آخرین خبرها از خرید واکسن کرونا/ دورهمی یلدا نگرانی جدید کرونایی کشور
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، امروز در حوزه اخبار اقتصادی کرونا مطرح شد که وام کرونا برای دو میلیون و ۴۰۰ هزار سرپرست خانوار امشب واریز می شود. وامی که برای کاستن از مشکلات مردم به خصوص اقشار آسیب پذیر در شرایط کرونایی پرداخت شده و اقساط آن از یارانه ماهانه کاسته خواهد شد.
پرداخت این وام می تواند تکانی به وضعیت کساد کسب و کارها در کشور بدهد، هر چند نباید از نظر دور داشت با تزریق اولین دوز واکسن کرونا به شهروندان عادی در انگلیس و آمریکا، قیمت نفت هم در بازارهای جهانی افزایش یافته و تا حدود ۵۰ دلار در هر بشکه بالا رفته است. این خبر نشان دهنده امیدواری به بازگشت رونق به اقتصاد جهانی است.
همچنین عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی درخصوص تفاوت پرداخت ارز برای تأمین داروهای رایج و واکسن کرونا گفت: پرداخت ارز واکسن کرونا باید از کانالهای مشخصی صورت گیرد که با تحریم های آمریکا مواجه است و آمریکا عملا در واردات واکسن کارشکنی می کند. هر چند با وجود تحریمها برای تامین داروی مورد نیاز کشور تأمین ارز داشته ایم و از این به بعد هم همینطور خواهد بود.
این سخنان به زبان دیگری از سوی وزیر بهداشت هم مطرح شد. دکتر سعید نمکی در مراسم اهدای سمفونی شهرزاد اعلام کرد: الان که میخواهیم برای واکسن کرونا، پول حواله کنیم، تمام راهها را برای انتقال پول بستهاند اما با این وجود، خوشبختانه نسبت به خیلی از کشورهایی که زیرساختها مناسب ندارند، ما زیرساختهای بهداشتی خوبی در اختیار داریم که توان مقاومت را به ما می دهد.
وی با اعلام اینکه طی دو هفته اخیر اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه از جمله قرنطینه و محدودیت آمد و شد باعث شده مرگ و میر در اثر کرونا از حدود ۵۰۰ نفر در روز به حدود ۳۰۰ نفر در روز تقلیل یابد، گفت: گرچه از دست دادن حتی یک شهروند در هر منطقه از جهان برای ما سخت است اما خوشحالم که در یکی دو هفته اخیر، تعداد مرگ روزانه بیماران کووید۱۹ در ایران را به شکل چشمگیری کاهش دادیم.
با وجود این خوشبینی، باز هم امروز خبر رسید متاسفانه ۲۸۴ هموطن امروز بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند و باز هم نزدیک به ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر بیمار جدید شناسایی شدند که در حال حاضر حال نزدیک به ۵ هزار نفر چندان رضایتبخش نیست.
واقعیت اینجاست که هنوز متخصصان بر سر ماهیت اینکه ویروس کرونا چیست، بحث و جدل دارند. مینو محرز چهره علمی شناخته شده بیماری های واگیردار، درباره ماهیت ویروس کرونا باز هم گفتگو کرده و صراحتا گفته که کرونا ویروس انسان ساخته نیست. او بر نقش عدم رعایت بهداشت تغذیه چینی ها در جهش این ویروس از حیوانات به انسان اشاره کرده و گفته: در ابتدا چین گفت که علائم این بیماری تب و علائم ریوی است. بعد که دنیا گرفتار شد مشخص شد که علائم دیگر مثل مسائل گوارشی، از دست دادن بویایی، مسائل عصبی و هر نوع علائمی در این بیماری وجود دارد. حتی برخی با سکته میآیند، چراکه مکانیزم بیماریزایی این ویروس نسبت به ویروسهای دیگر فرق میکند و کمی شبیه بیماریهای روماتیسمی است. این ویروس خیلی هوشمند است و شاید شخصیت خاصی دارد که تاکنون دیده نشده است، اما هنوز متخصصان میگویند که ثابت نشده است که این ویروس دست ساز است.
در این حوزه همچنین مسئولان سلامت و بهداشت کشور امروز نگرانی اصلی خود را از بروز موج چهارم کرونا اظهار کردند. بنا بر آنچه حریرچی معاون کل وزارت بهداشت عنوان کرده، نگرانی اصلی آنها، دورهمی شب یلدا و افزایش سرمای هواست که طبیعتا باعث افزایش کرونا در جامعه خواهد شد.
این مسئولان از مردم خواستند از دورهمی شب یلدا چشم پوشی کنند و تصور نکنند اوضاع عادی است و می توانند مانند گذشته معاشرت داشته باشند.
در این رابطه توصیه های بهداشتی هم تاکید می کند مراقب رفتارهایی که باعث افزایش شیوع بیماری کرونا در جامعه می شود، باشیم. این توصیه ها می گویند لغو دورهمی های کوچک با ضریب افزایشی ۸۳ درصد در جلوگیری از شیوع کرونا بسیار موثر است و یکی از مهمترین دورهمی های مناسبتی ما ایرانیان یعنی شب یلدا در پیش است و ممکن است بلندترین شب سال تبدیل به مرگبارترین شب سال شود.
نکته اینجاست که با وجود چشم انداز امیدبخش واکسیناسیون در جهان، واقعیات حاکی از آن است که نمی توان انتظار داشت در کوتاه مدت، واکسیناسیون همه سکنه جهان، به اتمام برسد چون در خوشبینانه ترین حالات، برآوردها می گوید ۴ سال طول می کشد تا همه انسانهای روی کره زمین، واکسن کرونا دریافت کنند.
گزارشی هم امروز منتشر شد که مشخص می کند چرا کشورهای آفریقایی بهتر از سایر کشورها حتی آمریکا که آماده ترین سیستم امنیت بهداشتی جهان را دارد، توانستند کرونا را مهار کنند. طبق این گزارش توجه به اثرات اقتصادی و اجتماعی کرونا، همکاریهای بین المللی، اقدامات سریع بهداشتی، استفاده از فناوریهای خلاق و به کارگیری سریع اقدامات قرنطینه ای توانست مردم آفریقا را از این بیماری دور نگه دارد.
در حوزه تحرکات سیاسی هم کرونا تبدیل به عامل مهمی در برنامه ریزی ها شده است. آنطور که رئیس کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مستقر در وزارت کشور اعلام کرده، این وزارتخانه برای برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ در حوزه شوراها و ریاست جمهوری، کرونا را به عنوان یک عامل در نظر گرفته است و برگزاری انتخابات زیر سایه کرونا و با رعایت تشریفات بهداشتی انجام خواهد گرفت.