تاثیر غیر‌مستقیم کرونا بر سایر بیماری‌ها

کدخبر: ۳۵۰۲۹۳
اقتصاد نیوز:بر اساس آنالیزهای جدید، تاثیر شیوع بیماری کووید-19 روی مراقبت‌های بهداشتی در مورد سل، HIV و مالاریا می‌تواند باعث مرگ و میر زیادی در برخی قسمت‌های جهان شود.
تاثیر غیر‌مستقیم کرونا بر سایر بیماری‌ها

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسکانیوز، در بدترین حالت، پیش بینی می شود که میزان مرگ و میر ناشی از مالاریا طی 5 سال آینده 36درصد افزایش یابد؛ زیرا کمپین‌های خاص مالاریا در مرکز شیوع این بیماری ( کشورهای جنوب |آفریقا) تحت تأثیر قرار می گیرند.

در همین مدت، مرگ و میر ناشی از سل به دلیل موارد کشف نشده به یک پنجم و مرگ بر اثر ویروس HIV به یک دهم افزایش می‌یابد.

اگرچه تیم پشتیبان این تحقیق ارقام مطلق را ارائه نمی دهند؛ اما چنین اختلال شدیدی سالانه منجر به صدها هزار مرگ بیشتر می‌شود.

برای کشورهایی که میزان مبتلای HIV، سل و مالاریا زیاد دارند با سیستم بهداشت و درمان ضعیف، وضعیت خطرناک است. تیموتی هالت در کالج امپریال لندن که رهبری این مطالعه را بر عهده داشت گفت این نتایج قابل مقایسه با کووید-19 نیست، بلکه کاملاً در اولویت قرار دارد.

هشدار جدید نشان دهنده مرگ و سختی هایی است که کووید-19 به دلیل تأثیر آن بر خدمات مراقبت های بهداشتی بر انسان می‌گذارد. مالاریا، سل و ویروس HIV سالانه حدود 2.6 میلیون نفر را می‌کشد.

این تحلیل با چهار سناریوی فرضی، مبتنی بر مداخلات مختلف در کشورهای کم درآمد و متوسط ​​ارائه شد. هالت خاطرنشان کرد که ممکن است این سناریوها محقق نشوند و پیش بینی چگونگی گسترش بیماری همه گیر کووید-19دشوار است.

این تحقیق از آنچه در زمان شیوع ابولا در غرب آفریقا بین سالهای 2014 و 2016 مشاهده شد، الهام گرفته شده، جایی که حدود نیمی از مرگ و میرها ناشی از اختلال در سیستم های بهداشتی بوده است. راه هایی که کووید-19 باعث اختلال در خدمات درمانی می شود؛ بین سل، مالاریا و HIV متفاوت است.

در اوایل ماه مارس، محققان از اختلال در تهیه زنجیره تامین برای شبکه های مالاریا در سراسر آفریقا خبر دادند. نظرسنجی‌های اولیه نشان می دهد که برخی خدمات درمانی با مشکل روبرو هستند. صندوق جهانی(یک سرمایه دار مهم برای مقابله با این سه بیماری) در ماه ژوئن دریافت که 85 درصد از برنامه های HIV که از طریق آن تأمین می شود در ارائه خدمات خود دارای اختلال هستند. این عدد برای برنامه های سل، 78درصد و مالاریا 73درصد بود.

کارشناسان چه می‌گویند؟

کاترین اتکینز در دانشکده بهداشت و درمان لندن در مورد مشکل درمان بیماری اچ آی وی اعلام کرد که فکر می‌کنم مشکل در سطح جهانی بی سابقه است. در سالهای اخیر دسترسی به آن در سطح جهانی افزایش یافته است. علیرغم پیشرفت، بسیاری از کشورها در تلاش بودند تا اهداف بین المللی اچ آی وی در سال 2020 را برآورده سازند؛ اما این همه گیری وضعیت را سخت‌تر می‌کند.

مگ دوهرتی در سازمان بهداشت جهانی (WHO) اظهار کرد که تأثیر برخدمات HIV تا حد زیادی عمیق بوده و عمدتا به دلیل اختلال در تولید داروهای ضد ویروسی بسیار مهم برای مبتلایان به ویروس است. برخی از تأمین‌کنندگان به موقع جنس را تحویل نمی دهند، در حالی که قرنطینه و محدودیت سفر، مانع از ارسال داروها در داخل و خارج کشورها شده است.

اتکینز اعلام کرد که آزمایش HIV نیز با اختلال رو‌به‌رو شده و این به معنای افزایش خطر انتقال است؛ زیرا مردم از داشتن این بیماری آگاه نیستند. برای سل، که در حال حاضر روزانه حدود 4000 نفر را می‌کشد، کاهش تشخیص و درمان بزرگترین نگرانی است. مطالعه منتشر شده در ماه گذشته نشان داد که بیش از 200هزار مرگ و میر ناشی از سل در بین سالهای 2020 تا 2024 تنها در چین، هند و آفریقای جنوبی رخ دهد.

موضوع مشترک در هر سه بیماری همه‌گیر این است که مردم به دلیل ترس از ابتلا به کووید-19 به مراکز درمانی نمی روند.

سلیم عبدالکریم در مرکز برنامه ایدز آفریقای جنوبی اعلام کرد که در این مورد احساس اضطراب و نگرانی وجود دارد و 85درصد از مردم آفریقا به‌خاطر وجود کرونا از استفاده منابع بهداشتی امتناع می‌کنند.

راهکارها

کمپین های تشویق مردم برای غلبه بر این ترس ها یکی از راه های اصلی کاهش تأثیر بیماری همه گیر روی خدمات سل، مالاریا و HIV خواهد بود. قدم دیگر فراخوان WHO برای ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی جهت صدور نسخه های چند ماهه داروهای ضد ویروسی است. با وجود این یک اقدام دیگر اطمینان از فعال بودن امکانات تشخیصی است. این راهکارها وجود دارد و باید انجام شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید