۳ سناریو برای سرنوشت حکومت منزویترین رئیسجمهور جهان / طی چند روز آینده چه اتفاقی برای دونالد ترامپ خواهد افتاد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اعتمادآنلاین، امروز به طور حتم باید دونالد ترامپ را منزویترین رئیسجمهور جهان توصیف کرد که حتی شبکه اجتماعی توییتر هم به او پشت کرده است.
گرچه چند ۱۰ میلیون نفر در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به ترامپ رأی دادند و گفته میشود آمادگی دارند چهار سال دیگر باز هم این کار را تکرار کنند، اما رسوایی یورش هواداران او به کنگره آمریکا خواسته یا ناخواسته آینده ترامپ را تحتالشعاع قرار داده است.
این در حالی است که هرچند ساعت یک بار، خبری در مورد استعفای یکی دیگر دستیاران تارمپ در کاخ سفید منتشر میشود؛ کسانی که ترجیح دادهاند چند روز زودتر از پیاده شدن او از کشتی ریاستجمهوری، کشتی را ترک کنند و همراه با او در دریا غرق نشوند.
دونالد ترامپ در یک فرار رو به جلو به عنوان اولین رئیسجمهور سابق طی ۱۵۰ سال گذشته و چهارمین رئیسجمهور تاریخ این کشور در مراسم تحلیف جانشین خود حاضر نمی شود.
اما این تمام ماجرا نیست؛ تکاپوی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای سلب اختیارات نظامی دونالد ترامپ طی چند روز باقیمانده از ریاستجمهوریاش و همراهی تاملبرانگیز مایک پنس معاون ترامپ با او حکایت از مسائل پشت پردهای دارد که احتمالاً میتواند برای آمریکا فاجعهآور باشد.
این تلاشها همسوست با تلاش دموکراتها برای جمعآوری ۲سوم از آرای کنگره به منظور عملیاتی کردن ماده بیست و پنجم قانون اساسی که به عزل رئیسجمهور مربوط میشود.
گرچه تصور نمیشود طی چند روز باقیمانده از حضور ترامپ در کاخ سفید این طرح بتواند رایزنیهای مورد نیاز را پشت سر بگذارد، به هر روی مطرح شدن این مساله نیز ضربه بزرگی به رئیسجمهور آمریکا در آخرین روزهای زمامداریاش وارد میکند که به طور حتم درد آن کمتر از شکست در انتخابات نیست.
شاید طرح مساله سلب اختیارات نظامی رئیسجمهور آمریکا در راستای مخالفت مایک پنس با برکناری دونالد ترامپ باشد، به خصوص که به نوشته بیزینس اینسایدر، معاون رئیسجمهور آمریکا از بیم ناآرامیهای گسترده حاضر به قبول چنین پیشنهادی نیست.
سناریوی دوم از زبان کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا مطرح شد؛ او به شبکه انبیسی آمریکا گفت: «امیدوارم ترامپ از نیکسون الگو بگیرد و قبل از پایان دوره ریاستجمهوریاش استعفا کند.»
پاول که از جمله جمهوریخواهان قدیمی به شمار میرود عنوان کرد: «ترامپ باید احساس شرم کند و در اسرع وقت از مقام خود کناره بگیرد. ما معاون رئیسجمهور داریم که میتواند طی این مدت کشور را مدیریت کند.»
سناریوی سوم نیز انتظار کشیدن همراه با استرس جهانی تا ۲۰ ژانویه است. درست است که این مدت چندان طولانی به نظر نمیرسد، اما نه برای شخصیتی همچون دونالد ترامپ که در لحظه تصمیم میگیرد و در لحظه اجرا میکند؛ او طی همین مدت میتواند خسارات جبرانناپذیری نه فقط برای دموکراتها و آمریکا بلکه برای تمام دنیا به بار آورد.
امروز آمریکا و البته جهان با مشکل بزرگ و بغرنجی به نام دونالد ترامپ و رفتارهای غیرقابل پیشبینی او مواجهاند، تا جایی که حتی شرکتهای خصوصی همچون فیسبوک و توییتر هم بر آن شدند تا حسابهای او را مسدود کنند.
تحلیل͏گران جهانی این چند روز نفسها را در سینه حبس کردهاند و ابراز امیدواری میکنند که این ساعتها و روزها هم به آرامی سپری شوند و جهانِ بعد از ترامپ بدون مشکلآفرینی جدیدی از سوی او آغاز شود.