ماکو می تواند به هاب لجستیک برای چینیها تبدیل شود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو؛ در نشست مشترک مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، فعالین اقتصادی آذربایجان غربی و استاندار آذربایجان غربی با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوانگجو چین؛ غلامرضا سلیمانی با بیان اینکه با تدابیر استاندار آذربایجان غربی هماهنگی خوبی با مجموعه مدیران استان و منطقه آزاد شکل گرفته و کار توسعه ای انجام می شود ،افزود: اگر بخواهیم جذب سرمایه گذاری صورت بگیرد باید تمامی دستگاه های اجرایی و ادارات استان همگام و همدل باشند.
وی با اشاره به احداث دهکده لجستیکی ۵۰۰ هکتاری در بازرگان افزود: در مرحله دوم به دنبال هوشمندسازی لجستیک هستیم تا برای پشتیبانی از فرآیندهای حمل، نگهداری و انبارداری موجب می شود مسیرهای توزیع بهینه و به همگام شوند.
وی با اشاره به اینکه برای توسعه اقتصادی پایدار نیازمندیم تا یکپارچگی را در تمام فرایندهای تولید از مواد خام گرفته تا مصرف کننده نهایی داشته باشیم اظهارداشت: مدیریت زنجیره تامین به عنوان یک رویکرد یکپارچه برای مدیریت مناسب جریان مواد و کالا، اطلاعات و جریان پول، توانایی در منطقه آزاد ماکو تدوین شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه کشور چین در زمره نخستین کشورهایی است که حاضر به سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماکو شده است، بیان کرد: منطقه آزاد ماکو می تواند به هاب لجستیک برای ارتباط با کشورهای حوزه دریای سیاه قرار گیرد.
سلیمانی از ایجاد مرکز شتاب دهنده در منطقه آزاد ماکو خبر داد و گفت: در صدد ایجاد شهرک فناوری در منطقه هستیم و زیرساخت های ICT و فیبر نوری را آمده کرده ایم و اعتقاد داریم نباید به کشورهای دیگر برق بفروشیم بلکه باید آن را تبدیل به دیتا کرده و صادرنماییم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو از آغاز عملیات اجرایی آزاد راه ماکو- تبریز از اواخر سال جاری خبر داد و گفت: مطالعات طرح راه آهن تبریز - جلفا - ماکو شروع شده است و اتصال ماکو به راه آهن هاب لجستیکی منطقه را تکمیل می کند.
وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد ماکو در مسیر کریدور شمال به جنوب و جاده ابریشم قرار دارد تاکید کرد: با بهره گیری از حمل و نقل ترکیبی با چین می توان در مدت زمان کوتاه تری کالاهای تجاری را به مناطق مختلف آسیا و اروپا انتقال داده شود.
در ادامه سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوانگجو چین با اشاره به اینکه منطقه ازاد ماکو به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، محور اقتصادی و گذرگاه ارتباطی بین کشورهای منطقه است گفت: اگر ارتباط مناسبی بین منطقه آزاد ماکو و منطقه آزاد «گوانگ دونگ» چین برقرار شود می توان از ظرفیت های آذربایجان غربی برای توسعه اقتصادی این منطقه استفاده بهینه کرد.
خلیل شیرغلامی با اشاره به اینکه کشور چین برای توسعه تجارت به دنبال موقعیت های خاص جغرافیایی دنیاست، افزود: منطقه آزاد ماکو در شمال آذربایجان غربی، ظرفیت ویژه ای برای توسعه روابط اقتصادی با چینی ها داراست و مسوولان کشور نیز به دنبال تقویت این روابط هستند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوانگجو چین اضافه کرد: طرح خواهرخواندگی بین یکی از استان های جنوبی چین با آذربایجان غربی نیز در دستور کار قرار دارد تا سفرهای هیات های تجاری و اجرای طرح های مشترک در حوزه های مختلف فرهنگی، گردشگری، تجاری و اقتصادی افزایش یابد.
وی ادامه داد: چین در سه شاخص تامین سرمایه، تامین بازار و استفاده از فناوری بسیار برجسته عمل کرده است و باید بخش خصوصی ایران برای جذب سرمایه از چین و توسعه بازار خود در این کشور ظرفیت سازی کند.
وی بیان کرد: دفتر نوآوری جمهوری اسلامی ایران در چین ایجاد شده است تا بتوان فناوری های داخلی را به آن کشور منتقل و تجاری سازی کرد؛ با تجاری سازی فناوری می توان این بخش را به بازارهای مختلف متصل کرد و این عامل ظرفیت بزرگی برای توسعه فناوری های داخلی است.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.