فرصت های سرمایهگذاری گرجستان برای تجار ایرانی
به گزارش اقتصادنیوز؛ سفیر گرجستان در ایران در این مراسم با بیان اینکه هدف این اتاق مشترک ارائه اطلاعات درست به افراد است، گفت: برخی از ایرانیان وقتی وارد گرجستان میشوند با مراجعه به افراد نامناسب و دریافت راهنمایی غلط شکست میخورند.
یوسب چاخواشویلی با اشاره به اینکه برخی از ایرانیان به علت کمبود جمعیت در این کشور از سرمایهگذاری در گرجستان خودداری میکنند، افزود: این افراد باید توجه کنند که بازار گرجستان تنها بازار هدف نیست و امکان عرضه محصولات در بازار چین و اروپا هم وجود دارد. زیرا ما قرارداد تجارت آزاد را با چین و اتحادیه اروپا منعقد کردیم که بر اساس آن کالاهای گرجی بدون تعرفه به این مناطق صادر میشوند این اتفاق میتواند فرصتی برای صادرات محصولات ایرانی به اتحادیه اروپا با ۶۰۰میلیون جمعیت و کشور چین با ۱.۵میلیارد جمعیت با هزینه کمتر باشد.
وی ادامه داد: وی با اشاره به اینکه پس از لغو روادید و امکان سفر به گرجستان بدون ویزا، تعداد توریستهای ایرانی در این کشور افزایش یافته است، گفت: سال گذشته ۳۵۰هزار نفر توریست ایرانی در گرجستان داشتیم که امیدواریم این عدد در سال آینده به ۴۰۰هزار نفر برسد.
در همین حال مریم سلطانی، خزانه دار اتاق مشترک بازرگانی ایران و گرجستان در این رابطه گفت: متاسفانه طی۶سالی که از ابتدای راه اندازی شورا و سپس اتاق بازرگانی مشترک ایران و گرجستان میگذرد ما طرف رسمی در گرجستان نداشتیم و این یک خلاء برای تجار و سرمایه گذاران بود اما با تاسیس این دفتر کارگزاری قصد داریم به آنها در زمینه توسعه روابط بینالمللی و صادرات محصولاتشان کمک کنیم.
وی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد یک خط ارتباطی سالم برای تجار ایرانی با این کشور هستیم افزود: در سالهای گذشته برخی ایرانیان با دریافت مشاوره نادرست یا مراجعه به یک فرد ایرانی در این کشور با وجود سرمایهگذاریهای سنگین متحمل ضرر و زیان شدهاند.
وی با اشاره به اینکه در گرجستان سختگیری زیادی در زمینه نام شرکتهای تاسیس شده وجود ندارد، ادامه داد: افرادی با تاسیس شرکتی به نام اتاق مشترک بازرگانی ایران و گرجستان در این کشور مشغول گمراه کردن و ارائه اطلاعات نادرست به افراد و سرمایه گذاران بودند.
سلطانی افزود: : یکی از اهداف تاسیس این دفتر کارگزاری، وجود بازوی اجرایی برای اتاق مشترک است تا بتوانیم راه های صادراتی امن، شفاف و سالم را برای توسعه روابط اقتصادی، شناسایی سرمایهگذاران واقعی و حمایت از صادرکنندگان معرفی کنیم.
سلطانی گفت: دفترکارگزاری تفلیس شروع به فعالیت کرده و نمایشگاهی (showroom) را برای نمایش کالاهای ایرانی درنظر گرفتیم تا با ایجاد این نوع نمایشگاهها بتوانیم اقدامات خدماتی و بازاریابی ارزندهای را برای توسعه صادرات محصولات تولید ایران برقرار کنیم. به عبارتدیگر مشاوره و تحقیق بازار برای تولیدکنندگان ایرانی از جمله فعالیتهای این کارگزاری محسوب میشود.
خزانهدار اتاق مشترک ایران و گرجستان درباره نحوه قوانین تجارت در گرجستان گفت: با توجه به اینکه این کشور عضو سازمان تجارت جهانی(WTO) است. از اینرو هیچگونه مالیات یا تعرفه گمرکی را برای کالاهای صادراتی در نظر نمیگیرند و ترخیص کالاها و ثبت شرکت در این کشور هم نهایتا یک روزه انجام میشود. سلطانی در بخش دیگر سخنانش در توصیهای به فعالان اقتصادی گفت: فعالان اقتصادی چنانچه در نظر دارند که فعالیتهای اقتصادیشان را با تجار این کشور گسترش دهند، میتوانند به سایت کارگزاری و اتاق مشترک بازرگانی ایران و گرجستان مراجعه کرده تا فرمهای مربوطه را در زمینه خدمات بازاریابی بهطور آنلاین دریافت کنند.
همچنین فاطمه مقیمی رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و گرجستان نیز تاکید کرد: چون گرجستان در خط فاصله کشورهای ملحق شده به اتحادیه اروپا است این فرصت بسیار مناسبی برای تشکیل پایگاه سرمایه گذاری و پیوستن به بازار اتحادیه اروپا بود.
وی در خصوص تجارت بینالملل خاطرنشان کرد: یکی از راههای اتصال ما به اتحادیه اروپا دو بندر پوتی و باتومی در گرجستان است که با لایروبیهایی که اخیرا انجام شده است امکان لنگراندازی کشتی های بزرگ تر هم فراهم شده است.
مقیمی با بیان اینکه ما بخش بسیار زیادی از فرصتهای سرمایهگذاری در این بنادر را از دست دادهایم، گفت: کشورهایی مانند امارات، چین و ترکیه مشغول فعالیت در این بنادر هستند و من به تازگی خبردار شدم که آمریکاییها هم این بنادر را به اجاره گرفتهاند که این به معنای از دست رفتن فرصتها برای ما است و من بارها این نکات را به سرمایه گذاران ایرانی متذکر شدم.
مانی صدیقی، رییس دفتر کارگزاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و گرجستان با تاکید بر این نکته که هدف ما گسترش سرمایه گذاری ایران در گرجستان است، خاطرنشان کرد: برای این کار از برخی شرکتها کارمزد دریافت میکنیم و از برخی نمایندگی میگیریم و این شرکتها دیگر نه با خریدار گرجی درگیر میشوند و نه در نقل و انتقال پول دچار مشکل میشوند.
صدیقی افزود: گرجستان یک کشور درحال توسعه و در حال تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپاست و از این رو فرصت های خوبی را برای سرمایه گذاران ایرانی خواهد داشت.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.