ماجرای کشاندن زائران کهنسال به بانک‌ها در روزهای وخیم کرونایی

کدخبر: ۳۷۶۱۹۸
سازمان حج و زیارت، سه‌شنبه چهارم آذرماه خبر داد که مازاد هزینه حج ۹۸ به حساب زائران واریز می‌شود؛ مبلغی در حدود ۱۲۰ هزار تومان تا ۱۶۰ هزار تومان.
ماجرای کشاندن زائران کهنسال به بانک‌ها در روزهای وخیم کرونایی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، در ادامه آن، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت درباره مبلغی که روز پنجم آذرماه به حساب زائران حج ۹۸ واریز شد، توضیح داد که «با توجه به اینکه همه ساله هزینه سفر زائران براساس نرخ تمام شده و مصوبه کمیته نرخ گذاری از متقاضیان تشرف به حج تمتع دریافت می‌شود، مابه التفاوت به حساب زائران واریز می‌شود. حال که حسابرسی حج تمتع ۹۸ به پایان رسیده، بنا به دستور رییس سازمان حج و تأیید نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت مقرر شد به تناسب گروه قیمتی کاروان‌ها، مازاد دریافتی به حساب زائرانی که در سال ۹۸ به سرزمین وحی مشرف شده بودند واریز شود.»

روابط عمومی این سازمان نیز یک روز بعد، پیامکی را به زائران با این مضمون فرستاد: «احتراما، با توجه به اتمام حسابرسی مالی عملیات حج تمتع سال ۹۸، مازاد دریافتی به میزان حداقل مبلغ یک میلیون و ۶۰۰ هزار تا یک میلیون ۶۰۰ هزار ریال به تناسب گروه قیمتی کاروان، به حساب جنابعالی در بانک ملی واریز شد.»

در پیام دیگری که با فاصله زمانی، از طرف روابط عمومی سازمان حج و زیارت بدست زئران رسید، تکرار و تاکید شد: «احتراما، به اطلاع می‌رساند مازاد هزینه‌های حج ۹۸ به حساب مشرف‌شدگان به سرزمین وحی واریز شد. در صورتیکه جنابعالی تا کنون دریافت نکرده‌اید، خواهشمند است برای دریافت وجه مذکور با همراه داشتن کارت ملی به یکی از شعب بانکی ملی مراجعه فرمایید.»

سازمان حج و زیارت، این پیام را درست در هفته ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های کرونا فرستاده است و زائران را در چنین شرایط حساسی، به تعجیل در مراجعه به بانک، برای دریافت ۱۲۰ تا ۱۶۰ هزار تومان انداخته است. برخی از این زائران که در روزهای گذشته برای پیگیری پیامک سازمان حج و زیارت به بانک مراجعه کرده‌اند، در تماس‌هایی با ایسنا، اطلاع دادند که شاهد حضور تعداد قابل توجهی از افراد کهنسال در بانک‌ها برای دریافت مبلغ اعلام شده از سوی این سازمان، بوده‌اند.

آنچنان که معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت توضیح داده، این حسابرسی هر سال صورت می‌گرفته است و به نظر نمی‌رسد اتفاق تازه‌ای بوده باشد، پس چه دلیلی داشته در وضع موجود که بیشتر فعالیت‌ها و ترددها برای کاهش تعداد مبتلایان ویروس کرونا، متوقف و یا محدود شده است، این همه فراخوان داده شود تا زائرانی که اتفاقا در گروه حساس کرونا دسته‌بندی می‌شوند، برای مراجعه به بانک شتابزده شوند!؟

بنا بر گزارش‌هایی که سازمان حج و زیارت داده است، سال ۱۳۹۸ حدود ۸۸ هزار زائر با پرداخت هزینهای در حدود ۲۱ میلیون و ۶۳۷ هزار تا حدود ۲۸ میلیون و ۸۲۵ هزار تومان، به حج رفتند که میانگین سنی آنها ۵۶ سال بود. ۴۰ درصد آن زائران بیشتر از ۶۰ سال داشتند و حدود ۲۴ هزار نفرشان بالای ۷۰ سال بودند و ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر هم بیش از ۸۰ سال داشتند. رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر نیز در همان سال، شایع‌ترین بیماری زائران را فشار خون، دیابت و ناراحتی‌های قلبی گزارش کرده بود؛ همان بیماری‌های زمینه‌ای ویروس کرونا.

خبرنگار ایسنا در چند روز گذشته، تلاش کرد با برقراری تماس با مدیر روابط عمومی، معاون توسعه مدیریت و منابع و معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت به پاسخ مشخصی در این باره برسد، اما هیچ یک از این تماس‌ها به نتیجه نرسید و مسؤولان مربوط پاسخگوی تلفن‌های خود نبودند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید