آنر ۹ لایت؛ میانردهای قدرتمند و باشخصیت
بهرهوری مناسب با استفاده از سیستم پردازشی و رم قوی، حافظهکافی، به روز بودن سیستم عامل، دوربین حرفهایی و مناسب، دوربین سلفی قوی، زیبایی ظاهری، سبک بودن و استفاده از صفحه نمایش خوب را میتوان مهمترین معیارهای مطرح برای خرید گوشی در میان مردم به خصوص جوانان و نوجوانان دانست.
شاید باور نکنید اما میتوان این امکانات و مشخصات را در یک گوشی میان رده با قیمت مناسب حدود یک میلیون تومان پیدا کرد. گوشی آنر ۹ لایت محصولی است که این مشخصات را در خود قرار داده و با قیمت مناسب حدود یک میلیون تومانی توانسته کارایی بالا و به صرفهبودن را در کنار هم داشته باشد.
در این مطلب قصد داریم این میانرده خوش قیمت را که تازه به بازار ایران پا گذاشته است را بررسی کنیم.
ظاهر
آنر ۹ لایت در نگاه اول شاید طراحی برجستهای نداشته باشد، اما نکته مهم این است که نمیتوان در همان نگاه اول نیز به این گوشی ایرادی وارد کرد. این گوشی میان رده از برند آنر طراحی زیبا را در کنار سادگی فراهم میکند.
استفاده آنر از پلاستیک با ظرافیکی بینظیر و حالت آینهای پشت گوشی در طراحی ۹ لایت یکی از نکات برجسته و بارز ظاهر این تلفن هوشمند است. طراحی کم حاشیهای که این روزها در اکثر پرچمداران به چشم خورده و دنباله روی آنها میانردهها نیز از آن بهره میبرند در آنر ۹ لایت نیز به عنوان یکی از نکات برجسته در طراحی به شمار میرود. نکتهای که رعایت نکردن آن در آنر ۹، از زیبایی آن گوشی کاسته بود، این بار در میانرده همان سری از محصولات آنر به چشم میخورد که طراحی این گوشی را چشمنوازتر کرده است.
همانند طراحی اکثر تلفنهای هوشمند برند آنر که در یکسال و نیم اخیر به بازار ارائه شدهاند، ۹ لایت نیز از قرارگرفتن دو دوربین اصلی به صورت افقی در پشت خود بهره برده و سنسور اثر انگشت نیز همسایه این دو دوربین در بخش پشت گوشی است.
برند آنر در فضای کم زیر صفحه نمایش جا خوش کرده است. در بالای صفحه نمایش علاوه بر سنسورها، دو دوربین دیده میشود که علاوه بر ویژگی خواص بهبود کیفیت دوربین سلفی بر طراحی خاص این گوشی افزوده است.
پورت micro usb، شیار جک هدفون، شیارهای بلندگو در کنار سوارخ میکروفون این گوشی در کناره پایین قراردارند و در قسمت کناره بالا هیچ شیار، پورت یا جکی وجود ندارد. درگاه ورود سیمکارت در قسمت بالای کناره سمت چپ و دکمههای تنظیم صدا و روشن/خاموش در بالای کناره سمت راست گوشی دیده میشود.
استفاده از پلاستیک در این گوشی وزن سبکتری نسبت به گوشیهایی فلزی یا فلزوشیشهای فراهم کرده است. این گوشی تنها ۱۴۹ گرم وزن دارد که به همراه عرض ۷۱.۹ سانتیمتری، طول ۱۵۱ سانتیمتر و ضخامت ۷.۶ سانتیمتری در خوش دست بودن و القای حس مناسب به کاربر تأثیر بهسزایی دارد.
پردازش و حافظه
این گوشی از چیپست پردازشی kirin 659 هواوی بهره برده که در چند محصول میان ردهی آخر هواوی و آنر همچون پی اسمارت و ۷ ایکس از آن استفاده شده است. این چیپست پردازشی قابلیت خوبی برای انجام امور روزانه، بازی کردن، مرورکردن اینترنت، استفاده از شبکههای اجتماعی دارد که استفاده از رم ۳ گیگابایتی به آن در سرعت بهتر اجرای برنامهها کمک میکند. هرچند نباید از آنر۹ لایت با این چیپست انتظار بهرهوری یکی گوشی پرچمدار را داشت اما میتوان روی آن به عنوان یک میان رده همه فن حریف یاد کرد که میتواند در رقابت رودررو برخی از میانردههای نامی بازار را شکست دهد. حافظه ذخیرهسازی این گوشی ۳۲ گیگابایت است.
البته این گوشی در نسخه ۶۴ گیگابایتی خود از ۴ گیگابایت رم بهره میبرد که به اجرای همزمان تعداد بیشتر از برنامهها و سرعت پردازشی که کاربر آن را حس میکند اثر میگذارد.
این گوشی آنر نیز مانند بیشتر گوشیهای اندرویدی جهان قابلیت افزایش میزان حافظه دخیرهسازی خود را از طریق کارت حافظه میکرو اسدی به جای سیمکارت دوم دارد. بر اساس اعلام شرکت سازنده ۲۵۶ گیگابایت نهایت حافظهای است که میکرو اسدی استفاده شده در این گوشی میتواند داشته باشد.
صفحه نمایش
صفحه نمایش گوشی آنر ۹ لایت از فناوری IPS LCD ساخته شده است که اندازهی آن ۵.۶۵ اینچ است. صفحه نمایش این گوشی از بیشتر پرچمداران این روزهای دنیا تبعیت کرده و از نسبت تصویر ۱۸:۹ یا همان ۱۸ به ۹ برخوردار است. این نسبت صفحه، رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۱۶۰ پیکسل را با تراکم ۴۲۸ پیکسل در هر اینچ را فراهم کرده است.
کیفیت این صفحه نمایش را میتوان به راحتی بالاتر از یک میان رده ساده دانست و این نکته میتواند یکی از دلبریهای آنر ۹ لایت برای خریدارانش در مقایسه با سایر رقبا باشد. نور پس زمینه مناسب، وضوح بالای رنگها و لذت بردن از نمایش فیلم یا بازی کردن را میتوان سه ویژگی مهم این صفحه نمایش برای کاربران آن دانست.
دوربین
آنر ۹ لایت یکی از گوشیهای ۴ دوربینه بازار به حساب میآید. این گوشی از دو دوربین در پشت و جلو بهره میبرد که سبب بالا بودن کیفیت عکسهای شما به نسبت قیمت و مشخصات دوربین میشود. دوربینهای اصلی دارای سنسور ۱۳ مگاپیکسلی رنگی و سنسور ۲ مگاپیکسلی مونوکروم است که از دوربین ۲ مگاپیکسلی تنها برای کیفیت بهتر عکس و تشخیص عمق استفاده میشود. دوربینهای جلویی یا سلفی نیز همین مشخصات را دارند با این تفاوت که کیفیت دوربینهای پشت بیشتر است. دوربینهای اصلی و سلفی قابلیت ضبط ویدیوهای شما با کیفیت فولاچدی یا همان 1080P را دارند.
قابلیتهای عکاسی دوربینهای جلویی و پشتی هر چند مانند آنر۹ لایت نیست اما استفاده از HDR یا عمق تصویر(برای بوکه کردن پس زمینه یا همان مات کردن پس زمینه در تصاویر) سبب ثبت تصاویری زیبا و دوست داشتنی میشود. این دوربینها همانند دوربین بیشتر تلفنهای هوشمند میان رده در بازار از لرزشگیر اپتیکال بهره نمیبرند.
شبکه موبایل
تلفن هوشمند آنر ۹ لایت علاوه بر پوشش نسل دوم و سوم تلفن همراه از نسل چهارم و چهارونیم تلفن همراه (فناوریهای LTE و LTE+) نیز پشتیبانی میکند. پشتیبانی از 4G+ یک مزیت بسیار عالی برای یک میانرده در بازار تلفن همراه است و میتواند سرعت بالاتری از دیگر گوشیهای میان رده را در استفاده از اینترنت همراه را پدید آورد. سرعت پهنای باند دریافتی اینترنت همراه این گوشی میتواند تا ۳۰۰مگابیت برثانیه(۳۷.۵ مگابایت برثانیه) نیز برسد، در حالی که گوشیهای 4G تنها قابلیت دریافت اطلاعات با سرعت پهنای باند ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه (۱۸.۷۵ مگابایت بر ثانیه) را دارند.
به همین خاطر سرعت استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی در این گوشی بالا بوده و بیشتر از یک میانرده معمولی است.
سیستم عامل
این گوشی از آخرین نسخه عرضه شده از اندروید یعنی اندروید اورئو(نسخه۸ اندروید) بهره میبرد. بدینترتیب میتوانید با استفاده از میانرده لذت استفاده از امکانات بهروزترین نسخه اندروید تا کنون را تجربه کنید. بهرهبردن از آخرین نسخه پایدار ارائه شده اندروید میتواند در بهرهبری بیشتر اپلیکیشنهایی که نصب میکنید موثر باشد.
رابط کاربری
بهرهبری از نسخه ۸ رابط کاربری EMUI تولید هواوی تأثیر بهسزایی در سرعت و کارایی آنر۹لایت داشته و میتواند لذت بردن از یک محیط بهروز را برای شما دوچندان کند. رابط کاربری هواوی دیگر به بلوغ خود نزدیک شده است و ایرادات موجود در آن به کمترین حد خود رسیده است. این رابط کاربری قابلیتهای مدرن و جدیدی چون تشخیص چهره را برای این میان رده به ارمغان آورده است. هرچند هنوز هم شاید استفاده از رابط کاربری هواوی که روی گوشیهای آنر نیز ارائه میشود، خوشایند نبوده و سلیقه آنها را تأمین نکند.
نکتهای که باید در مورد این رابط کاربری ذکر کرد، سرعت بالای بازشدن قفل صفحه نمایش با استفاده از حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره است. هرچند تشخیص چهره با گرفتن عکس توسط دوربین سلفی (برخلاف تشخیص چهره آیفون ۱۰ و گلکسی اس ۹) صورت میگیرد اما سرعت نسبتاً سریعی دارد و برای گوشی هوشمندی در این سطح و قیمت، بسیار مناسب و همگون است.
باتری
ظرفیت باتری در نظر گرفته شده برای آنر ۹ لایت، ۳۰۰۰ میلیآمپرساعت است که برای گوشیهای میانی رقمی استاندارد محسوب میشود. دوام این باتری در سطح متوسطی قرار داشته و با کنترل استفاده شاید بتوان در روز دوم نیز بدون نیاز به شارژر از گوشی استفاده کرد اما در یک استفاده سنگین و پر از لحظات حضور در شبکههای اجتماعی، گرفتن عکس و فعال بودن اینترنت همراه، دوام باتری میتواند به یک روز نیز کاهش پیدا کند.
جمع بندی
آنر ۹ لایت با استفاده از طراحی نسبتاً جذاب، دوربین سلفی دوگانه، صفحه نمایش کمحاشیه و باکیفیت، سیستم پردازشی مناسب و سرعت نسبتاً خوب، نسخه ۸ اندروید، پشتیبانی از نسل چهار و نیم شبکههای تلفن همراه، توان مناسب در بازیکردن، عکسهای مناسب با تشخیص عمق، رابط کاربری سریع، استفاده از تشخیص چهره و سنسور اثر انگشت، باتری ۳۰۰۰میلیآمپرساعتی با دوام خوب، رنگهای جذاب و قیمت مناسب میتواند یک انتخاب مناسب برای خرید گوشیای با قیمت کم و امکانات بالاست. این تلفن هوشمند با توجه به سیاست برند آنر، برای جوانان و نوجوانان میتواند انتخاب بهصرفه، هوشمند و راضیکننده باشد. البته نباید از این گوشی انتظار بهرهوری یک پرچمدار را داشت ولی میتوان با پول کم امکانات و شمایلی نزدیک به یک پرچمدار را با آنر ۹ لایت تجربه کرد.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.