بیماران مبتلا به کووید ۱۹ چند روزه خوب می شوند؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از روزیاتو، مسیر بهبودی برای همه یکسان نیست و همانطور که خواندید نشانه ها و علائم کرونا در افراد مختلف با یکدیگر فرق دارد. اینکه کرونا چند روزه خوب می شود سوالی است که جواب آن به شدت بیماری بستگی دارد. برخی افراد به سرعت خوب می شوند و برخی دیگر دچار عوارض طولانی مدت می گردند.
از طرفی سن و سال، جنسیت و میزان سلامتی جسمانی فرد همگی فاکتورهایی موثر در مدت زمان بهبودی فرد مبتلا به کووید ۱۹ هستند. در واقع هرچه داروها و شیوه های درمانی فرد جدی تر باشند مدت بیشتری طول می کشد که به بهبودی دست پیدا کند.
اگر علائم خفیف داشته باشیم چطور؟
اغلب افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا می شوند صرفا علائم اصلی آن شامل تب و سرفه را دارند اما برخی دیگر ممکن است دچار مشکلات دیگری نظیر درد، خستگی، گلو درد و سردرد هم بشوند.
در مبتلایان به کووید ۱۹ سرفه ها ابتدا خشک هستند اما برخی هم ممکن است سرفه های خلطی داشته باشند و خلط سینه آنها در واقع همان سلول های مرده ریه است که توسط ویروس کشته شده اند.این علائم معمولا با استراحت، مصرف زیاد مایعات و داروهای مربوطه درمان می شوند.
لذا افرادی که علائم خفیفی دارند خیلی زود درمان می شوند. تب این افراد معمولا در کمتر از یک هفته فروکش می کند هرچند که سرفه ها ممکن است برای زمان طولانی تری باقی بمانند. تحلیل دیتای ارائه شده از سوی چین توسط سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که به طور متوسط زمان بهبودی در این افراد دو هفته است.
اما این بیماری همانطور که احتمالا در اطرافیان خود دیده اید میتواند شدیدتر باشد و در برخی بین یک هفته تا ده روز طول می کشد تا بیماری وارد فاز عفونی شود. البته گذار به این مرحله میتواند سریع هم اتفاق بیافتد. در این صورت تنفس برای فرد دشوار می شود و ریه هایش متورم می گردند. علت هم این است که سیستم ایمنی بدن شخص مقابله با بیماری را آغاز کرده و وارد فاز دفاعی شده است.
در این شرایط برخی افراد برای اکسیژن درمانی باید در بیمارستان بستری شوند. طبق گفته پزشکان بهبود تنگی نفس این افراد معمولا زمان می برد چراکه بدن تلاش می کند بر التهاب و تورم خود فائق بیاید.
بنابراین در بیمارانی که به این مرحله میرسند بهبودی بین دو تا هشت هفته طول می کشد و در پایان فرد نوعی احساس خستگی را در خود احساس می کند.
اگر نیاز به مراقبت های ویژه پیدا کنیم چطور؟
سازمان جهانی بهداشت برآورد کرده که از هر ۲۰ فرد مبتلا به کووید ۱۹ یک نفرشان به مراقبت های ویژه نیاز پیدا می کنند که در این بخش ها معمولا دستگاه ونتیلاتور به بدن بیمار متصل می شود و داروهای آرام بخش برایش تجویز می گردد.
هر فردی که گذرش به بخش مراقبت های ویژه بیافتد به زمان طولانی برای بازیابی نیاز خواهد داشت و فرقی ندارد که بیماری کووید ۱۹ باشد یا هرچیز دیگری. در هر حال اگر فردی به این بخش منتقل شود بعد از آنها علائم حیاتی اش به سطح پایدار رسید به بخش منتقل می شود و نهایتا بین ۱۲ تا ۱۸ ماه طول می کشد تا فرد به شرایط عادی باز گردد.
معمولا وقتی افراد زمان طولانی را در بیمارستان سپری می کنند توده عضلانی بدنشان را از دست میدهند. این بیماران ضعیف می شوند و برای آنکه ماهیچه هایشان بازیابی شود به زمان نیاز خواهند داشت. آنها همچنین برای راه رفتن دوباره معمولا به فیزیوتراپی نیاز خواهند داشت.