این علائم یعنی سکته مغزی کرده اید و خبر ندارید !
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک ،براساس گزارشات یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر در کشورهای پیشرفته سکته مغزی است، نوعی سکته که پیش از آمدن نشانه هایی در بدن فرد از خود بروز می دهد که ما آن را در غالب اولین علائم سکته مغزی خواهیم گفت. سکته خفیف و شدید هر دو علائم مشابهی دارند. حدود 90 درصد از کل موارد سکته مغزی از نوع سکته ایسکمیک هستند.
سکته مغزی ایسکمیک
این نوع سکته زمانی رخ می دهد که سرخرگی که خون را به مغز می رساند، بسته شود. بسته شدن رگ خونی علل گوناگونی مانند رسوب چربی ها در شریان ها (آترواسکلروز)، بی نظمی ضربان قلب و ایجاد یک لخته خون دارد.
سکته مغزی هموراژیک
این نوع سکته زمانی رخ می دهد که یک رگ خونی در مغز پاره شود و باعث خونریزی در مغز شود.
حمله ایسکمیک گذرا
گرفتگی رگ خونی باعث می شود یک سکته مغزی ناقص رخ می دهد. این حمله ایسکمی گذرا باعث آسیب دائمی مغز نمی شود اما علائمی را ایجاد می کند که چند دقیقه و یا حتی چند ساعت طول می کشند پس نباید از این حالت چشم پوشی کنید. با دانستن علائم سکته ی خفیف درمان را هرچه سریعتر شروع کنید زیرا از هر سه نفری که دچار سکته خفیف می شوند تقریبا 1 نفر سکته مغزی را تجربه می کند.
اولین علائم سکته مغزی در زنان و مردان
نشانه هایی که در زیر به آنها اشاره می شود اولین علائم سکته مغزی است که احتمالا فرد آنها را نادیده می گیرد یا با مشکل جسمی دیگر اشتباها مرتبط می سازد.
1- سردردی شبیه سردرد میگرن
رالف پروفسور مغز و اعصاب دانشگاه میامی می گوید :سردردهای میگرنی می تواند زمینه ساز سکته مغزی باشد چون همان نشانه های اعصاب را دارد به همین منظور به افرادمبتلا می گوییم این بیماری را مثل سکته مغزی جدی گرفته و درمان کنند.
نشانه های میگرن
ضربان های کند و قوی
درد ضربان دار 85 درصد
حساسیت به نور80 درصد
حساسیت به صدا 76درصد
حالت تهوع 7 درصد
درد در یک طرف سر 59 درصد
تغییرات بینایی
تاری دید 44 درصد
استفراغ 29 درصد
2- آفازی یا مشکل در تکلم
همانطور که می دانید آمریکا و خیلی از کشورهای دیگر درحال برخورد با بیماری های واگیردار و تجویز نامناسب داروها توسط پزشکان هستند؛ سالهاست که در دنیای امروزی با پزشکان به دلیل تجویز زیاد دارو مشکل داریم، لکنت زبان عوارض خیلی از داروهاست و بسیاری افراد به دلیل تجویز پزشک به مرور دچار لکنت زبان شده اند اما اگر لکنت زبان یک مشکل پس از مصرف دارو نیست سریعا به پزشک مراجعه کنید مخصوصا اگر با علائم دیگر مرتبط با سکته همراه باشد.
افرادی که دچار حمله ی گذرا ایسکمیک می شوند، ممکن است به طور موقت قادر به صحبت کردن نباشند یا نتوانند به درستی کلمات را بیان کنند. از دیگر مشکلات تکلم و صحبت کردن، مشکل در درک و فهمیدن صحبت دیگران است. مشکل در صحبت کردن نشان می دهد که انسداد در عروق نیمکره ی غالب مغز اتفاق افتاده است.
3 - خستگی ناگهانی
نقص های شناختنی ناگهانی در جامعه پرسرعت امروزی رایج است، ساعت های زیادی راکارمی کنیم و حتی زمانی که مسافرت میرویم مسئولیت های بیشتری رابه عهده داریم؛ خستگی موجب زایش مشکلات فکری می شود با این حال اختلال شناختی آشکارا قابل توجه است. دکتر برینگتون اضافه می کند در این شرایط و افزایش موج خستگی ممکن است هر بار به کلمه هایی که فراموش کرده اید و می خواهید بگویید فکر کنید اما خیلی طول نمی کشد که نمی توانید فکرکنید تا چیزی بگویید و همان کلمات را به زبان بیاورید.
4- بی حسی
بعد از اینکه از خواب بیدار شدید غیرمعمول نیست که یک یاد و اندام خواب رفته شده باشد که به عنوان عصب فشرده شناخته می شود اما اگر تجربه بی حسی یا ضعف طولانی مدت را در یک طرف بدن دارید و می خواهید از زیاد شدن آن جلوگیری کنید سعی کنید همزمان دست خود را بالا ببرید اگر یک دست بیفتد ممکن است علائم سکته را داشته باشید.
5 - مشکلات بینایی
خستگی باعث اختلال در بینایی می شود همچنین کهولت سن و نزدن عینک یکی از مشکلات در بینایی است اما این ضعف بینایی اگر با مشکلات دیداری مثل گیجی، دوبینی، از بین رفتن نور چشم همراه شود نشانه سکته مغزی است. این اختلال با نام amaurosis fugax نیز شناخته می شود که در آن بینایی فرد در یک یا دو چشم به طور ناگهانی از بین رفته یا مختل می شود. این اتفاق ممکن است برای چند ثانیه یا دقیقه طول بکشد و از بین برود.
علائم سکته خفیف چیست؟
شایعترین علائم سکته خفیف عبارتند از :
دیزاتری یا ضعف عضلات مربوط به صحبت کردن
گیجی
مشکلات تعادلی
مور مور شدن
کاهش سطح هوشیاری
سرگیجه
بیهوش شدن
حس غیرطبیعی چشایی و بویایی
ضعف یا بی حسی در یک سمت از بدن یا صورت
زمان بروز علائم سکته مغزی چه باید کرد؟
علائم سکته مغزی را نادیده نگیرید و معطل نکنید. هر یک دقیقه حیاتی است، پس فورا خودتان را به پزشک برسانید.
اگر بیش از چند دقیقه یکی یا چند تا از علائم سکته مغزی را داشتید، به اورژانس (115) زنگ بزنید.