غارت نفت یمن توسط کشور خارجی

کدخبر: ۳۵۱۹۳۱
اقتصادنیوز: مدیر بخش درآمدهای نفتی وزارت دارایی دولت نجات ملی یمن وابسته به انصارالله شنبه شب در گزارشی اعلام کرد که از آغاز جنگ این کشور، حدود ۱۲۰ میلیون بشکه نفت معادل ۱۲ هزار میلیارد ریال یمنی توسط ائتلاف سعودی به غارت رفته است.
غارت نفت یمن توسط کشور خارجی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، "سلیم الجعدبی" در این باره گفت که این میزان سرقت نفت از یمن معادل ۱۲ سال حقوق کارمندان این کشور است.

وی  به بنادری که از طریق آن نفت توسط ائتلاف سعودی دزدیده می‌شود، اشاره کرد و افزود: در کنار بندر "نشیمه"، بنادر "رضوم" و "الشحر" قرار دارند که از تمام آنها نفت قاچاق می‌شود، افزون بر این که مناطقی که برای قاچاق نفت شناسایی شده، بسیار کمتر از مناطقی است که هنوز فاش نشده است.

مدیر بخش درآمدهای نفتی وزارت دارایی دولت نجات ملی یمن افزود: وقتی صحبت از درآمد یک کشتی نفتی می‌شود، یعنی بیش از نیمی از حقوق یمنی‌ها در طول سال است .

در همین راستا، "احمد دارس" وزیر نفت و فلزات دولت نجات ملی یمن به المسیره گفت: میزان نفت قاچاق شده توسط مزدوران ائتلاف سعودی در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ به ترتیب ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار و ۱۸ میلیون بشکه بوده است.

دارس ارزش نفت قاچاقی توسط ائتلاف سعودی در سال ۲۰۱۸ را نیز یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار اعلام کرد.

وزیر نفت و فلزات دولت نجات ملی یمن همچنین فاش کرد که درآمد ناشی از فروش نفت قاچاق یمن روانه بانک‌های سعودی می‌شود، این درحالی است که ملت یمن  با کمبود شدید فرآورده‌های نفتی روبروست.

وی افزود: اگر درآمدهای ناشی از فروش نفت یمن توسط ائتلاف دزدیده نمی‌شد، دولت نجات ملی قادر به پرداخت حقوق تمام کارمندان خود بود.

وزیر نفت و فلزات دولت نجات ملی یمن تنها راه شکستن محاصره یمن و فشار وارد کردن بر کشورهای ائتلاف سعودی برای ورود فرآورده‌های نفتی به این کشور را تکیه بر خداوند و نیروهای مسلح یمن ومقابله با تمام توان برای توقف تجاوز ائتلاف و پایان دادن به محاصره دانست.

اظهارات دارس درحالی مطرح می‌شود که وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن شنبه شب در بیانیه‌ای نسبت به وخامت اوضاع بهداشتی درمانی این کشور هشدار داد.

در بیانیه هشدار آمیز وزارت بهداشت یمن آمده است: وارد مرحله دشواری شده‌ایم و به دلیل ادامه محاصره تا ۲ هفته آینده فعالیت‌ها و خدمات رسانی‌ بهداشتی درمانی یمن تقریبا متوقف می‌شود.

این بیانیه تصریح کرد: اگر فرآورده های نفتی مورد نیاز بیمارستان ها به پایان برسد، شاهد جان باختن روزانه ۵۰۰ نفر در یمن خواهیم بود.

 ائتلاف سعودی در حالی اجازه ورود نفتکش‌های یمنی را نمی‌دهد که یمن پنج سال است در محاصره قرار دارد و مردم این کشور در بدترین وضعیت زندگی قرار دارند.

محاصره و تداوم درگیری، موجب شده بیشتر یمنی‌ها محتاج کمک‌های انسانی باشند.

میلیون‌ها یمنی در آستانه قحطی قرار دارند و طبق اعلام سازمان ملل، یمن بدترین بحران‌های انسانی در جهان را تجربه می‌کند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید