طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری باید چکش‌کاری شود؟

کدخبر: ۳۶۲۵۲۲
کارشناس مسائل سیاسی درباره طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدوارم این طرح در مجلس اصلاحات جدی بشود؛ ما این‌گونه نمی‌توانیم نگرانی‌های خودمان را در مورد کیفیت و کمیت در انتخابات برطرف کنیم.
طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری باید چکش‌کاری شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، عباس سلیمی نمین کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درخصوص طرح اصلاح انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به صحن علنی قوه مقننه خواهد آمد، اظهار داشت: این طرح بیشتر ایده‌آلی است یعنی ایده‌آل‌هایی به‌عنوان شاخص قرار داده شده است و قطعا هیچ معیاری برای ارزیابی این شاخص‌ها وجود نخواهد داشت. امیدوارم این طرح در مجلس دستخوش اصلاحات جدی بشود؛ ما این‌گونه نمی‌توانیم نگرانی‌های خودمان را در مورد کیفیت و کمیت در انتخابات برطرف کنیم.

وی افزود: در حال حاضر انتخابات ریاست‌جمهوری از لحاظ کمیت هیچ وجهِ خوشی ندارد و تعداد قابل توجهی از افراد ثبت‌نام می‌کنند و با ثبت‌نام خود، سطح ریاست جمهوری را به‌شدت تنزل می‌دهند. گرچه این افراد توسط شورای نگهبان تایید نمی‌شوند ولی همین‌که تعداد قابل توجهی برای تبلیغات و خودنمایی به وزارت کشور مراجعه کرده و ثبت‌نام می‌کنند، محل تأمل است.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه این طرح تا حدی می‌تواند از لحاظ کمیت پاسخگو باشد اما به لحاظ کیفیت نمی‌تواند، تصریح کرد: هیچ‌کدام از مباحثی که در طرح آمده، قابل ارزیابی نخواهد بود. امیدوارم این معیارهایی که تعیین شده، در صحن مجلس شورای اسلامی مورد چکش‌کاری قرار بگیرد و اصلاح بشود تا بتوانیم درباره بحث انتخابات ریاست جمهوری برخی دغدغه‌ها را بر طرف کنیم.

سلیمی نمین خاطر نشان کرد: البته باید به این نکته توجه داشت که نمایندگان محترم الان با توجه به اینکه مسائل اساسی جامعه ما مسائل اقتصادی است، باید بیشتر همّ و سعی خود را بر این مهم اختصاص بدهند و تلاش کرده و برنامه‌ها و طرح‌هایی را ارائه دهند که بتواند تحریم‌های آمریکایی را دور زده و خنثی نماید و بتوانیم این مقطع را به خوبی طی کنیم.

وی با بیان اینکه این منوط بر عمده حساسیت‌ نمایندگان درباره مسائل اقتصادی است، اظهار داشت: من نمی‌گویم درباره بحث قانون انتخابات ریاست جمهوری مشکلی نداریم، مشکل داریم؛ این مسائل تا الان سپری شده و خیلی هم مشکل زیادی در این زمینه نداشتیم. اما امروز امید دشمن در مسائل اقتصادی به این است که ما را در مسائل اقتصادی زمین‌گیر کند و بنابراین ضرورت توجه و اهتمام بیشتر به مسائل اقتصادی یک امر کاملا مورد انتظار است و امیدوارم نمایندگان به این انتظارِ درستِ مردم، پاسخ لازم را بدهند.

کارشناس مسائل سیاسی هم‌چنین درخصوص اصلاحاتی که می‌تواند بر طرح اصلاح طرح قانون انتخابات ریاست جمهوری انجام بگیرد، گفت: می‌توانیم درباره کمیت شرایطی تعیین کنیم که هر کاندیدا یک سپرده مالی را بدهد که اگر از تعداد مشخصی مثلا 200 هزار رأی، بالاتر به‌دست آورد، آن سپرده به او بازگردانده می‌شود و اگر از تعداد مشخصی کمتر رأی آورد، این سپرده به نفع دولت برداشته می‌شود؛ این یکی از عوامل کاهش‌دهنده جمعیت ثبت‌نام‌کنندگان است. هم‌چنین می‌توان تعیین کرد که هر کاندیدایی تعداد قابل توجهی امضا جمع کند؛ مثلا 100 شخصیت دانشگاهی و نویسنده او را تایید کرده و صلاحیت او را امضا نمایند و این از روش‌هایی است که می‌تواند کمیت را کاهش بدهد.

سلیمی نمین بیان کرد: درباره کیفیت و شرایط مربوط به آن نیز چون ما احزاب و گروه نداریم، طبیعتا کار در آن بخش سنگین است ولی ملاک‌ها و یا شاخص‌هایی که این طرح ارائه کرده، خیلی دست‌نیافتنی است و تغییری در شرایطِ کیفی ایجاد نخواهد کرد زیرا قابل ارزیابی نیست، مگر اینکه ما حزب و گروه داشته باشیم. البته می‌توان مثلا به همه احزابی که در این زمینه کاندیدا می‌دهند فرم‌هایی داد تا صلاحیت یک کاندیدا را تضمین و تایید کنند.

وی ادامه داد: باید بر این قضیه فکر شود و درست است که این ماجرا را مقداری معضل و مشکل می‌دانیم ولی مشکل حاد امروز ما نیست و اگر بتوانیم احزاب را در این زمینه فعال کنیم، احزاب علی القاعده سعی می‌کنند فرد مدیر و توانمند و کسی که بتواند تربیت‌کننده نیرو بوده و دارای قابلیت‌های لازم باشد که او را در عرصه‌های مختلف آزموده را حمایت و یا تایید کند. این بحث از طریق حزب قابل حل و فصل خواهد بود و به‌نظر من در آن‌چیزی که نمایندگان نوشته‌اند از آن طریق قابل کنترل نخواهد بود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید