یک روز تا انتخابات ۲۰۲۰| آنچه تاکنون می‌دانیم؛

بسته خبری| نبرد ترامپ و بایدن به ایستگاه آخر رسید؛ آخرین وضعیت آرای زودهنگام، نظرسنجی‌ها و اخبار انتخابات آمریکا/ جزئیات آماری ایالت‌های کلیدی

کدخبر: ۳۷۰۸۰۱
کمتر از یک روز دیگر، شعب اخذ رأی در سراسر آمریکا برای آخرین بار به روی رأی‌دهندگان امریکایی بازگشایی خواهد شد تا تکلیف آنچه «سرنوشت‌سازترین انتخابات تاریخ مدرن آمریکا» نامیده شده است مشخص شود.
بسته خبری| نبرد ترامپ و بایدن به ایستگاه آخر رسید؛ آخرین وضعیت آرای زودهنگام، نظرسنجی‌ها و اخبار انتخابات آمریکا/ جزئیات آماری ایالت‌های کلیدی

به گزارش اقتصادنیوز؛ تنها یک روز تا آغاز رأی‌گیری نهایی انتخابات سرنوشت‌ساز ۲۰۲۰ آمریکا زمان باقی است و این آخرین فرصت رأی‌دهندگان آمریکایی برای تعیین رئیس‌جمهور ایالات متحده و نیز صاحبان برخی کرسی‌های سناتوری و نمایندگی کنگره‌های فدرال و ایالتی در این کشور است.

در این گزارش که در ساعات آینده به تدریج تکمیل می‌شود، اقتصادنیوز آخرین وضعیت آرای زودهنگام، معتبرترین نظرسنجی‌های ملی و ایالتی، جدیدترین رویدادهای خبری و مهمترین داده‌های آماری را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

مطلب مرتبط؛ شوک یک نظر‌سنجی به انتخابات آمریکا

 

ترامپ و بایدن هستی

معضل اعتماد به نظرسنجی‌ها

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پس از ۴ سال حضور در کاخ سفید در معرض رأی مردم قرار می‌گیرد و آنطور که نظرسنجی‌ها و جو غالب رسانه‌ها و تحلیلگران نشان می‌دهد، ترامپ باید پس از ۴ سال پرحاشیه، کلید کاخ سفید را به جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور سابق واگذار کند. اما نگاهی به محتوای چرخه‌های خبری و رفتار انتخاباتی کمپین ۲ نامزد حاکی از آن است که دموکرات‌ها نه تنها آسوده‌خاطر نیستند، بلکه در مواردی فضای روانی در جبهه دانکی‌های آبی (دموکرات‌ها) چه بسا پراسترس‌تر از اردوگاه فیل‌های قرمز (جمهوری‌خواهان) به نظر می‌رسد. پیش از پرداختن به نظرسنجی‌ها، ذکر این نکات حائز اهمیت است:

۱. نظرسنجی های ۲۰۱۶ آنقدرها هم اشتباه نکردندهمه نظرسنجی‌ها دارای حاشیه خطا هستند و این خطا اغلب در نظرسنجی های ایالتی بالاتر از سطح ملی است. هیلاری کلینتون در آرای عمومی در سطح ملی ۳ میلیون رأی بیشتر آورد و پیروزی ترامپ در ایالت‌های کلیدی اغلب با اختلاف اندکی بود که در محدوده خطای نظرسنجی ها بود.

۲. نظرسنجی‌های ۲۰۲۰ روش‌های خود را بهبود بخشیده و در ارائه نتایج نهایی خود با دقت و محافظه‌کاری بیشتری عمل می‌کنند. اما همچنان دارای ایرادات اساسی و اجتناب‌ناپذیری هستند و ممکن است بار دیگر از برخی نکات کلیدی غفلت کنند و از همان ناحیه دچار خطاهایی حتی بیشتر از انتخابات ۲۰۱۶ شوند.

۳. انتخابات ۲۰۱۶ شباهت اندکی به انتخابات ۲۰۲۰ دارد، نامزد دموکرات‌ها جو بایدن، شبیه هیلاری کلینتون نیست. و ترامپ هم از جهات مختلفی متفاوت از ترامپ ۴ سال پیش است. اما این به معنای شرایط بهتر بایدن نسبت به کلینتون و شرایط بدتر ترامپ ۲۰۲۰ و ترامپ ۲۰۱۶ نیست. ترامپ برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ دارای مزیت‌های ویژه‌ای است که در ۲۰۱۶ فاقد آن‌ها بود. با این حال رفتار وی در ۴ سال اخیر منجر به برانگیختن بخشی از پایگاه خاموش دموکرات‌ها شده است. پیش‌بینی رکوردشکنی در میزان مشارکت نیز از همین رو است. در عین حال جمهوری خواهان هم دایگاه‌های خاموشی دارند که در قطبش فضای سیاسی سال جاری احتمالاً مشتعل شود.


مطلب مرتبط؛ به این ۷ دلیل احتمال پیروزی ترامپ را جدی بگیرید


نظرسنجی انتخابات عمومی ریاست‌جمهوری/ در سطح ملی

بر اساس گزارش RealClearPolitics و چنانچه در جدول زیر مشخص است، در نظرسنجی‌های یک هفته اخیر (۲۳ اکتبر تا یک نوامبر) بطور میانگین جو بایدن ۵۰/۹ درصد و دونالد ترامپ ۴۴/۴ درصد از آرای رأی‌دهندگان احتمالی را در سطح ملی به دست می‌آورند. یک فاصله ۶/۵ واحد درصدی که ظاهراً حاشیه برتری ایمنی برای نامزد حزب دموکرات ایجاد کرده است.

بسته

نمودار زیر بازه زمانی یک‌ساله یعنی از اکتبر ۲۰۱۹ تا اکتبر ۲۰۲۰ را شامل می‌شود و تغییرات میانگین نظرسنجی‌های ملی برای جو بایدن با رنگ آبی و برای دونالد ترامپ با رنگ قرمز مشخص شده است. 

بسته

آخرین وضعیت آرای الکترال

اگر اتفاق عجیبی نیفتد از هم‌اکنون می‌توان از کل ۵۳۸ کالج الکترال با قطعیت بالایی پیش‌بینیی کرد که ۲۱۲ رأی الکترال در سبد جو بایدن و ۱۲۵ رأی الکترال را در سبد دونالد ترامپ ریخته شود. درباره ۲۰۱ رأی الکترال بلاتکلیف که مربوط به ایالت‌هایی است که با رنگ زرد در نقشه نشان داده شده‌اند نیز نمی‌توان با قطعیت یک نامزد را پیروز انتخابات دانست.

نقشه الکترال

این ایالت‌های زرد رنگ که به میدان‌های نبرد یا ایالت‌های کلیدی (و یا ایالت‌های چرخشی، خاکستری یا مردد) معروف هستند، می توان به نظرسنجی‌های ایالتی که اهمیت بیشتری از نظرسنجی های ملی پیدا کرده‌اند، توجه کرد.

وضعیت بایدن و ترامپ در میدان‌های نبرد

به گزارش اقتصادنیوز از ۵۰ ایالت آمریکا، در نزدیک به ۴۰ ایالت تکلیف نامزد پیروز تا حدود زیادی مشخص است. این ایالت‌ها به دو دسته ایالت‌های آبی (ایالت‌های لیبرال و حامی حزب دموکرات) و ایالت‌های قرمز (ایالت‌های محافظه‌کار و حامیان حزب جمهوری‌خواه) تفکیک می‌شوند.

اما ایالت‌های مردد یا چرخشی (ایالت‌های کلیدی یا میدان‌های نبرد) تعیین‌کننده‌ترین نقش را در تعیین پیروز نهایی انتخابات ایفا می‌کنند. ایالت‌های کلیدی که گاه با رنگ خاکستری و گاه با رنگ بنفش نشان داده می‌شوند در انتخابات ۲۰۲۰ شامل ۶ ایالت میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، فلوریدا و آریزونا است.

بسته

ترامپ تقریباً در تمامی ایالت‌های کلیدی و رقابتی شرایط خود را بهبود بخشیده است؛ به عبارتی یا برتری آرای احتمالی خود را ارتقاء داده، یا از کسری آرای احتمالی خود نسبت به جو بایدن کاسته است.

ترامپ در کارولینای شمالی با ۰/۶ واحد درصد بالاتر از بایدن ایستاده،
برتری جو بایدن در فلوریدا و آریزونا به یک واحد درصد کاهش یافته،
در پنسیلوانیا حاشیه امن برتری جوبایدن به کمتر از حاشیه خطای ۳ واحد درصدی افت کرده است.
با کاهش محسوس میزان برتری بایدن در ویسکانسین و میشیگان احتمال تکرار شکست ناباورانه نامزد دموکرات‌ها در این ۲ ایالت مهم بیش از پیش شده است.

نمودار زیر بازه زمانی یک‌ساله یعنی از اکتبر ۲۰۱۹ تا اکتبر ۲۰۲۰ را شامل می‌شود و تغییرات میانگین نظرسنجی‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت‌های کلیدی برای جو بایدن با رنگ آبی و برای دونالد ترامپ با رنگ قرمز مشخص شده است.

بسته

 

ایالت‌های رقابتی

علاوه بر ایالت‌های کلیدی رقابت ۲نامزد در منطقه۲ مین و منطقه۲ نبراسکا، نیز با وجود تک‌الکترال بودن‌شان، بسیار حساس و مناقشه‌برانگیز است. همچنین در ایالت‌هایی چون جورجیا، مینه‌سوتا، اوهایو، نوادا، آیووا و تگزاس که برخی به عنوان ایالت‌های قرمز شناخته می‌شوند، اکنون رقابت نسبتاً نزدیکی وجود دارد که ممکن است در ادامه دستخوش تغییراتی تأثیرگذار شوند.

در ایالت‌های رقابتی که برخی دموکرات‌ها امیدوار بودند چند ایالت سنتاً قرمز (مایل به جمهوری خواهان) را به بلوک آبی بیافزایند، شرایط برای ترامپ بهتر از ایالت‌های کلیدی است.

در ایالت‌های سنتاً آبی مینه‌سوتا و نوادا حاشیه برتری جو بایدن افول کرده است. و در ایالت جورجیا که دموکرات‌ها امیدوار بودند پس از دهه‌ها به رنگ آبی درآید، برتری بایدن به ۰/۴ واحد درصد رسیده است.

با این حال برتری ترامپ در تگزاس، اوهایو و آیووا اندکی بیشتر از یک واحد درصد است. 

بسته

آخرین وضعیت آرای زودهنگام

بر اساس نظرسنجی مقامات انتخاباتی در 50 ایالت و واشنگتن دیسی، توسط CNN ، Edison Research و Catalist، تاکنون (یکشنبه ۱ نوامبر/۳ روز تا انتخابات) بیش از 93میلیون آمریکایی رأی داده اند که از این ۹۳ میلیون شرکت‌کننده، بیش از ۳۴ میلیون در رأی‌گیری زودهنگام حضوری و حدود ۵۹ میلیون بصورت ایمیلی رأی خود را ثبت کرده‌اند.

زودهنگام
میزان مشارکت در انتخابات زودهنگام

این رقم در سطح ملی ، معادل 67.7٪ آرا شمارش شده در انتخابات عمومی 2016 را به دست آورده اند. در حالی که رای گیری قبل از انتخابات در سراسر کشور در میان شیوع ویروس کرونا افزایش یافته است، بسیاری از ایالت‌ها از رکوردشکنی‌ در زمینه مشارکت در انتخابات در مقایسه با یک یا چند دوره گذشته خبر داده‌اند.

زودهنگام

به لحاظ وابستگی حزبی، ثبت‌نام کنندگان ر انتخابات زودهنگام، دموکرات‌ها حدود ۲۰/۷ میلیون ثبت نام معادل ۴۵/۶ درصد از کل ثبت‌نامی ها و جمهوری خواهان حدود ۱۳/۸ میلیون معادل ۳۰/۳ أن‌ 

کارولینای شمالی

تقریباً 60 درصد رای دهندگان ثبت شده در کارولینای شمالی رأی داده اند.

بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط هیئت انتخابات ایالت کارولینای شمالی، تا امروز صبح 4 میلیون و 345 هزار و 427 رأی در کارولینای شمالی به صندوق انداخته شده است.

این بدان معناست که 59.1 درصد از کل رای دهندگان ثبت نام شده در کارولینای شمالی قبلاً در انتخابات 2020 رأی داده اند.

تگزاس

بیش از 9.6 میلیون رأی در سه هفته رای گیری رای گیری زودهنگام در تگزاس به صندوق انداخته شده و این در حالی است که ۳ روز تا انتخابات باقی مانده و رای دهندگان همچنان برگه های رای گیری خود را ارسال می‌کنند، در مقایسه با تعداد کل آرای سال 2016 ، ثبت‌نام رأی دهندگان 7.8 درصد افزایش را نشان می دهد.

میزان مشارکت مردم تاکنون حدود 57٪ از رای دهندگان ثبت شده . کل رای دهندگان ثبت نام شده نسبت به سال 2016 رشد 12 درصدی داشته است که تقریباً 1.9 میلیون نفر خواهد بود.

در انتخابات 2016 در تگزاس 8.96 میلیون رأی در صندوق ریخته شد که 59٪ رأی دهندگان ثبت نام شده در آن زمان را تشکیل می‌داد.

فلوریدا

تقریباً 8.3 میلیون نفر (8،294،115) تاکنون در فلوریدا رای داده اند.

دموکرات های ثبت شده همچنان با حدود 116 هزار رأی از جمهوری خواهان ثبت شده پیش هستند. اما حاشیه برتری دموکرات ها به طور پیوسته در حال سقوط است زیرا جمهوری خواهان از طریق رای گیری زودهنگام حضوری به دموکرات‌ها نزدیک شده اند. یک هفته پیش، دموکرات ها با نزدیک به 400هزار رأی (386908 رأی) پیشتاز بودند.

نکته بسیار مهم‌تر از همه اینها این است که 1.7 میلیون فلوریدایی که هیچ وابستگی حزبی ندارند نیز تاکنون رأی داده اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید