از دی ماه آغاز می شود؛

فراخوان داوطلبان برای تزریق واکسن ایرانی کرونا

کدخبر: ۳۷۹۳۱۵
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد: به زودی فراخوان افراد داوطلب برای تزریق واکسن ایرانی کرونا اعلام و تزریق از اوایل دی ماه شروع می شود.
فراخوان داوطلبان برای تزریق واکسن ایرانی کرونا

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، مینو محرز ، با اشاره به وعده ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(س) در خصوص تزریق واکسن کرونا، اظهار داشت: به زودی فراخوان افراد داوطلب برای اولین مرحله کارآزمایی بالینی اعلام می شود تا افراد، در محل در نظر گرفته شده حاضر شوند و از اوایل دی ماه مرحله اول کارآزمایی واکسن شروع می شود. اگر این مرحله خوب پاسخ بدهد به مراحل بعدی می رود که در آن مرحله تعداد بیشتری واکسینه خواهند شد.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: مرحله اول مهمترین مرحله است که ما ببینیم اثر این واکسن خوب هست یا نیست. در عین حال عوارض آن است که معمولا سال ها است واکسن ویروس ضعیف شده می زنیم و مشکلی با عارضه آن نخواهیم داشت. در نتیجه ان شاء الله از اوایل دی ماه تزریق این واکسن شروع می شود.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص ارتباط این واکسن با دستور رئیس جمهور برای خرید واکسن خارجی کرونا، گفت: واکسنی که قرار است از اوایل دی ماه تزریق شود همان واکسنی است که ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(س) گفته و در داخل ایران ساخته شده است. اصلا در جریان نیستم که دولت کدام واکسن خارجی را می خواهد خریداری کند.

محرز همچنین در خصوص افرادی که باید واکسن بزنند، اظهار داشت: اصولا همه باید این واکسن بزنند ولی به خاطر احتیاط این واکسن ها روی خانم های باردار و بچه های خیلی کوچک امتحان نمی شود. برعکس آنفلوآنزا، خانم باردار در مقابل کرونا خیلی دارای ریسک بالا نیست. به همین دلیل معمولا در واکسن جدید خانم های باردار و بچه های خیلی کوچک را کنار می گذارند. اما اگر ایمنی آن تأیید شود آنها هم باید این واکسن را بزنند.

وی افزود: اگر واکسن مورد تأیید قرار گرفت اول با گروههایی که ریسک بالا دارند شروع می کنیم. یعنی کسانی که در بیمارستان ها کار می کنند و افراد دارای سن بالای 70 سال که بیماری زمینه ای مثل دیابت و بیماری های قلبی دارند و وقتی کرونا می گیرند خیلی بد حال می شوند و لازم است که بستری شوند و حتی به آی سی یو می روند. در نتیجه اول به آنها و بعد افراد دیگر جامعه واکسن تزریق می شود.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید کرد: شاید فقط بتوانند برای کارکنان بیمارستان ها و افراد دارای ریسک بالا واکسن خریداری کنند اما در زمینه تولید تا جایی که من می دانم، مؤسسه ای که دارد کارآزمایی بالینی را شروع می کند قدرت این را دارد که روزانه میلیون ها واکسن بسازد. معمولا بعد از دو نوبت واکسن افراد مصون می شوند ولی هرچه تعداد مصون ها بیشتر شود کم کم اپیدمی از بین می رود. در نتیجه اگر همه مردم را واکسینه کنیم دیگر مشکل پیدا نمی شود و تمام است. نمی توانیم زمان برای این امر بگوییم؛ بستگی به این دارد که بتوانیم همه کسانی که شرایط واکسیناسیون را دارند واکسینه کنیم.

وی در خصوص میزان مصونیت بخشی این واکسن نیز گفت: ما نمی دانیم این واکسن تا چه زمانی مصونیت دارد و بنابر این هنوز به راحتی نمی توان این حرف ها را زد. خوشبینانه ترین حالت این است که مثل آنفلوانزا هر سال یک بار مجبور شویم این واکسن را بزنیم و اصلا معلوم نیست که با تزریق این واکسن برای همه عمر و یا چندین سال واکسینه شوید اصلا معلوم نیست.

محرز اظهار داشت: مصونیت نسبت به این بیماری هنوز خیلی مشخص نیست. خیلی افراد تا به حال دو سه مرتبه این بیماری را گرفته اند و بعضی ها هم یک مرتبه گرفته اند و مصونیت سلولی به آنها کمک کرده است. به همین دلیل فرد به فرد فرق می کند ولی تا جایی که می دانیم هم می تواند فرد دوباره مبتلا شود و هم بیماری داخل بدن خودش شعله ور شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید