آخرین اخبار از واکسن کرونا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شفقنا؛ ویروس کرونا بیشتر از ۶ ماه است که شناسایی شده است. چین کانون شیوع این ویروس بود اما طولی نکشید که آن را به خوبی مهار کرد البته ویروس به سرعت به دیگر کشورهای جهان نفوذ کرده و روز به روز شمار مبتلایان و قربانیان آن در سراسر جهان در حال افزایش است.
همچنان همه مردم در سراسر جهان امیدوارانه چشم انتظار کشف واکسن و داروی جدید برای این ویروس مهلک هستند و باوجود گمانه زنی های زیادی که وجود دارد هنوز خبری قطعی از کشف واکسن کرونا به دست نرسیده است.
بسیاری از کشورهای جهان برای تولید سریع واکسن ضد ویروس کرونا به دلایل بسیاری از جمله تحقیقات علمی و یا دستیابی به سود زیاد در حال رقابت هستند. باوجود رقابت شدیدی که وجود دارد صداهای به گوش می رسد که خبر از ناامیدی و ناکامی دانشمندان در کشف واکسن ضد کوید ۱۹ می دهد تا جایکه بعضی از دانشمندان از نیاز به وقت بیشتر برای تولید واکسن خبر می دهند و بعضی هم کاملا درهای امید را بسته اند.
«آرنود فونتانیه» ویروس شناس فرانسوی که عضو شورای علمی پاریس است، کشف واکسن ضد کرونا تا آغاز سال جاری میلادی را صدرصد رد کرد. او براین باور است که احتمال تولید واکسن تا آغاز سال ۲۰۲۱ بسیار کم است و به همین خاطر از مردم خواست که همچنان قانون فاصله گذاری اجتماعی را کاملا رعایت کنند.
او در مصاحبه با شبکه BFMTV گفت:تولید واکسن ضد کرونا به چند سال زمان نیاز دارد. تلاش های بسیار زیادی در این زمینه در حال انجام شده است اما شخصا اگر واکسن تا آغاز سال ۲۰۲۱ تولید شود غافلگیر خواهم شد.
این ویروس شناس فرانسوی با بیان اینکه ممکن است دارو و یا واکسنی که به صورت جزئی اثر گذارد کشف شود، ادامه داد: باتوجه به اینکه بعید است که دولت ها بار دیگر قرنطینه را در دستور کار خود قرار دهند باید فعلا با این ویروس کنار آمد و با آن زندگی کرد. مردم باید فاصله گذاری اجتماعی و قوانین بهداشتی را بیشتر رعایت کنند. برگزاری تجمعات با شرکت افراد زیاد بزرگ ترین تهدید برای شیوع کرونا است.
او در پایان گفت که فضاهای بسته مانند کشتی های کروز، کشتی های جنگی، سالن های بدنسازی و مساجد و پرستشگاه ها آسیب پذیرترین مکان ها در برابر کرونا هستند.
واکسن تایلندی
دانشمندان تایلندی در بانکوک روز یکشنبه اعلام کردند که واکسن تولیدی خود را از ابتدای ماه اکتبر روی انسان آزمایش خواهند کرد. آنها تاکید کردند که آزمایش این واکسن روی حیوانات جواب داده است.
«کیات روکرونگتام» رئیس برنامه توسعه واکسن کرونا در دانشگاه چولالونگ کورن گفت: یک شرکت داروسازی وجود دارد که آزمایشات خود را در ماه اکتبر برای آزمایش بر روی انسان آغاز می کند. از داوطلبان دعوت می شود که تمایل خود را برای انجام آزمایش در دو ماه آگوست و سپتامبر ثبت کنند.
پزشکان در تایلند بعد از آزمایش مثبت واکسن بر روی موش ها تصمیم گرفتند که در ماه می قبل این واکسن را روی میمون ها هم آزمایش کنند. دکتر چولالونگ گفت: ایمنی هر میمونی که این واکسن به او تزریق شد بالا رفت و به خوبی درباره ویروس مقاوم شد.
واکسن روسی
روز شنبه مدیر مرکز علمی و کاربردی قلب و عروق داخلی دانشگاه سچینوف اعلام کرد: داوطلبانی که واکسیناسیون مرکز اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی «گامالیا» علیه کرونا را انجام داده اند در وضعیت خوبی به سر می برند.
سرگئی سمیتیکو در سخنانی که شبکه « روسیا الیوم» آن را پوشش داد، گفت: به طور کلی داوطلبان واکسن را به خوبی دریافت می کنند و هیچ گونه مشکلی را احساس نکرده اند. نتایج قطعی مرحله اول آزمایش های بالینی در اواخر تیر ماه آماده خواهد شد.
وادیم تاراسوف مدیر انستیتوی داروهای دانشگاه سیچنوف اعلام کرد که این واکسن به طور صنعتی تولید شده است و هیچ عنصر ویروس را ندارد.
این واکسن توسط کارشناسان انستیتوی گامالیا و وزارت دفاع روسیه تولید شده است و در آزمایشات بالینی آن که در دانشگاه سیچینوف انجام شد ۳۸ داوطلب شرکت کردند.
میخائیل موراشکو وزیر بهدشت روسیه گفت: دانشمندان و پزشکان در روسیه به دنبال آماده کردن ۱۷ واکسن در آینده هستند که بعضی از آنها بر روی داوطلبان آزمایش شده است. بعید نیست که این آزمایش ها در سال جاری به پایان رسد اما پیش بینی می کنیم واکسنی که پزشکان نظامی در وزارت دفاع و مرکز میکروبیولوژی گامالیا آماده کرده اند تا پایان ماه آگوست آماده شود.
تجرییات آلمان ها
آلمان هم به نوبه خود تجربه های بالینی اش را روی حدود ۴ هزار داوطلب برای کشف واکسن کرونا در بیمارستان دانشگاهی شهر «توبینگن» انجام داده است. پیتر کریمسنر مدیر این پژوهش در روز جمعه گفت: ما بر خلاف آزمایش های معمول بالینی که به سختی می توان تعداد مورد نظر داوطلبان را پیدا کرد اکنون در وضعیت بسیار خوبی هستیم و شمار داوطلبان بسیار زیاد است.
پژوهش بالینی در کلینیک دانشگاه از اواسط ماه ژوئن برای کشف واکسن توسط شرکت داروسازی “Cure Fak” در شهر توبینگن آغاز شد. از آن زمان تاکنون حدود ۵۰ نفر این دارو را مصرف کرده اند.
دکتر کریمسنر مدیر این پژوهش گفت: هنوز هیچ عارضه جانبی ناگهانی بر روی داوطلبان مشاهده نشده است و همه چیز به خوبی پیش می رود. این مطالعه هیچ نتیجه نگران کننده ای را نشان نداده است.
طبق اعلام خبرگزاری DPA این واکسن در ابتدا به ۱۶۸ داوطلب تزریق شده است که فقط شامل شهر توبینگن نمی شود بلکه در خنت بلژیک، هانوفر و مونیخ هم به داوطلبان تزریق شده است. اگر این آزمایش نتیجه مثبتی داشته باشد در آینده روی افراد بیشتری هم آزمایش خواهد شد.
شرکت« کیورفاک» به دنبال تولید واکسن های از نوع «mRNA» است. این واکسن نوعی مالکول سلولی است که به عنوان راهنمای ساخت و تولید پروتئین ها عمل می کند. دانشمندان به mRNA مخصوص کرونا دست پیدا کرده اند. این واکسن نوعی از پروتئین ها را تولید می کند که بدن آن را خارجی می داند و به آنها حمله می کند.
کشورهای مانند چین و آمریکا ها اعلام کرده اند که واکسن مخصوص آنها به زودی روانه بازار خواهد شد.
شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا روز به روز به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است. تا کنون بیش از ۱۳ میلیون در سراسر جهان به ویروس مبتلا شده اند این درحالی است که شمار قربانیان هم به مرز ۶۰۰ هزار نفر نزدیک شده است.
آمریکا بیشترین شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را در سراسر جهان دارد این درحالی است که چین به عنوان کانون شیوع و شناسایی ویروس توانسته که به خوبی ویروس را مهار کند و شمار مبتلایان و قربانیان را به صفر برساند.