این مرد ایرانی رکورددار شکار تانک در دنیا است+ عکس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، نقش تانکها در عملیات نظامی نیز به دلیل قابلیت همزمان تهاجمی و تدافعی آنها بسیار تخصصیتر و سرنوشتسازتر شده است. در نهایت تانکها برای کشورهایی که مرزهای زمینی گسترده دارند، بخشی از توان استراتژیک ارتش محسوب میشوند؛ از جمله برای ایران.
شکارچی ایرانی تانک!
ارتش رضاخان حدود ۱۰۰ تانک داشت که به هیچ دردی نخورد! در جنگ جهانی دوم نیز در برابر هجوم اشغالگران این تانکها مثل باقی ارتش رضاخانی کارایی نداشتند. تلختر آنکه اغلب تانکها به دلیل اینکه سربازان روش کار با آنها را بلد نبودند، اصلا از جایشان تکان هم نخوردند! بعدها پهلوی دوم تانکهای بیشتری خرید؛ رنالت اف تی و پنزر ۳۸ و اسکورپیون و چیفتن و ام ۲۶ و ام ۴۷ و ام ۶۰ و ام ۴ شرمن از فرانسه و آلمان و انگلستان و آمریکا. تعدادی از انواع پیشرفتهتر چیفتن نیز سفارش داده شد که پس از انقلاب اسلامی، کشور انگلستان با اینکه پول آنها را دریافت کرده بود، تانکها را تحویل نداد.
ایران با همان تانکهای موجود به جنگ متجاوزان بعثی رفت و البته تعدادی تانک از انواع روسی نیز طی سالهای جنگ به ایران رسیدند. ایرانیها نیز فرماندهان تانک معروف دارند، اما یک شکارچی تانک معروف هم دارند؛ «محمدعلی صفا» که به همراه تکاوران نیروی دریایی بوشهر بیش از ۱۶۰ تانک عراقی را در خرمشهر نابود کرد و رکورددار شکار تانک در دنیا لقب گرفت.
شهید «محمد علی صفا»، رکورددار شکار تانک در جهان
ذوالفقار و کرّار آمدند!
ایران، پس از پایان دفاع مقدس، سراغ خرید تانکهای تی ۷۲ روسی رفت؛ تانکهایی که ارتش عراق در اختیار داشت و در مجموع از تانکهای ایران و از جمله چیفتنها برتر بود. پس از آن نیز اعمال تحریمهای تسلیحاتی بر ایران و تلاش برای خودکفایی در تولید تانک که از اوایل دهه ۷۰ آغاز شد، ایران را صاحب تانکهای قدرتمند بومی کرد؛ ذوالفقار سال ۷۷ آمد و کرار سال ۹۵. نسخههای متفاوتی از این تانکها نیز ساخته شده است برای کاربردهای متفاوت. تانکهای بومی دیگری هم هستند؛ از مبارز و سفیر گرفته تا تیام و صمصام که اغلب نمونههای بهسازی شده تانکهای قدیمیتر موجود در ایران هستند. نتیجه آنکه حالا ایران یکی از قدرتهای نظامی زرهی در خاورمیانه است و بخش عمده این افتخار به تانکهای بومی ایران مربوط است.
کرار، کارآمدترین تانک ایرانی