میزان مجازات عدم استفاده از ماسک در کشورهای مختلف چقدر است؟ هند جریمه ۱۰۰ روپیهای/ قطر تا ۳ سال حبس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازایسنا، در این گزارش به برخی از جریمههای سنگینی که تاکنون کشورها به منظور شیوع کروناویروس برای افرادی که پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را رعایت نمیکنند، در نظر گرفته، اشاره شده است:
آلمان
در اکثر ایالتهای آلمان همه افراد بالای شش سال باید در مناطق مشخص شده ماسک به صورت داشته باشند و دهان و بینی خود را بپوشانند؛ مجازاتی که برای نقض کنندگان این قانون در نظر گرفته شده است از هشدار گرفته تا جریمه نقدی را شامل میشود. برای مثال در ایالت بایرن برای افرادی که مکررا از رعایت این تدابیر تخطی کنند و در مراکز عمومی مانند مغازهها از ماسک استفاده نکنند جریمه نقدی ۱۵۰ یورویی و برای تکرار این کار تا ۳۰۰ یورو تعیین شده است. همچنین این ایالت برای مراکزی که برای کارکنان خود ماسک تهیه نکنند ۵۰۰۰ یورو جریمه نقدی تعیین کرده است.
بلژیک
در شهر بروکسل، دولت برای افرادی که در وسایل نقلیه از داشتن ماسک خودداری کنند، مبلغی معادل ۲۵۰ یورو جریمه در نظر گرفت البته این قانون در بلژیک برای تمامی افراد بالای ۱۲ سال اجباری است.
ایتالیا
در ابتدای شیوع کروناویروس دولت ایتالیا از ۶۰ میلیون جمعیت خود خواست تا جایی که امکان دارد، در خانه بمانند. نخست بخش شمالی کشور و شهرهای بزرگی نظیر میلان قرنطینه شدند و برگزاری تمامی رویدادهای فرهنگی و اقتصادی تعطیل شد؛ از ورزشگاه و سینما گرفته تا کافه و رستوران که به تدریج این محدودیت خروج به تمام کشور تعمیم پیدا کرد. شهروندان این کشور فقط برای کار ضروری حق داشتند از خانه خارج شوند و اگر قادر نبودند دلیل موجهی برای خروج به مأموران نظارت شهری ارائه کنند پرداخت جریمه ۲۰۶ یورویی در انتظار آنان بود.
فرانسه
«امانوئل ماکرون»، رئیس جمهوری فرانسه پیش از این و در اوج همه گیری بیماری کووید-۱۹ اعلام کرد که کشورش در «جنگ» است و افزود: ما نه با یک ارتش یا ملت دیگر بلکه با دشمنی نامرئی و لمسنشدنی میجنگیم که در حال پیشروی است. از سوی دیگر فرانسه ۱۰۰ هزار مامور پلیس را روانه معابر شهرها کرد تا مردم اجازه نداشته باشند به راحتی از خانه خارج شوند و با هم تماس داشته باشند. در زمان اوج شیوع این بیماری در این کشور، فرانسویها ملزم بودند تا برای خروج از خانه گواهی ویژه را تکمیل کنند که دلیل موجه خروجشان در آن قید شده باشد. همچنین جریمه شکستن قرنطینه خانگی، عدم استفاده از ماسک و خروج از خانه بدون دلیل موجه تا ۱۳۵ یورو تعیین شده بود.
استرالیا
مقامات این کشور در زمان اعمال تدابیر سختگیرانه جریمه بسیار سنگینی برای شکستن قرنطینه تعیین کردند و برای افرادی که مقررات محدودیت رفت و آمد را رعایت نمی کردند تا سقف ۵۰ هزار دلار استرالیا جریمه در نظر گرفته شده بود.
ایالات متحده
مقامات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در ایالات متحده این اجازه را داشتند تا به منظور پیشگیری از شیوع کروناویروس، تردد و رفت و آمد افراد میان ایالتهای مختلف را ممنوع کنند و نخستین کسانی که از ووهان چین به آمریکا بازگشتند در یک پایگاه نظامی در کالیفرنیا قرنطینه شدند. همچنین در برخی ایالتها مقررات محدودیت رفت و آمد اجرا و اجتماع بیش از ۵۰ نفر نیز ممنوع شد.
آذربایجان
پلیس جمهوری آذربایجان نیز اجازه داشت شهروندان را در صورت استفاده نکردن از ماسک جریمه کند. میزان این جریمهها از ۵۰ تا ۴۰۰ منات تعیین شد.
همچنین مجلس ملی جمهوری آذربایجان جریمههایی را برای عدم پوشیدن ماسک تصویب کرد.
ازبکستان
در این کشور و بر اساس تصمیم کمیسیون ویژه مبارزه با کروناویروس، فعالیت شرکت های اتوبوسرانی و حمل و نقل عمومی شهری تنها با رعایت مقررات بهداشتی ازجمله اجباری بودن داشتن ماسک برای رانندگان و مسافران امکان پذیر بود.
گرجستان
در گرجستان و بنابر اعلام وزیر دادگستری شهروندان برای حضور در مراکزخدمات عمومی ملزم به استفاده از ماسک شدند.
ارمنستان
ستاد مبارزه با کرونا ارمنستان نیز شهروندان را ملزم به استفاده از ماسک در همه اماکن عمومی کرد که پرداخت جریمه ۱۰ هزار درام (حدود ۲۰ دلار) برای خاطیان تعیین شد.
هند
در این کشور نیز میزان جریمه استفاده نکردن از ماسک در برخی ایالت ها تا ۱۰۰ روپیه و در برخی ۵۰۰ و در تعدادی مناطق ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ روپیه هم تعیین شد.
پاکستان
مقامات پاکستان نیز پیش از این اعلام کردند شهروندان این کشور که هنگام تردد در خیابان و اماکن عمومی از ماسک استفاده نکنند، جریمه شده یا حتی زندانی میشوند.
ترکیه
در ترکیه نیز مقامات این کشور مردم بیش از نیمی از استانها را برای تردد در اماکن عمومی ملزم به زدن ماسک کردند. همچنین پس از برداشتن محدودیتهای ناشی از قرنطینه سراسری در ترکیه و در پی تصمیمگیری استانداریها و فرمانداریهای شهرهای بزرگ این کشور و به منظور کاستن از شیوع کروناویروس مردم ۴۲ استان از ۸۱ استان ترکیه ملزم به زدن ماسک در معابر و اماکن عمومی شدند که حبس در زندان یا پرداخت جریمه نقدی برای خاطیان در نظر گرفته شد.
همچنین در کشورهای عربی مجازات هایی را برای عدم استفاده از ماسک تعیین کرده اند.
کویت
وزارت بهداشت کویت اواخر اردیبهشت ماه طی بخشنامه ای اعلام کرد: هر یک از افراد در صورت عدم استفاده از ماسک و یا پوشاندن دهان و بینی به سه ماه زندان یا پنج هزار دینار جریمه محکوم میشوند.
الجزایر
استفاده از ماسک اجباری در این کشور الزامی شد و حتی برای عدم استفاده از ماسک داخل خودروهای شخصی هم جریمه ای حدود ۵۰ یورویی تعیین شد.
قطر
از اواخر اردیبهشت ماه بود که قطر مقررات و محدودیتهای اجتماعی سختی را برای مبارزه با شیوع کرونا هدف قرار داد. بر این اساس افرادی که در اماکن عمومی از ماسک استفاده نمی کردند، با مجازات تا ۳ سال حبس روبرو بودند. علاوه بر حبس برای متخلفان مجازات مالی ۲۰۰ هزار ریال (۵۵ هزار دلار) در نظر گرفته شد.
مراکش
در مراکش نیز از اوایل ماه آوریل (حدود سه ماه قبل) استفاده از ماسک اجباری و به افراد هشدار داده شد که در صورت سرپیچی از این قانون ۱۳۰۰ درهم جریمه نقدی و یا سه ماه حبس در انتظار آنها خواهد بود.