انتقاد اردوغان از نظام اقتصادی جهان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، اردوغان که در نشست گروه ۲۰ سخن می گفت افزود: باید نظامی اقتصادی عادلانهتری جایگزین نظام کنونی شود که مبتنی بر حرص، آز، هژمونی و ظلم و ستم بنا نهاده شده است.
وی ادامه داد: نظام اقتصاد جهانی کنونی نمیتواند حامی انسانیت و طبیعیت باشد.
رییس جمهوری ترکیه تصریح کرد: فرصتی برای موفقیت سیستمی وجود ندارد که در خدمت مردم جهان، ثبات و رفاه آنان نباشد و برای آنان عدالت و امنیت را به ارمغان نیاورد.
اردوغان به پیامدهای بحران کرونا پرداخت و گفت که این ویروس بسیاری از مسائل از جمله فقر و نابرابری را عمیقتر کرد.
وی افزود: دوستان ما در آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی با مشکلات زیادی رو به رو بوده و آوارگان و پناهجویان نیز ضعیفترین گروه در برابر کرونا هستند.
اردوغان ادامه داد: این افراد در کنار مشکلات اقتصادی، مجبور هستند که با اسلامستیزی و بیگانههراسی نیز مقابله کنند و نمیتوان این شرایط خطرناک را نادیده گرفت و باید حمایت مالی از کمکهای بشردوستانه به جوامعی که با خطر جنگ رو به رو هستند، تقویت شود.
رییس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از سخنانش به میزبانی ترکیه از بیش از ۴ میلیون آواره که بیشتر آنان را اتباع سوری تشکیل میدهند، پرداخت و گفت که جمعیت این تعداد آواره، بیشتر از جمعیت بسیاری از شهرهای ترکیه است.
اردوغان با تایید حمایت کشورش از دولت وفاق ملی لیبی گفت: آنکارا براساس توافق منعقد شده در خصوص آموزش و خدمات مستشاری، مانع از آن شد که لیبی وارد جنگ داخلی شود.
وی همچنین به نقش کشورش در درگیری های اخیر قره باغ اشاره کرد و مدعی شد که آنکارا سهم زیادی در پایان دادن به این جنگ ۳۰ ساله داشته است.
این درحالی است که توافقنامه صلح قره باغ برای تحقق آتش بس کامل و رفع تمام خصومتها در منطقه درگیری قره باغ از بامداد ۱۰ نوامبر به وقت مسکو به امضای «الهام علی اف» رئیس جمهوری جمهوری آذربایجان، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر جمهوری ارمنستان و «ولادیمیرپوتین» رئیس جمهور فدراسیون روسیه رسید.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری فدراسیون روسیه در بیانیهای گفت: بر اساس توافقنامه امضا شده بین سه طرف، جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در مواضع خود متوقف و نیروی حافظ صلح فدراسیون روسیه در امتداد خط تماس در قره باغ و جمهوری ارمنستان مستقر میشود.
همچنین آوارگان و پناهندگان به خاک قره باغ و مناطق مجاور تحت کنترل کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بر میگردند و تبادل اسرای جنگی، سایر افراد بازداشت شده و اجساد کشته شدگان انجام میشود.
در همین راستا کنترل ارتباطات حمل و نقل، با کمک مقامات سرویس مرزبانی روسیه انجام میشود.