کشورهای جهان درگیر کشورگشایی/دیروز ایروان امروز روسیه

کدخبر: ۳۴۹۹۳۰
اقتصادنیوز: سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ادعای وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر مداخله مسکو در انتخابات پارلمانی این کشور را رد کرد.
کشورهای جهان درگیر کشورگشایی/دیروز ایروان امروز روسیه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا:  ماریا زاخارووا روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی در ساختمان وزارت امور خارجه روسیه در میدان اسمولنسکایا سنایا مسکو خاطرنشان کرد: ما ادعای لندن مبنی بر اینکه گویا روسیه در انتخابات پارلمانی انگلیس در سال ۲۰۱۹ مداخله کرده است را مبهم و متناقض می خوانیم. 
 سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد: هیچ گونه شواهدی دال بر مداخله روسیه در این انتخابات وجود ندارد. 

وزیر امور خارجه انگلیس روز پنجشنبه با ایراد سخنانی در مجلس عوام، مدعی شد که روسیه با انجام حملات سایبری ، اقدام به دخالت در انتخابات سراسری کشورش کرده است.

«دومینیک راب» ادعا کرد که بر اساس تجزیه و تحلیل‌های گسترده‌ای که در این زمینه صورت گرفته، عوامل روسیه تلاش کرده‌اند تا از طریق انتشار اسناد محرمانه دولت در جریان انتخابات پارسال (۲۰۱۹) دخالت کنند.

به گفته وی، این اطلاعات مربوط به مذاکرات تجاری انگلیس و آمریکا است که در شبکه‌های اجتماعی از جمله «ردیت» لو رفت. وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد که دولت لندن این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که به اقدام مسکو در این زمینه پاسخ مقتضی نشان دهد.

زاخارووا گفت: از یک طرف می گویند که شواهد در مورد مداخله روسیه وجود ندارد و ازسوی دیگر از تدابیر برای پاسخ به اقدام روسیه سخن می گویند. 

وی ادامه داد: این دو نکته یکدیگر را نفی می کنند. چنین بنظر می رسد که موج جدید ادعای انگلیس علیه روسیه که بر احتمالات استوار شده، آغاز شده است.  

خروج نیروهای خارجی از  افغانستان به جنگ خونین پایان می دهد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه نشست خبری گفت: خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان امکان پایان جنگ خونین چندساله در این کشور را فراهم می کند. 

وی با اشاره به اظهارات سخنگوی پنتاگون در مورد کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان، گفت: روسیه از اجرای تعهدات طرف آمریکایی در توافقنامه دوحه بین ایالات متحده و گروه طالبان استقبال می کند و از این دو طرف و کابل دعوت به اجرای دیگر توافق ها در چارچوب حل و فصل اوضاع افغانستان در وهله اول تبادل اسرا و آغاز مذاکرات مستقیم می کند.  

سخنگوی پنتاگون مدعی شد به توافق با طالبان پایبند بوده و تعداد پایگاه‌های نظامی در افغانستان را به پنج پایگاه کاهش داده است.

جاناتان هافمن شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی بیانیه‌ای صادر کرد که با اشاره به گذشت ۱۳۵ روز از امضای توافق آمریکا و طالبان آمده است: همان‌طور که در این توافقنامه تصریح شده است، ایالات متحده موافقت کرد که نیروهای خود را در افغانستان به هشت هزار و ۶۰۰ نفر کاهش دهد و از پنج پایگاه عقب‌نشینی کند.

وی افزود: ما به این تعهد عمل کرده ایم، نیروهای ایالات متحده در افغانستان به حدود هشت هزار نفر رسیده و پنج پایگاه که قبلا توسط نیروهای آمریکایی اشغال شده بود به شرکای افغان منتقل شده است.

سخنگوی پنتاگون ادامه داد: حضور ارتش آمریکا در افغانستان بر توانایی‌ها و نه تعداد آنها معطوف است. ما توانایی‌ها و اختیارات لازم را برای محافظت از خود، متحدان و شرکای خود و منافع ملی ایالات متحده حفظ می‌کنیم.

روسیه از بین المللی شدن مناقشه لیبی نگران است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که روسیه از بین المللی شدن مناقشه مسلحانه در لیبی نگران است. 

وی افزود: عدم وجود صلح پایدار در لیبی خطر نابودی بیشتر زیرساختهای اجتماعی و اقتصادی این کشور را دربر دارد و علاوه بر آن تهدید بین المللی تر شدن مناقشه را تشدید می کند. 

زاخارووا در این پیوند به تصمیم اخیر مجلس دولت حاکم بر شرق لیبی برای دعوت از نیروهای مسلح مصر برای شرکت در مناقشه لیبی اشاره کرد. 

گفتنی است دولت مصر از نیروهای ژنرال خلیفه حفتر موسوم به ارتش ملی لیبی در شرق این کشور حمایت می‌کند.

لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنش‌های سیاسی و درگیری‌های نظامی بسیار گسترده‌ای روبه‌رو بوده است.
این کشور در نهایت به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیاست و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات متحده عربی، یونان و قبرس حمایت می‌شود.

انتخابات پارلمانی سوریه برای حفظ ثبات کشور مهم است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: انتخابات پارلمانی سوریه برای حفظ ثبات این کشور مهم است.    

 وی با بیان اینکه انتخابات پارلمانی در آینده نزدیک در سوریه برگزار می شود، اظهار کرد: ما فعالیت مناسب همه سازمان های حکومتی چه اجرایی یا قانونگذاری را برای این کشور مهم می دانیم.

زاخارووا خاطرنشان کرد: این موضوع برای حفظ ثبات سوریه و جلوگیری از اجرای سناریوهای شبیه همسایگان سوریه به عنوان مثال لیبی در این کشور اهمیت دارد.

انتخابات پارلمانی سوریه قرار است روز ۱۹ جولای (۲۹ تیر) برگزار شود.

آمریکا از جنگ افروزی در اوکراین حمایت می کند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه آمریکا را متهم کرد که از جنگ افروزی و جناح جنگ طلب در اوکراین حمایت می کند.

زاخارووا گفت: ما شاهد گسترش هدفمندانه و برنامه ریزی شده کمک های نظامی آمریکا به اوکراین هستیم. واشنگتن سعی دارد نفوذ خود را در بخش های نظامی اوکراین افزایش دهد. 

وی به طرح بودجه نظامی آمریکا برای سال ۲۰۲۱ اشاره کرد که در آن ارائه دهها میلیون دلار کمک های نظامی به اوکراین پیش بینی شده است.

آمریکا از سال ۲۰۱۴ با روی کار آمدن حکومت غرب گرا در کییف، صدها میلیون دلار تسلیحات به این کشور تحویل داده است. 

روسیه جزایر کوریل را به ژاپن نمی دهد 

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که هدف مذاکرات بین روسیه و ژاپن، امضای سند اساسی معاهده صلح است.

وی افزود: علامت گذاری مرزی یا تعیین مرزها هیچ ارتباطی با مذاکرات با ژاپن درباره موافقت نامه صلح ندارد.

زاخارووا خاطرنشان کرد: در گفت وگو با توکیو به غیرقابل تغییر بودن مرزهای کشور خود باور داریم و برضرورت پذیرفتن نتایج جنگ دوم ازسوی ژاپن تاکید کرده ایم.

 از آنجا که توکیو امضای معاهده صلح با روسیه را به واگذاری جزایر کوریل جنوبی به ژاپن مشروط کرده است و روسیه نیز شرایط فعلی را به عنوان پیامدهای جنگ جهانی دوم تمام شده و غیرقابل بازگشت می داند، دو کشور با گذشت بیش از ۷۰ سال از پایان جنگ جهانی دوم، هنوز موافقتنامه صلح امضا نکردند.
مسکو با استناد به نتایج کنفرانس یالتا، بیانیه پوتسدام و سایر اسناد، بارها تاکید کرد که در حاکمیت روسیه بر جزایر کوریل جنوبی تردیدی وجود ندارد. ژاپن نیز به نوبه خود تاکید می کند که این جزایر تحت مالکیت این کشور است و حضور نیروهای روسی در آن، به نوعی اشغال خاک ژاپن محسوب می شود.
جزایر کوریل جنوبی شامل کوناشیر، ایتوروپ، هابومای و شیکوتان، به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز و نیز آبزیان و واقع شدن در اقیانوس آرام، موقعیت راهبردی ویژه ای برای هر دو کشور دارند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید