تراژدی مرگ خانواده ایرانی در کانال مانش
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از یورونیوز، این حادثه روز سهشنبه 6 آبان در حالی رخ داد که اعضای این خانواده یعنی رسول ایراننژاد ۳۵ ساله، همسرش شیوا محمدپناهی ۳۵ ساله، آنیتا ایراننژاد ۹ساله، آرمین ایراننژاد ۶ ساله و آرتین 15 ماهه سوار بر قایق به همراه چند پناهجوی دیگر در حال عبور از کانال مانش برای رفتن به بریتانیا بودند که قایق واژگون شد و در این حادثه رسول ایراننژاد غرق شد و همسر و ۲ فرزند خردسال آنها بر اثر ایست قلبی جان باختند،اما هنوز خبری از سرنوشت کودک 15 ماهه آنها نیست. 15 نفر دیگر از سرنشینان قایق که گفته میشود ایرانی بودند به بیمارستان منتقل شدهاند و گمان میرود ۲ نفر دیگر نیز در دریا گم شده باشند. بر اساس گزارشها قایق حامل پناهجویان ظرفیت ۱۷ نفر را داشته اما قاچاقچیان ۲۷ نفر را در آن گنجانده بودند؛ از سوی دیگر اداره هواشناسی بریتانیا نیز از قبل درباره وضعیت بد هوا و بادهای شدید در منطقه کانال مانش هشدار داده بود.
قایق غرق شده در حدود ۲ کیلومتری ساحل فرانسه بهطور اتفاقی توسط یک قایق بادبانی در حال عبور در ساعت ۹:۳۰ صبح به وقت محلی شناسایی شد و موضوع بلافاصله به اطلاع مقامهای فرانسوی رسید؛ در عملیات نجات و جستوجو ۴ فروند شناور فرانسوی، یک فروند بالگرد بلژیکی و یک قایق ماهیگیری فرانسوی شرکت داشتند اما زمانی که تیمهای امداد و نجات رسیدند، قایق پناهجویان غرق شده بود.
رسول ایراننژاد کارگر ساختمانی و همسرش خانهدار بود اما به قصد مهاجرت از سردشت به ترکیه و از ترکیه به ایتالیا رفتند. آنها در ایتالیا ۲۰ روز قرنطینه شده و بعد بهسمت فرانسه حرکت کردند و ۲۰ روز هم در جنگلهای شمال فرانسه بودند آنها برای رفتن به انگلستان چند باری با قطار اقدام کردند اما هر بار پلیس آنها را به کمپ بازگرداند تا اینکه شب آخر با یک فایل صوتی به خانواده شان پیام دادند که میخواهند سوار قایق شوند؛ قایقی که به مقصد نمیرسد.
یکی از دوستان این خانواده که در کمپ شمال فرانسه با آنها بوده، نوشته است «این خانواده ۸۰ میلیون تومان خرج کرده و به قاچاقبر دادهاند، آنها تمام سرمایهشان را برای این کار گذاشتند.»
دادستان شهر دانکرک فرانسه تحقیقات درباره علت غرق شدن این کشتی را آغاز کرده است.این سازمان گفت ایجاد یک سیستم جدید که به پناهجویان اجازه میدهد از خارج از مرزهای خود به بریتانیا پناهنده شوند، می تواند به گذرگاههای دریایی ترسناک و پرخطر پایان دهد و از بروز فجایع این چنین جلوگیری کند.
کانال مانش، بین فرانسه و بریتانیا یکی از پررفت و آمدترین آبراههای جهان است و عبور از آن با شناورهای کوچک بخصوص در فصل زمستان و روزهایی که دریا طوفانی است، بسیار خطرناک است.
کمال حسینپور نماینده سردشت نیز در نامهای از وزارت امور خارجه ایران درخواست کرده مقدمات پیگیری بازگرداندن اجساد به کشور را فراهم کند. وی درباره مهاجرت جوانان سردشت به رویداد۲۴ گفت: این موضوع از حدود ۵ ماه پیش در سردشت شروع شده است؛ تا جاییکه تا کنون بیش از هزار نفر از مردان و زنان جوان سردشتی از کشور مهاجرت کردهاند. بیشتر این مهاجران را مردان و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بهصورت خانوادگی اقدام به مهاجرت کردهاند.