مدیرعامل نفت پاسارگاد تاکید کرد:

لزوم رفع موانع صادراتی قیر

کدخبر: ۲۶۴۸۰۰
گروه بنگاه‌ها- سال 97 برای صنایع مختلف کشور با دشواری‌های زیادی همراه بود؛ از یک طرف از سرگیری تحریم‌ها از سوی آمریکا و از طرف دیگر نوسانات نرخ ارز و مشکلات اقتصادی ناشی از آن چالش‌هایی بود که صنایع و تولیدکنندگان را با سردرگمی مواجه کرد.
لزوم رفع موانع صادراتی قیر

در همین حال الزامات و دستورالعمل‌هایی که به ویژه برای صادرکنندگان طی 10 ماه گذشته به کرات صادر شد موانع پیش روی صنایع را دوچندان کرد. از جمله قوانین  مربوط به الزامات عرضه محصولاتی همانند قیر در بورس کالا، تولیدکنندگان این صنایع را با مشکلات جدی در بحث صادرات محصول روبه‌رو کرد. به گفته مدیرعامل نفت پاسارگاد ظرفیت فعلی تولید قیر در کشور 7 میلیون تن است که باید برای بازارهای صادراتی با هوشمندی برنامه‌ریزی کرد.

مدیرعامل نفت پاسارگاد در گفت‌وگویی اختصاصی با دنیای اقتصاد ضمن اشاره به نامه وزیر رفاه درباره تعلیق الزام عرضه در بورس کالا گفت: نگاهی به برنامه 5 ساله کشورهای تولیدکننده قیر در دنیا نشان می‌دهد این محصول ارزآوری قابل توجهی برای کشورها دارد.

مسعود جبراییلی افزود: در سال 96 حجم صادرات قیر کشور 3 میلیون و 763 هزار تن بوده که این رقم در 9 ماهه اول سال 97 با یک‌میلیون تن کاهش همراه بوده است.

وی عمده‌ترین دلیل کاهش معنادار در صادرات قیر را موضوع تحریم‌ها دانست.

مدیرعامل نفت پاسارگاد با اشاره به وجود 6 پالایشگاه بزرگ و مهم نفت پاسارگاد اضافه کرد: در 9 ماه ابتدای امسال این شرکت 450 هزار تن فروش صادراتی داشته که باید این رقم تا پایان سال به بالای 550 هزار تن برسد در صورتیکه ظرفیت صادراتی این شرکت بیش از دو میلیون تن می‌باشد.

به گفته وی صادرات نفت پاسارگاد نسبت به سال گذشته 43 درصد کاهش داشته است.

جبراییلی با تاکید بر ضرورت ایجاد تحلیل‌های تخصصی در زمینه موارد مزبور گفت: وزیر رفاه از جایگاه حاکمیتی خود موضوع مهمی را بدرستی در بحث حفظ اشتغال در شرایط کنونی کشور مطرح کرده است.

وی افزود: در حال حاضر که در بستر شرایط سخت تحریم‌ها هستیم حفاظت و صیانت از محیط کسب و کار و اشتغال از وظایف وزارت کار است.

به گفته وی با کاهش صادرات قیر بیش از 50 درصد اشتغال موجود در این صنعت از بین خواهد رفت.

مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد با اشاره به تغییرات جزیی در سازوکار صادرات قیر گفت: در حالت عادی باید نام تمام خریداران داخلی و خارجی در بورس کالا ثبت می‌شد اما با تغییر جدید و تحلیل کارشناسی ساز و کار صادرات، دیگر نیاز به ثبت اسامی در بورس کالا نیست.

وی افزود: ما باید مواد اولیه را از بورس خریداری کنیم بنابراین میزان خرید کاملا شفاف است.

وی تصریح کرد: تغییرات ایجاد شده تنها به دلیل مشکلات ناشی از تحریم‌هاست وگرنه همه به حضور در بورس کالا اعتقاد داریم. در حال حاضر باید متناسب با محدودیت‌ها، موانع را بررسی و تدبیر کنیم.

 

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید