میشل کازانوا بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، نصیر اسکندری، عضو هیات علمی گروه باستانشناسی دانشگاه تهران که یکی از دانشجویان دکتری میشل کازانوا در دانشگاه لیون فرانسه نیز بوده؛ با اعلام این خبر گفت: میشل کازانوا که از مقطع لیسانس تا دکترای خود را در رشته باستانشناسی در دانشگاه سوربن فرانسه تحصیل کرده و در طول زندگی خود برای اعتلای فرهنگ ایران تلاشهای زیادی انجام داده بود، در سن ۶۰ سالگی، دوم دی (۲۲ دسامبر) بر اثر کرونا درگذشت.
او با بیان اینکه کازانوا یک ایرانشناس بود که سالها در دانشگاههای لیون و سوربن فرانسه و در دپارتمان شرقشناسیِ این دانشگاه ها، باستانشناسی به ویژه باستانشناسی ایران را تدریس میکرد، یکی از صاحبنظران در رابطه با باستان شناسی ایران بود و ادامه داد: او دو سال در محوطه «شهر سوخته» کاوش کرد و مقالات متعددی دربارهی شهر سوخته، تمدن جیرفت و تولید و تجارت ظروف مرمری و زیورالات سنگ های نیمه قیمتی عصر مفرغ ایران منتشر کرد و بر برهمکنشهای فرهنگی ایران در عصر مفرغ تاکید داشت.
وی با اشاره به اینکه آن باستانشناس فرانسوی در سال ۱۳۷۰ (۱۹۹۱ میلادی) پراکندگی ظروف مرمری ایران و خاورمیانه را در قالب یک کتاب منتشر کرد، افزود: کازانوا کتابی را نیز در سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۳) دربارهی اشیای لاجوردی عصر مفرغ در ایران و خاور نزدیک منتشر کرد.
این مدرس دانشگاه جدیدترین تالیف کازانوا را کتاب ارزشمند «عصر مفرغ ایران» دانست که شامل مجموعه مقالاتی از همایشی با این همین عنوان است که در سال ۱۳۹۳ در کشور فرانسه به همت ایشان برگزار شد و کتاب آن در سال ۱۳۹۸ منتشر شد.
اسکندری با تاکید بر اینکه میشل کازانوا یک ایراندوست بود که به فرهنگ ایران احترام میگذاشت و همیشه از آن تعریف و تمجید میکرد، افزود: وی شاگردان زیادی در فرانسه پرورش داد که روی فرهنگ و تمدن ایران کار کردند.
او با تاکید بر اینکه کازانوا تمایل داشت مناطقِ شمال غرب ایران و فرهنگ عصر آهن آذربایجان را مطالعه کند، ادامه داد: این باستانشناس چندین سال در منطقه قفقاز کاوش و فرهنگهای عصر آهن منطقه قفقاز در کشور آذربایجان و شمال غرب ایران را مطالعه کرد و چندین کتاب و مقاله در این زمینه منتشر کرد.