عصبانیت بایدن از سنگ اندازی دولت ترامپ در انتقال قدرت

کدخبر: ۳۸۲۵۴۱
جو ‌بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پس از دیدار با تیم سیاست خارجی‌اش گفت: «ما با موانعی از سوی رهبری سیاسی در وزارت دفاع و دفتر مدیریت و بودجه مواجه شده‌ایم.»
عصبانیت بایدن از سنگ اندازی دولت ترامپ در انتقال قدرت

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده می‌گوید ممکن است رقبا و دشمنان در هنگام انتقال قدرت از سردرگمی موجود سوءاستفاده کنند. جو ‌بایدن روز دوشنبه منصوبان سیاسی‌اش را در وزارت دفاع فرا خواند و گفت که دولت ترامپ در حالی که یک ماه به تشکیل دولتش مانده همکاری نمی‌کند و مسیر را برای همکاری با تیم انتقالی بسته است.

به نوشته وبگاه پولیتیکو، جو ‌بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پس از دیدار با تیم سیاست خارجی‌اش گفت: «ما با موانعی از سوی رهبری سیاسی در وزارت دفاع و دفتر مدیریت و بودجه مواجه شده‌ایم.» وی افزود: «در حال حاضر ما همه اطلاعاتی را که باید از دولت در حال کناره‌گیری در حوزه‌های کلیدی امنیت ملی دریافت کنیم، دریافت نمی‌کنیم. از نظر من این یک بی‌مسوولیتی تمام عیار است.»

پس از آنکه جو‌ بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری سه نوامبر دونالد ترامپ را شکست داد، تیم انتقالی وی اواخر نوامبر نشست با مقامات دولتی را آغاز کرد تا انتقال قدرت را هماهنگ کند. ترامپ از قبول شکست در برابر بایدن امتناع کرده و دولتش در تاریخ ۲۳ نوامبر اجازه همکاری با بایدن را صادر کرد. بایدن در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۰ رسما وارد کاخ سفید می‌شود و زمام امور کشور را در دست می‌گیرد.

تیم بایدن اوایل ماه جاری میلادی گفته بود که برخی مقامات پنتاگون در مقابل درخواست‌های ارائه اطلاعات مقاومت می‌کنند. این در حالی است که پنتاگون این ادعاها را رد کرده است. کریستوفر میلر، وزیر دفاع موقت آمریکا در بیانیه‌ای گفت: پنتاگون ۱۶۴ مصاحبه با بیش از ۴۰۰ مقام انجام داده و بیش از۵ هزار صفحه سند و مدرک فراهم کرده است. مقامات وزارت دفاع با نهایت حرفه‌ای بودن تلاش می‌کنند تا از فعالیت‌های انتقال قدرت در یک برنامه زمانی فشرده حمایت کنند و آنها به انجام این کار به شیوه‌ای شفاف و حرفه‌ای ادامه خواهند داد تا بهترین سنت‌های این وزارتخانه را حفظ کنند. اما بایدن بار دیگر نگرانی‌های تیمش را بازگو کرد. هنگامی که وی زمام امور کشور را به دست گیرد، طیف وسیعی از چالش‌های امنیت ملی و سیاست خارجی را به ارث خواهد برد که شامل چین، ایران، کره‌شمالی و همچنین پاندمی کرونا می‌شود.

یکی از دشوارترین وظایف بایدن، بازسازی ائتلاف‌های آمریکا خواهد بود که تحت برنامه اول آمریکا ترامپ متزلزل و خدشه‌دار شده‌اند. در این زمینه بایدن گفت: «تیم من به یک تصویر شفاف از موقعیت و جایگاه نیروهایمان در سراسر جهان و عملیات‌هایمان برای بازدارندگی در برابر دشمنانمان نیاز دارد. ما به یک میدان دید کامل درخصوص برنامه بودجه موجود در وزارت دفاع و دیگر نهادها نیاز داریم تا از هرگونه سردرگمی یا عقب‌ماندگی که دشمنانمان ممکن است از آنها سوء استفاده کنند، اجتناب کنیم.» اما وی افزود: تیم من در حالی که همکاری با برخی آژانس‌های فدرال را تضمین می‌کند، اما با موانعی از سوی رهبری سیاسی در پنتاگون مواجه شده است. بایدن تصریح کرد: «حقیقت این است که بسیاری از این آژانس‌ها برای امنیت ما که آسیب بسیاری دیده، به شدت مهم و حیاتی هستند. بسیاری از این آژانس‌ها از نظر پرسنل، ظرفیت و روحیه خالی شده‌اند.»

بایدن تصریح کرد: «ما باید اطمینان پیدا کنیم که هیچ چیز در زمان انتقال دولت از قلم نیفتاده است. برای جلوگیری از هر‌گونه سوءاستفاده‌های دشمنان باید برنامه‌ریزی بودجه دفاعی کامل باشد و اجازه ندهیم دشمنان از این سرگیجی بهره‌برداری کنند.»

بایدن بر این باور است که رهبران تازه سیاسی ترامپ و منتصبان جدید رئیس‌جمهوری مستقر که از وفاداران به ترامپ هستند، مانع روند صحیح انتقال شده‌اند. او گفت که تیم انتقالی‌اش باید چشم‌انداز کاملی از بودجه دفاعی پنتاگون داشته باشد.  بایدن تصریح کرد که تیم مستقر در پنتاگون در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کند و آنگونه که باید با تیم انتقالی‌اش همکاری نمی‌کند. بایدن در آخر تاکید کرد: هیچ وزارتخانه‌ای به اندازه وزارت دفاع از اهمیت برخوردار نیست و عدم تمایل به همکاری می‌تواند عواقبی در روز بیست ژانویه (روز مراسم تحلیف) داشته باشد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید