فراخوان مجیدی برای کمک به دانش‌آموزان محروم

کدخبر: ۳۶۸۸۷۹
نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی در سینما فرهنگ برگزار شد.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از مهر: نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی، امشب پنجشنبه اول آبان‌ماه پس از اکران فیلم در قالب سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، در سینما فرهنگ تهران برگزار شد.

در این نشست رسانه‌ای مجید مجیدی کارگردان، امیر بنان تهیه‌کننده، جواد عزتی، روح‌الله زمانی، مانی غفوری و شمیلا و ابوالفضل شیرزاد بازیگران فیلم حضور داشتند.

این نشست که به دلیل پروتکل‌های بهداشتی با حضور محدود اصحاب رسانه برگزار می‌شود، به صورت زنده از بسترهای ارتباطی جشنواره در فضای مجازی نیز قابل مشاهده است.

مجیدی در ابتدای این نشست ضمن دستمریزاد به مسئولان برگزاری جشنواره کودک گفت: در شرایط خیلی سختی به سر می‌بریم. امیدوارم این شرایط به زودی ختم به خیر شود و به زودی شاهد رونق سینما و کسب و کار همه مردم باشیم.

وی افزود: فیلم خورشید به بحث کودکان کار می‌پردازد که مسئله‌ای پیچیده و بغرنج است و همه کشورها به نوعی درگیر آن هستند. طبق آمار رسمی ۱۵۲ میلیون کودک کار در دنیا داریم و معضلی است که فراتر از بحث دولت‌ها باید به آن پرداخت. نگاهی که در این فیلم دنبال می‌کردیم و براساس تحقیقات به آن رسیدم این بود که حل مسئله نیاز به مشارکت عمومی دارد و نمی‌توان تنها از دولت‌ها انتظار داشت.

مجیدی تأکید کرد: اگر از این بچه‌ها غافل شویم و نسبت به آن‌ها احساس مسئولیت نداشته باشیم، فردا این معضل گریبان همه ما را خواهد گرفت. همه این بچه‌های کار با معضلات اجتماعی همچون بدسرپرستی و یا اعتیاد مواجه هستند و به دلیل همین شرایط این بچه‌ها باید کار کنند و به نوعی برایشان اجتناب‌ناپذیر است. درست است که همه می‌خواهیم ای کاش این بچه‌ها هیچکدام مجبور به کار نبودند اما این حالت ایده‌آلی است که می‌دانیم امروز وجود ندارد. حال که این وضعیت ایده‌آل را نداریم کاش بتوانیم بستر تحصیل برای این بچه‌ها فراهم آوریم.

در تحقیقاتم به مدرسه صبح رویش در دروازه غار رسیدم که چند خیر برای تحصیل این بچه‌ها راه‌اندازی کرده‌اند و دو بازیگر این فیلم یعنی ابوالفضل و شمیلا در همین مدرسه تحصیل می‌کردند. این‌ها در واقع یک ان‌جی‌او بودند که هیچ حمایت دولتی از آن‌ها نمی‌شد و این مصداق همان مسئولیت اجتماعی است که به آن اشاره کردم. ای کاش به‌واسطه این فیلم بتوانیم شرایطی را در کشور برای این بچه‌ها به‌وجود آوریم که لااقل امکان تحصیل را داشته باشند. این قدم اول است و می‌خواهیم پویش‌هایی را با همراهی مراکزی همچون بنیاد برکت راه‌بیندازیم تا مدارسی تحت همین نام «خورشید» احداث شود. اصحاب رسانه هم در این زمینه حمایت کنند که این اتفاق رخ دهد.

وی افزود: در مرحله بعد می‌توان به ایده‌های دیگری همچون کارآموزی و کارآفرینی برای این بچه‌ها هم فکر کرد. وقتی سر چهارراه‌ها این بچه‌ها را می‌بینم، همه آن‌ها را گنج‌هایی می‌بینم که نیاز به کشف دارند. همین بازیگران فیلم مشت نمونه خروار همین بچه‌ها هستند که دیدید چگونه درخشیدند. مانند روح‌الله و یا شمیلا که در جشنواره ونیز مانند یک سلبریتی مورد توجه بود. به همه این بچه‌ها باید به‌عنوان یک گنج نگاه کنیم که بتوانند آینده کشور را بسازند.

این کارگردان در پاسخ به سوالی درباره مسئولیت اجتماعی در مواجهه با مشکلات تحصیلی دانش‌آموزان در دوران کرونا گفت: باید به همه بچه‌ها مثل بچه‌های خودمان نگاه کنیم. خیلی‌ها شاید در منزل خود امکاناتی داشته باشند. مثلاً شاید برخی دو تلفن همراه و تب‌لت در خانه داشته باشند و ای کاش با این پویش همراه شوند که آن‌ها که دسترسی ندارند بتوانند تأمین شوند. آموزش از راه دور یکی از بحث‌های جدی امروز است که در شهرهای دورافتاده واقعاً امکان حداقلی برای آن نیست. حل این بحران جدی نیاز به حمیت ملی دارد. بحث تحصیل بحثی مهم و حیاتی است. شاید تا سه یا چهار سال درگیر این شرایط باشیم و قطعاً در این موقعیت که با معضلاتی مثل تحریم هم مواجهیم، مردم باید پای کار بیایند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید