خط و نشانهای لحظه آخری ترامپ و بایدن برای یکدیگر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، آنگونه که رویترز گزارش داده، در شرایطی که تنها دو روز تا انتخابات سوم نوامبر زمان مانده است، بیش از ۹۱ میلیون آمریکایی در رایگیری پیش از موعد شرکت کردند که حدود ۶۵ درصد از مجموع مشارکت در سال ۲۰۱۶ است. نگرانی از ابتلا به کرونا میزان رایگیری پستی و رای حضوری پیش از موعد را افزایش داده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در آخرین روزهای باقیمانده از کارزار انتخاباتی خود از مقامهای دولتی و کارشناسان پزشکی که برای مقابله با پاندمی کرونا تلاش میکنند که دوباره در سراسر این کشور اوج گرفته است، انتقاد کرد.
براساس نتایج نظرسنجیها، ترامپ از جو بایدن، معاون رئیسجمهوری سابق آمریکا در سطح ملی عقب است، اما یک رقابت نزدیکتر در اکثر ایالتهای رقابتی که سرنوشت این انتخابات را تعیین خواهند کرد، در جریان است. رایدهندگان، مساله ویروس کرونا را بزرگترین دغدغه خودشان میدانند.
ترامپ با تاکید مداوم و بیاساس بر این مساله که رایگیری پستی مستعد تقلب است، به تازگی استدلال میکند که تنها نتایجی که در شب انتخابات به دست آمده است، باید شمارش شوند. کمپین او هم به دنبال محدود کردن رایگیری غیابی است.
بایدن در گردهمایی میشیگان که باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا هم به او پیوسته بود، گفت: اهمیتی نمیدهم که چقدر دونالد ترامپ تقلا میکند. او نمیتواند هیچ کاری برای متوقف کردن مردم این کشور از رای دادن در تعداد بالا انجام دهد و این دموکراسی را بگیرد. آمریکا از هرج و مرج دولت ترامپ خسته است.
دونالد ترامپ هم به ایالت پنسیلوانیا رفته بود. میشیگان و پنسیلوانیا، ایالتهایی هستند که میتوانند نقشی کلیدی در انتخابات روز سهشنبه ایفا کنند. رئیسجمهوری آمریکا شنبه در جمع هوادارانش گفت: اگر ما رای پنسیلوانیا را به دست آوریم، کار تمام است.
ترامپ همچنین گفت که آمریکا در روز انتخابات شاهد "موج بزرگ قرمز" پیروزی جمهوریخواهان خواهد بود. ترامپ در سال ۲۰۱۶ با اختلاف کم در هر دو ایالت پنسیلوانیا و میشیگان به پیروزی رسید.
اظهارات ترامپ در حالی مطرح میشود که مقامهای چندین ایالت از جمله پنسیلوانیا و ویسکانسین گفتهاند که شمارش تمام آرای پستی ممکن است چندین روز زمان ببرد و اگر نتایج نهایی در گرو نتیجه این ایالتها باشد، این احتمالا به چند روز بلاتکلیفی منجر میشود.
تازهترین نظرسنجی در ایالت آیوا هم نشان میدهد، ترامپ در آستانه انتخابات سهشنبه در آنجا پیشتاز است. این نظرسنجی روز شنبه نشان داد که اکنون ترامپ با هفت درصد از بایدن جلوتر است و نتایج ۴۸ به ۴۱ درصد شده است. این نتایج بر پایه نظرسنجی از ۸۱۴ رایدهنده در آیوا به دست آمده و نشان میدهد که بایدن حمایت رایدهندههای مستقل در این ایالت غربمیانه را از دست داده است.
دونالد ترامپ در تجمع نیوتاون پنسیلوانیا، رقیب دموکراتش را بابت انتقاد از وضعیت مبارزه با کووید-۱۹ که جان حدود ۲۳۰ هزار تن را در سراسر ایالات متحده گرفته است، مورد تمسخر قرار داد.
او خطاب به جمعیتی که تعدادی از آنها ماسک به صورت نداشتند، گفت: حرفهای دیروز بایدن را شنیدم. همه آنچه او در موردش حرف میزند، کووید و کووید است. او حرف دیگری برای گفتن ندارد. کووید، کووید. ایالات متحده تنها چند هفته با توزیع عمده یک واکسن امن علیه کووید-۱۹ فاصله دارد.
اظهارات رئیسجمهوری آمریکا در شرایطی مطرح میشود که کرونا روزانه جان ۱۰۰۰ تن را در ایالات متحده میگیرد و ظرفیت بیمارستانها تکمیل شده است. ترامپ جزئیات دیگری در تکمیل ادعاهایش درباره توزیع قریبالوقوع یک واکسن ارائه نکرد.
جو بایدن هم در آخرین استدلالهایش، ترامپ را به قلدری متهم کرده و فقدان استراتژی او برای مقابله با این پاندمی را به باد انتقاد گرفت. او همچنین از تلاشهای ترامپ برای لغو قانون بهداشت و درمان اوباماکر و بیاعتنایی به علوم درباره تغییرات اقلیمی تاخت.
بایدن در تجمع شنبه گفت: وقت آن است که دونالد ترامپ ساکها را ببندد و راهی خانه شود. ما از این هرج و مرج، توییتها، عصبانیتها، ناکامیها، و سلب مسئولیتها خسته شدهایم.
تجمعهای انتخاباتی بایدن به نسبت ترامپ، کوچکتر برگزار شد. ترامپ شنبه در چهار رویداد انتخاباتی در پنسیلوانیا شرکت کرد و ناظران میگویند اگر او در پنسیلوانیا شکست بخورد، احتمالا شانس کمی برای پیروزی دوباره خواهد داشت.
ترامپ در حالی در تجمع شهر نیوتاون حاضر شد که هوادارانش فریاد میزدند "چهار سال بیشتر". او گفت که پنسیلوانیا، زادگاه جنبش استقلال آمریکا در قرن ۱۸، ایالتی است که "سه روز از حالا رویای آمریکایی را نجات خواهد داد."
او همچنین درباره ابتلای خود و همسرش ملانیا به ویروس کرونا شوخی کرد و گفت: "دستکم این شایعات که ما با هم زندگی نمیکنیم غلط از آب درآمد."
ترامپ قصد دارد در دو روز آینده در ۱۰ تجمع دیگر شرکت کند. او امروز (یکشنبه) به میشیگان، آیووا، کارولینای شمالی، جورجیا و فلوریدا سفر خواهد کرد و شب انتخابات هم در تجمعهایی در کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان حضور خواهد یافت.
همزمان گزارش میشود که پلیس در شهری کوچک در کارولینای شمالی علیه کسانی که علیه نژادپرستی تظاهرات میکردند از گاز اشکآور استفاده کرده است. "نیوز اند آبزرور" گزارش میدهد که دستکم ۱۲ تن در شهر گراهام بازداشت شدهاند که شامل یک خبرنگار میشود.
پلیس راهپیمایانی که شمار آن حدود ۲۰۰ تن بود را از یک کلیسا به سوی میدان "کورت" همراهی میکرد. در این میدان تجمعی برای تشویق مردم به رای دادن برگزار شده بود. اما در یک مقطع پلیس شروع به پاکسازی مسیر کرد و همان زمان بود که از اسپری فلفل استفاده شد. بنا بر گزارشها، شرکتکنندگان در تظاهرات گفتند که پلیس بدون دلیلی روشن اقدام به این کار کرد و چندین کودک هم تحت تاثیر گاز اشکآور قرار گرفتند.