چرا هوش مصنوعی بشر را از کرونا نجات نداد؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از انتخاب، متخصصان و صاحبنظران هوش مصنوعی در ژانویه و فوریه با دقت توضیح دادند که چگونه راه حلهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند ردیابی تماس افراد، مدل سازی پیش بینی و کشف شیمیایی منجر به حدسهای دقیق درباره شیوع بیماری شده است.
اما در ماههای بعدی کل فعالیت هوش مصنوعی درباره کرونا در چند راهکار خاص خلاصه شد. برای مثال هوش مصنوعی در روند ثبت تعداد بیماران قوی عمل میکرد. در میان کشورهایی که کارشناسان قدرتمندی در زمینه هوش مصنوعی دارند تقریبا همه آنها عملکرد هوش مصنوعی چشمگیری در حوزه کرونا نشان نداده اند. از جمله این کشورها میتوان به چین، روسیه، انگلیس و کره جنوبی اشاره کرد.
یکی از مهمترین کاربردهای هوش مصنوعی در دوران شیوع کرونا استفاده از هوش مصنوعی در حوزه رباتیک است. درواقع رباتهای هوشمند در حوزه ضدعفونی کردن، پاکسازی، مراقبت از بیماران و حتی ایجاد تماس آنلاین بین بیماران و پزشکان، بسیار موثر ظاهر شدند. با این وجود، این موضوع تاثیر چندانی روی درمان بیماران کرونا نداشت.
بخش دیگری از فرایند استفاده از هوش مصنوعی را میتوان فرایند ردیابی بیماران دانست که در اپلیکیشنهای دولتی و خصوصی بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفت. اما حتی در این بخش نیز بسیاری از افراد معتقد بودند که هوش مصنوعی موفق ظاهر نشده است.
طی هفتههای ابتدایی شیوع کرونا بسیاری از افراد انتظار داشتند هوش مصنوعی با کارکردی افسانهای و خاص خود کرونا را مهار کند یا حتی دارویی برای درمان کرونا پیدا کند، اما اساسا این بشر است که به تنهایی در برابر کرونا ایستاده است و هوش مصنوعی صرفا مانند یک دستیار در کنار انسان قرار گرفته است.