ترامپ و بایدن باید به چه سوال‌هایی در مناظره‌ها پاسخ دهند؟

کدخبر: ۳۶۴۳۵۴
نامزدهای انتخاباتی آمریکا در مصاف پیش رو باید به ۶ سوال کلی پاسخ دهند و برای هر یک از آنها ۱۵ دقیقه وقت دارند.
ترامپ و بایدن باید به چه سوال‌هایی در مناظره‌ها پاسخ دهند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، در مصاف پیش رو، نامزدهای انتخاباتی آمریکا باید به ۶ سوال کلی پاسخ دهند و برای هر یک از آنها ۱۵ دقیقه وقت دارند. پرسش‌هایی که از بحران کرونا گرفته تا تظاهرات ضد نژادپرستی و وضعیت اقتصادی آمریکا را در بر می‌گیرد.

سابقه حرفه‌ای و سیاسی

در این عرصه با توجه به موج پوپولیستی و ملی‌گرایانه حاکم بر جامعه آمریکا، بایدن باید سعی کند اتهام «سیاستمدار سنتی» را از خود مبرا کرده و دستاوردهای ترامپ را به عنوان چهره‌ای که تا پیش از ورود به کاخ سفید هیچ سابقه سیاسی نداشته است، زیر سوال ببرد.

 مهار کرونا

ترامپ باید اتهام کم‌کاری در امر مبارزه با کووید ۱۹ را از خود رفع کند؛ راهبرد قدیمی او این است که با متهم جلوه دادن چین در شیوع این بیماری، تا حدی از خود رفع مسئولیت کند؛ اما انتظار می‌رود بایدن او را از بابت تعدد مبتلایان و قربانیان کرونا و همچنین نادیده گرفتن اهمیت بیماری در مراحل اولیه انتشار، مورد سرزنش قرار دهد.

در مصاف پیش رو، نامزدهای انتخاباتی آمریکا به ۶ سوال کلی پاسخ می‌دهند و برای هر یک از آنها ۱۵ دقیقه وقت دارند. این سوال‌ها عبارتند از: سابقه حرفه‌ای و سیاسی، مهار کرونا، تظاهرات‌های ضدنژادپرستی، امنیت و انسجام انتخاباتی، اقتصاد و کرسی خالی دیوان عالی

ناآرامی‌ها و تظاهرات‌های ضدنژادپرستی در آمریکا

ترامپ سعی کرده با شعار «نظم و قانون» دل رای‌دهندگان سفیدپوستی را که از ریشه‌دار شدن جنبش «جان سیاه‌پوستان مهم است» و ناآرامی‌های حاصل از آن بیمناک هستند؛ به دست آورد. همزمان، او با تبرئه کردن پلیس، خواهان جلب آرای آنها در انتخابات پیش رو است. در مقابل، بایدن می‌کوشد ضمن نژادپرست جلوه دادن ترامپ، نسبت به عملکرد پلیس محتاطانه‌تر برخورد کند. به عنوان مثال، نامزد دموکرات آنگونه که معترضین می‌خواهند؛ طرفدار سلب بودجه ادارات پلیس نیست اما از اصلاح قوانین نهادهای مجری قانون و تشکیل کمیته‌های مردمی برای نظارت بر کار پلیس حمایت می‌کند.

امنیت و انسجام انتخاباتی

این بخش از مناظره به سیاست خارجی نامزدها و رفع اتهام از خود در قبال تبانی با بیگانگان مرتبط است. ترامپ باید اتهام تبانی با روسیه را از خود رفع کند. بایدن هم باید پاسخگوی ادعای همدستی با چین باشد. ادعای حملات سایبری و مداخلات انتخاباتی تهران، پکن و مسکو از جمله مسائلی است که احتمالاً شاهد بحث درباره آن خواهیم بود.

اقتصاد

تا پیش از بحران کرونا، ترامپ کارنامه قابل قبولی در زمینه اقتصادی به ویژه از بابت اشتغال‌زایی و رفاه حال کارگران داشت. اما کووید ۱۹ معادلات اقتصادی او را به هم ریخت و اکنون او باید پاسخگوی حملات بایدن در خصوص تنگ شدن وضعیت معیشت مردم باشد. از طرفی، گزارش فرار مالیاتی ترامپ هم که از سوی نیویورک تایمز مطرح شده؛ می‌تواند برای او دردسرساز باشد.

مناقشه بر سر کرسی خالی مانده دیوان عالی آمریکا

ترامپ یک قاضی زن محافظه‌کار را برای پر کردن نهمین کرسی دیوان عالی آمریکا معرفی کرده است. به این ترتیب، او هم زنان آمریکایی را ترغیب به رای‌دهی به نفع خود می‌کند و هم توازن عالی‌ترین مرجع قانون‌گذاری آمریکا را به نفع حزب جمهوریخواه تغییر می‌دهد.

هم‌اکنون پنج تن از قضات دیوان عالی آمریکا جمهوریخواه هستند و این دست ترامپ را برای اعمال تغییرات به نفع خود باز گذاشته حال آنکه اضافه شدن یک قاضی جمهوریخواه دیگر به این ترکیب، از این هم بیشتر خوشایند وی خواهد بود.

معرفی «امی بارت» از سوی رئیس جمهور آمریکا در دوره‌ای حساس از تاریخ این کشور صورت می‌گیرد، زیرا ترامپ آشکارا صحت و درستی انتخابات پیش رو را به چالش کشیده و به صراحت اعلام کرده که در صورت شکست در انتخابات، به انتقال مسالمت آمیز قدرت متعهد نخواهد بود. ترامپ همچنین بارها تأکید کرده که لازم است تا پیش از روز انتخابات (سوم نوامبر ۲۰۲۰)، همه ۹ کرسی دیوان عالی پر شود چرا که در این صورت این مرجع قضائی می‌تواند پرونده تخلفات انتخاباتی را مورد بررسی قرار دهد.

با توجه به اینکه کنترل سنا در دست جمهوریخواهان است و به احتمال قوی دموکرات‌ها نمی‌توانند مانع از تائید صلاحیت قاضی بارت شوند، جو بایدن به جای اینکه تلاش خود را صرف ممانعت از ورود بارت به دیوان عالی کند؛ صرف بدبین کردن رأی دهندگان آمریکایی به حزب جمهوریخواه و مضطرب کردن آنها از بابت خدشه دار شدن نظام درمانی‌شان کرده است تا به این ترتیب، شانس خود را در انتخابات ۲۰۲۰ بالا ببرد

ترامپ همچنین ابراز امیدواری می‌کند که دموکرات‌ها ریشه‌های مذهبی قاضی بارت را که به کلیسای رم وابسته است؛ هدف قرار ندهند. این در حالی است که بسیاری از جمهوریخواهان امیدوارند با روی کار آمدن بارت و حضور ۶ قاضی محافظه‌کار در جمع ۹ قاضی دیوان عالی، نظر آنها در باب برخی مسائل از جمله ممنوعیت سقط جنین تثبیت شود.

همزمان، جو بایدن رقیب دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا می‌گوید که در مخالفت با بارن، تمرکز او بر جلسه سرنوشت سازی خواهد بود که دیوان عالی در ۱۰ نوامبر (۲۰ آبان) برگزار می‌کند و ممکن است به لغو اوباماکر (طرح بیمه درمانی پیشنهادی از سوی رئیس‌جمهور سابق آمریکا) منجر شود.

به گفته بایدن، معرفی نامزد کرسی خالی مانده دیوان عالی آمریکا باید به بعد از انتخابات و تعیین رئیس‌جمهور آتی این کشور، موکول شود.

البته با توجه به اینکه کنترل سنا در دست جمهوریخواهان است و به احتمال قوی دموکرات‌ها نمی‌توانند مانع از تائید صلاحیت قاضی بارت شوند، جو بایدن به جای اینکه تلاش خود را صرف ممانعت از ورود بارت به دیوان عالی کند؛ صرف بدبین کردن رأی دهندگان آمریکایی به حزب جمهوریخواه و مضطرب کردن آنها از بابت خدشه دار شدن نظام درمانی‌شان کرده است تا به این ترتیب، شانس خود را در انتخابات ۲۰۲۰ بالا ببرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید