کشف معمای استون هنج بعد از چهار قرن
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از دیجیاتو، قرن هااست که دانشمندان در تلاشند بدانند این سنگ های بزرگ از کجا به این مراتع آورده شده اند و این بزرگ ترین معما در مورد استون هنج است.
حالا تیمی از محققان به سرپرستی دیوید نش از دانشگاه برایتون انگلستان پاسخ این سوال دیرینه در مورد منشاء سنگ های بزرگ استون هنج را پیدا کرده اند. این تیم ظاهرا رد این سنگ ها را در محدوده ای به نام وست وودز در شهرستانی به نام Wiltshire پیدا کرده اند که حدودا ۲۴ کیلومتر تا بنای استون هنج فاصله دارد.
دیوید نش مولف ارشد مقاله ای است که همین هفته در مورد این بنا در نشریه پیشرفت های علمی منتشر شده است. تیم محققان با کمک دیتای ژئوشیمیایی نشان دادند که از ۵۲ سنگ به کار رفته در استون هنج، ۵۰ عدد آن ترکیبات شیمیایی یکسانی دارند و ظاهرا از منبع یکسانی تهیه شده اند.
دانشمندان برای پیدا کردن منشاء بنای استون هنج از نمونه ای کمک گرفتند که در سال ۱۹۸۵ از مرکز یکی از این تخته سنگ ها گرفته شده. آنها همچنین به بررسی سنگ ها در محل خود بنا پرداختند. دیتای به دست آمده در ادامه نقش نوعی اثر انگشت را ایفا کرد و پژوهشگران از روی آنها دریافتند که خرسنگ های موجود در استون هنج با ژئولوژی خاص سنگ های موجود در منطقه وست وودز برابری می کنند.
همانطور که در ابتدا گفته شد در طول قرن های گذشته تحقیقات زیادی روی استون هنج انجام شده و محققان مرتبا به کشفیات تازه ای در رابطه با آن پی می برند. چندی پیش دانشمندان دریافتند برخی از سنگ های کوچک موجود در این بنا از ولز آمده اند. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۹ انجام شد نیز نشان داد که سازندگان این بنا احتمالا از خوک برای حمل سنگ ها و آوردنشان به این نقطه استفاده کرده اند.
بزرگ ترین معما در رابطه با استون هنج به لطف پژوهش اخیر محققان برایتون پاسخ داده شد اما هنوز هم پرسش های زیادی در رابطه با این بنا باقیست و تحقیقات روی این بنا ادامه دارد. به گفته دیوید نش باستان شناسان و زمین شناسان بالغ بر چهار سده است که تلاش می کنند منشاء سنگ های بزرگ استون هنج را پیدا کنند و حالا به لطف کشف جدید میتوان پی برد که این بنا چطور ساخته شده و سنگ های آن چطور به این موقعیت انتقال داده شده اند.