تفاهم بر سر تبدیل پادگان ۰۶ به بوستان به ضرر تهران است اثبات می‌کنیم اگر این اتفاق رخ ندهد به ضرر تهران خواهد بود. به جز رفت و آمدهای پادگان انتقال چند هزار نیرو از این محل برای رزمایش یا تیراندازی و حتی رفتن این نیروها به مرخصی با توجه به عرض کم خیابان پاسداران آن را قفل می‌کند.

مدیرعامل بنیاد تعاون آجا بار دیگر در انتقاد به اظهارنظرهای اخیر برخی از اعضای شورای شهر نسبت به تفاهم‌نامه واگذاری پادگان ۰۶، گفت: با چه عقلی کسانی‌که تخصص ندارد به موضوع ورود کرده و تصمیمی را که در سطح بالا گرفته شده را زیرسؤال می‌برند؟ انشاالله ما در برابر این اظهارات ایستادگی و مقاومت می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم این صحبت‌ها خللی در جریان این اقدام ایجاد کند.

امیر خرم‌طوسی تصریح کرد: به‌نظر می‌رسد در شورای شهر انضباطی وجود ندارد چون این افراد حرمت رئیس خودشان (شورای اسلامی شهر تهران) را نگه نمی‌دارند چه برسد به ما. رئیس شورای شهر تهران خود در مراسم عملیات احداث بوستان ارتش و تبدیل پادگان ۰۶ به فضای سبز شهری در ردیف اول نشست و در سخنرانی خود از آن تعریف کرد.

وی در پایان گفت: سازمان ارتش قصد ندارد در دعواهای سیاسی وارد شود ولی ما از این موضوع بوی دعوای سیاسی استشمام می‌کنیم. متأسفانه در مواردی مدیریت شهری خودشان نمی‌خواهند کاری انجام دهند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید