آخرین نظرسنجیها حاکی از برتری بایدن است یا ترامپ؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از خبرآنلاین: کمتر از یک روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گمانه زنی ها در خصوص نتایج آن همچنان ادامه دارد و جمهوری خواهان به بهبود وضعیت خود امیدوار هستند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از بی بی سی، نتایج نظرسنجی های منتشر شده در سطح ملی همچنان از پیشتازی جو بایدن نامزد دموکرات ها بر دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان حکایت دارد. بر همین اساس بایدن با ۵۲% همچنان از ترامپ با ۴۳% پیش است. لازم به ذکر است که بیش از ۹۴ میلیون آمریکایی در انتخابات شرکت کرده اند.
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به طرح اتهامات علیه یکدیگر همچنان ادامه میدهند و برای پیروزی در انتخابات به شدت با یکدیگر رقابت میکنند، ترامپ به عنوان نامزد حزب جمهوری خواه در صدد غلبه بر نتایج نظر سنجیها و اعلام پیروزی زودهنگام بر جو بایدن است.
ترامپ تبلیغات انتخاباتی خود را در ایالتهایی تشدید کرده است که ممکن است نقش قاطعی در پیروزی وی و بدست گیری قدرت برای چهار سال دیگر داشته باشد. در عین حال ممکن است ترامپ پس از جورج بوش پدر در سال ۱۹۹۲، نخستین رئیس جمهوری باشد که فقط برای یک دوره قدرت در امریکا را به دست گرفته باشد.
اتهامات ترامپ به رقیبش جو بایدن همچنان ادامه دارد، به طوری که وی با دیوانه خواندن بایدن او را متهم کرد که مایل است به بهانه مبارزه با ویروس کرونا، چند سالی آمریکا را تعطیل کند.در مقابل بایدن ترامپ را به زورگویی متهم کرد و از افتخارات وی مبنی بر پیروزی بر کرونا انتقاد کرد و وی را به متهم کرد که در مقابله با کرونا تسلیم شده است.
به گزارش گاردین ۸۰ محقق بین المللی و آمریکایی در شب انتخابات آمریکا و هشدار در زمینه استبداد ، فاشیسم و ترس از پایان دموکراسی نامه سرگشاده ای را امضا کرده اند. این محققان از عوام گرایی، فاشیسم و افراط گرایی انتقاد کرده و ضمن انتقاد از ترامپ، جوبایدن را نیز تایید نکردند. آنها ضمن ابراز نگرانی علنی در خصوص استبداد، خواهان این شدند که چراغها در کشورهای دموکراتیک روشن نگه داشته شود.
از سوی دیگر صفحه توئیتری هواداران ترامپ نیز از مردم تقاضا کرده که از خانه خارج شده و به پای صندوق ها بروند. در این توئیت آمده است: پیام فوری: یک روز تا انتخابات مانده است؛ " فکر نکنید ترامپ پیش است، رای شما ارزشمند است! بیرون بروید و رای دهید.
درخواست هوداران ترامپ در حالی مطرح می شود که پیش از این نبرد میان ۱۲ ایالت برای کسب آرای الکترال بود که به ۵ ایالت ختم شد و حالا پنسیلوانیا به عنوان بدترین سناریوی نبرد سیاسی میان دو رقیب، تعیین کننده نهایی خواهد بود. شبکه ان بی سی نیوز طی یک نظرسنجی میزان محبوبیت ترامپ را ۴۴% و بایدن را ۵۵% درصد نشان می دهد که بار دیگر حاکی از برتری نامزد دموکرات است. تا روز انتخابات پیش می شود رقابت در ایالت های چرخشی به حساس ترین وضعیت خود برسد و دو نامزد رقابت بسیار نزدیکی را تجربه کنند.
جمهوری خواهان همچنین در تگزاس قصد باطل کردن ۱۲۰ هزار رای داده شده از طریق خودرو را داشتند که قاضی عالی این ایالت درخواست «استیون هودز» مبنی بر باطل کردن آرای اخذ شده با خودرو در منطقه هریس را رد کرد. به گزارش رویترز، هودز محافظه کار ادعا کرده بود رای دهی با خودرو مخالف قوانین تگزاس است. وی قصد داشت ۱۰ صندوق رای در منطقه هریس با ۴.۷ میلیون جمعیت که با خودرو داده شده بود را باطل کند. در همین راستا وکیل هودز اعلام کرد که به دادگاه عالی آمریکا شکایت خواهد کرد. گفتنی است که تگزاس به طور سنتی پایگاه جمهوری خواهان محسوب می شود، اما این بار آرا به دو قسمت تقسیم شده و شکاف بزرگی میان مردم و طرفداران دو حزب دیده میشود.
در دیگر نظرسنجی که توسط موسسه یوگاو منتشر شده است، بایدن با ۵۳% نسبت به ترامپ با ۴۴% پیشتاز است. پیش بینی شده که ترامپ ۱۷۴ رای الکترال و بایدن ۳۶۴ آرای الکترال را از آن خود کند.
وضعیت بایدن با کلینتون قابل قیاس نیست
پایگاه خبری هیل در گزارشی می نویسد: بر خلاف هیلاری کلینتون جو بایدن در اکثر نظرسنجی ها منتشر شده میزان محبوبیت چشمگیری دارد. در پنج نظرسنجی منتشر شده توسط ان بی سی و وال استریت ژورنال به طور پشت سر هم ۵۰ درصد میزان محبوبیت را بدست آورد. این در حالی است که در وضعیت مشابه در سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون تنها دو بار موفق به ثبت چنین آماری شد.
پایگاه خبری هیل در ادامه قیاس وضعیت بایدن و کلینتون نوشت که در اکثر نظرسنجی ها بایدن برتری ۶ تا ۱۱ درصدی را نسبت به ترامپ داشته است. این در حالی است که در مدت مشابه در سال ۲۰۱۶ برتری هیلاری کلینتون حتی به کمتر از ۳ درصد می رسید.
روند آغاز انتخابات، پایان و اعلام نتایج به چه شکل است؟
فردا سوم نوامبر با همه فراز و نشیب ها و گمانه زنی ها انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حدود ساعت ۱۴:۳۰ دقیقه به وقت ایران برگزار می شود. به گزارش روزنامه انگلیسی تلگراف، گرچه زمان باز و بسته شدن پایگاههای رایگیری از ایالتی به ایالت دیگر متفاوت است، اغلب آنها ساعت ۶ صبح به وقت شرقی( ۱۴:۳۰به وقت تهران) باز و در دیرترین زمان تا ۹ شب به وقت شرقی ۵ و سی دقیقه بامداد چهارشنبه به وقت تهران بسته خواهد شد.بنا بر اعلام رسانههای آمریکایی، تاکنون بیش از ۹۳ میلیون نفر در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری آمریکا شرکت کردهاند.
در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا در بسیاری از ایالتها آرایی که در فاصله چند از روز انتخابات از طریق پستی دریافت میشود، شمرده خواهد شد. بنابراین تعیین نتیجه تا زمان شمرده شدن آرای پستی طول خواهد کشید، گرچه در این بین شبکههای خبری و نظرسنجیها به پیشبینی نتایج اقدام خواهند کرد. تایید نتایج ایالتها از ۱۰ نوامبر (۲۰ آبان) آغاز خواهد شد که البته اگر نیاز به بازشماری آرا باشد، در این تاریخ ممکن است تاخیر ایجاد شود. همه ایالتها به استثنای کالیفرنیا باید تا ۸ دسامبر (۱۸ آذر) روند تایید را به پایان برسانند. همه اختلافها و بازشماریها هم باید تا این تاریخ تعیین تکلیف شده باشد.
بعد از انتخابات عمومی، الکتورها در روز ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) آرای خود را ارائه کرده و به واشنگتن میفرستند. در ششم ژانویه (۱۷ دی) اعضای کنگره آمریکا در واشنگتن برای شمارش آرا تشکیل جلسه میدهند و بعد از آن برنده اعلام خواهد شد.در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۱ (اول بهمن) رئیسجمهور ج