عوامل موثر در ابتلا به پارکینسون را بشناسید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، احسان شریف پور، متخصص مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم، اظهار کرد: بیماری پارکینسون یکی از شایعترین اختلالات حرکتی و پیش روندهی سیستم عصبی مرکزی است که علت اصلی بروز آن پیری زود رس برخی از قسمتهای مغز است.
علائم بیماری پارکینسون
او در خصوص علائمی که بیانگر ابتلا به پارکینسون هستند، گفت: محققان بر این باورند که بر اثر پیری زود رس مغز، سلولهایی که مسئول تولید دوپامین هستند از بین میروند و با کاهش سطح دوپامین، قسمتهای از مغز دچار آسیب شده و در نهایت فرد به بیماری پارکینسون مبتلا میشود. این بیماری اغلب در سنین ۵۰ تا ۷۰ سال و با علائمی از قبیل لرزش دستها، انبساط بدن، کندی حرکات، اختلال در خواب، یبوست طولانی، افسردگی و واختلال بویایی و شناختی همراه است.
این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: علت قطعی ابتلا به پارکینسون همچنان ناشناخته است، اما طبق تحقیقات انجام شده استفاده از آب چاه، مسمومیت با فلزات، مسمویت با سموم کشاورزی و کمبود ویتامین D میتوانند از جمله عوامل موثر در ابتلا به این بیماری باشند.
او افزود: به دلیل ناشناخته بودن علت اصلی ابتلا به پارکینسون متاسفانه درمان قطعی هم برای این دسته از بیماران وجود ندارد، اما داروهایی که توسط پزشک معالج برای بیماران مبتلا به پارکینسون تجویز میشود تا حدودی به ساخت دوپامین در مغز کمک کرده و مانع پیشرفت بیماری میشوند، اما باید توجه داشت که این بیماری یک بیماری پیش رونده است و در نهایت میتواند منجر به زمین گیر شدن فرد شود.
شریف پور گفت: برخلاف برخی از باورها که مصرف چای و قهوه میتواند سبب تشدید این بیماری شود، بر اساس تحقیقات صورت گرفته کافین موجود در چای و قهوه میتواند اثر محافظتی را برای این بیماران داشته باشد.