کرونا چه سالی به پایان می رسد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در نشستی مطبوعاتی در ژنو همچنان که همهگیری کووید ۱۹ را بحرانی توصیف میکرد که در هر قرن یک بار رخ میدهد، به آنقلوآنزای سال ۱۹۱۸ اشاره کرد و زمان مشابهی را برای نتیجه گیری در نظر گرفت.
او تاکید کرد: در حال حاضر فناوریهایی برای متوقف کردن این پاندمی وجود دارد که یک قرن پیش در دسترس نبود، فرصتی که میتواند روند تشخیص و درمان این بیماری را تسریع کند.
تاکنون ۸۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده و بالغ بر ۲۲ میلیون تن به این ویروس مبتلا شدهاند.
مایک رایان مدیر برنامههای اضطراری WHO نیز یادآور شد: پاندمی سال ۱۹۱۸ در سه موج مجزا بروز کرد که موج دوم آن در پاییز رخ داد و کشندهترین بود؛ اما به نظر نمیرسد کووید ۱۹ همان الگو را دنبال کند.
او با تاکید بر اینکه این ویروس الگوی مشابه را نشان نمیدهد، افزود: شیوع ویروس زمانی میتواند به عقب بازگردد که تحت کنترل نباشد. گرچه ویروسهای همه گیر معمولاً به یک الگوی فصلی تبدیل میشوند، اما به نظر نمیرسد که در مورد ویروس کرونا هم چنین باشد.
این اظهارات رایان در حالی مطرح شد که چند روز گذشته WHO بارها در خصوص شیوع گسترده این ویروس در میان جوانان هشدار داد.
از سوی دیگر تاکشی کسایی نماینده سازمان جهانی بهداشت در غرب اقیانوس آرام نیز در یک جلسه توجیهی مجازی در خصوص ویروس کرونا گفت: همهگیری در حال تغییر است و افراد ۲۰، ۳۰ و ۴۰ ساله به طور فزایندهای منجر به گسترش آن میشوند.
او تاکید کرد: بسیاری از آنها به دلیل نداشتن هیچ علامتی یا خفیف بودن علائم، از بیماری خود آگاه نیستند و این امر سبب میشود به طور ناآگاهانه ویروس را به دیگران منتقل کنند، خطری که میتواند جان طیف زیادی از بیماران، سالمندان و افراد تحت مراقبتهای طولانی مدت را تهدید کند.