این واکسن ها را هم زده باشید کم تر کرونا می گیرید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری آنلاین یکی از یافتهها این است که افرادی که سابقه زدن واکسن برای بیماریهای گوناگون مانند آنفلوآنزا، هپاتیت و ذاتالریه باکتریایی را دارند، کمتر در معرض خطر کووید-۱۹ هستند.
یک پژوهش نشان داده است که زدن واکسن یادآور سرخک، اوریون و سرخجه میتواند از علائم شدید کووید-۱۹ جلوگیری کند و یک گروه دیگر دانشمندان دریافتهاند در کشورهایی که زدن واکسن بثژ برای پیشگیری از سل رایج است، شمار مرگهای ناشی از کووید-۱۹ کمتر است.
ممکن است واکسیناسیونهای پیشین با تمرین دادن دستگاه ایمنی باعث تقویت آن شده باشند.
یک عامل دیگر که ممکن است در کاهش شدت بیماری نقش داشته باشد، ماسک زدن است. ماسک زدن ممکن است با کاهش میزان بار ویروسی وارد شده به بدن افراد مانع بیماری شدید شود.
وارد شدن مقدار کمتر ویروس به بدن به دستگاه ایمنی امکان مهار آرام و منضبط آن را میدهد و در نتیجه فرد علائم خفیفی پیدا میکند یا اصولا بیعلامت است.
الگوهای همهگیرشناختی ظاهرا این موضوع را تایید میکنند. در کشورهایی که ماسک زدن از قبل کار رایجی بوده است، مانند ژاپن، تایوان، کره جنوبی وسنگاپور و در کشورهایی مانند جمهوری چک که مردم به سرعت از ماسک زدن استقبال کردند، میزانهای بیماری شدید و مرگ ناشی از کروناویروس به طور نسبی پایین بودهاند.
بررسیهای موردی مقایسه موارد ابتلا به کووید-۱۹ در دو کشتی گردشی در ابتدای پاندمی کرونا شواهدی در تاثیربخشی ماسک به دست میدهد. ٖ در شیوع کووید-۱۹ در کشتی گردشی دایموند پرینسس که در ماه فوریه بندر یوکوهامای ژاپن پهلو گرفت، ۱۸ درصد موارد عفونت بیعلامت بودند. اما در شیوع کرونا در یک کشتی گردشی آرژانتینی در ماه مارس ۸۱ درصد افراد با وجود داشتن عفونت بیعلامت بودند. یک تفاوت عمده این بود که در کشتی آرژانتینی به محض بیمار شدن نخستین مسافر، به همه مسافران ماسک جراحی و به همه خدمه ماسک N95 داده شده بود.
با توجه به این یافتهها ماسک زدن افراد فقط از بیمار شدن دیگران جلوگیری نمیکند، بلکه برای خود افرادی که ماسک میزنند، هم سودمند است.