پشت پرده توافق صلح میان تلاویو و کشورهای عربی
به گزارش اقتصادنیوز از ایسنا، به نقل از شبکه خبری الحرة، با خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، ناظر توافق های صلح میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی از کاخ سفید، سوالاتی درباره پشت پرده توافقهای صلح مطرح شده است.
روزنامه اورشلیم پست در گزارشی در این باره از نقش دستگاه موساد و رئیس آن یوسی کوهن در مراحل قبل از امضای توافقهای تاریخی صلح میان دو طرف صحبت کرد.
در این گزارش آمده است: لحظات واقعی تحول روابط میان اعراب و اسرائیل بین سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ بود. عربستان نقش مهمی در این مرحله ایفا کرد. کوهن از سال ۲۰۱۶ بر پرونده روابط با کشورهای عربی متمرکز بود. وی به عربستان، امارات، بحرین، سودان، مراکش و کشورهای دیگر بدون وجود روابط رسمی میان این کشورها با رژیم صهیونیستی سفر کرد.
کوهن نقش اصلی را در هموار کردن مسیر برای توافق صلح با امارات ایفا کرد و باعث شد عربستان نیز از این رویکرد حمایت کند حتی با وجود اینکه عربستانیها توافق صلحی با رژیم صهیونیستی امضا نکردهاند.
در این گزارش آمده است: مئیر بن شبات، رئیس امنیت داخلی اسرائیل و مزدوری در دستگاه "شین بت" به نام "ار" یا "ماعوز" نقش اصلی در امضای این توافقها ایفا کردند و به این ترتیب شبات و ماعوز تماسهایی با سودان با توجه به مهارتشان در تعامل با مسائل دادگاه کیفری بین المللی برقرار کردند.
اورشلیم پست نوشت که کوهن مسئول اصلی "پروژه عادیسازی" بود.
به گفته کوهن او در برنامهریزی برای دیدار میان بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان در فوریه ۲۰۲۰ در اوگاندا نقش داشت.
کوهن در یکی از سخنرانیهایش طی سال ۲۰۱۹ نیز اعلام کرد که موساد شرایط را برای ازسرگیری روابط با عمان آماده کرد اما عمان مخالفت کرد.
اخیرا امارات، بحرین، سودان و مراکش با نظارت ترامپ توافقهای صلح با رژیم صهیونیستی امضا کردند.