آخرین وضعیت بازارها در شب عید

کدخبر: ۱۶۲۲۴۹
از 10 روز گذشته جنب و جوش در شهرها برای خرید شب مایحتاج شب عید آغاز شده؛ جنب و جوشی که نشانه نو شدن سال و آغاز فصل جدید است.
آخرین وضعیت بازارها در شب عید

به گزارش خبرآنلاین،به تدریج سازمانها،اداره ها و بخش خصوصی عیدی کارکنان خود را می پردازند و این انگیزه ای برای خرید شب عید می شود.خیلی ها البته این به اصطلاح «پیش خرید» را به دلیل شلوغی شب عید و نوسان قیمت ها از میانه های ماه بهمن شروع می کنند.سنتی که هر سال تکرار می شود و آنچه در نهایت از این جنب و جوش ها باقی می ماند،خاطراتی است که گاه قیمت ها آن را تلخ می کند و گاه لبخند رضایت بر لب فروشنده ها و مشتری ها می نشاند تا به استقبال سال جدید بروند.

تا پایان سال کمتر از یک ماه باقی است؛یک ماه آخر سال همه بازارها پر «خبر» است.از بازار پوشاک و خوراک گرفته تا بورس و ارز و سکه.دولت هم به استقبال از این شرایط تازه رفته است.با مصوبه ای 9 بندی که یک ماه قبل از سوی معاون اجرایی رییس جمهور به وزارت صنعت،معدن و تجارت،وزارت جهادکشاورزی،وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی،سازمان برنامه و بودجه،بانک مرکزی،سازمان حمایت از مصرف کنندگان و البته اصناف ابلاغ شد و حالا این دستگاهها باید در مدت باقی مانده از سال برای 61 قلم کالایی که دستور به تنظیم بازار آن گرفته اند،اقدام کنند.

تمهیداتی که دولت اندیشید

قیمت ها هم بعضا اعلام شده،قیمت هایی که دولت با توجه به وضعیت تولید و قیمت رقابتی تعیین شده است.مثلا قرار است  شکر در بسته‌های کم‌هزینه ( پلاستیکی) ۱، ۳ و ۵ کیلویی با قیمت بسته‌بندی ۹۰۰ و ۱۰۰۰ گرمی به ترتیب ۲۹۵۰ و ۳۲۰۰ تومان بدون سود عمده و خرده‌فروشی در شبکه‌های توزیع و فروشگاههای زنجیره‌ای عرضه شود.

البته در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار برای کنترل قیمت ها در ایام پایانی سال تصمیمات تازه ای هم برای کاهش تعرفه واردات و عرضه کالاهای اساسی و ضروری مانند مرکبات و موز شکر، کره، برنج و گوشت  توسط دولت برای تنظیم بازار گرفته شده تا احیانا نوسان قیمت ارز،بازار این کالاها را هم دچار آشفتگی نکند

علی فاضلی رییس اتاق اصناف هم در این جلسات برای هماهنگی اصناف با دولت برای نظارت بر بازار شب عید وعده هایی داده است.با این حال همیشه شرایط آنطور که تصورمی شود،مطلوب نیست.گاهی هم برخی کالاها از سوی سودجویان و سوداگران احتکار می شود تا شب عید،به چند برابر قیمت به فروش برسانند.هرچند دولت برای این سوداگری ها هم تمهیداتی اندیشیده اما این اتفاق ها در اقتصادی که توسط دولت اداره می شود،چندان غیرمنتظره نیست.

براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار قرار است، توزیع گوشت گرم گوسفندی (لاشه)‌ و گوشت منجمد گوساله توسط شرکت پشتیبانی امور دام تا رسیدن قیمت‌ها به سطح سال گذشته تداوم یابد.دولت دستور داده توجه به کاهش تعرفه به حذف مابه‌التفاوت برنج موجودی برنج بازرگانی دولتی با نرخ مصوب بدون محدودیت از طریق شبکه‌های فروشگاههای زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف کارمندی و کارگری به همراه با سبد کالایی وزارت رفاه توزیع گردد (هندی 3800 تومان،‌ اروگوئه 2600 تومان و سایر 2000 تومان)‌ اقدام شود.

شرکت بازرگانی دولتی هم قرار شده 5 هزار تن گره وارد کند که در هماهنگی لازم با واردکنندگان عمده و واحدهای بسته‌بندی کره جهت عرضه فوری موجودی کره در قالب بسته‌های 50 و 100 گرمی با قیمت 1500 و 2900 تومان به عمل آید.

در بازار میوه و تره بار هم آنطور که دولت دستور داده قرار است، وزارت جهاد کشاورزی با توجه به کاهش تعرفه نارنگی، پرتقال و موز برنامه‌‌ریزی های لازم جهت تامین این اقلام طبق دستورالعمل با تامین 100 هزار تن مرکبات علاوه بر تعهد شدید داخلی قبلی بر اساس مصوبات تنظیم بازار اقدام و در ایام نوروز با نرخ مصوب توزیع کند.

البته  سازمان برنامه و بودجه کشور هم قرار شده تا تسهیلات مورد نیاز خرید و ذخیره‌سازی اقلام فوق را با اولویت تامین کند.در این میان  بانک مرکزی هم از ستاد تنظیم بازار دستور گرفته تا تسهیلات مورد نیاز دستگاههای مباشر را بدون فوت وقت تامین کند.

و درنهایت نظارت دقیق بر بازار در همه اقلام 61 گانه لیست مورد پایش طبق دستور ستاد تنظیم بازار باید در همه مراحل تامین و توزیع از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان انجام شود و البته متخلفان هم به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی شوند.

بازار داغ روزهای آخر سکه و ارز

به جز بازار اقلام خوراکی،در بازارهای ثانوی هم بی تاثیر از اقلام خوراکی نیست.بهمن به نیمه می رسد،مردم به دنبال تهیه اسکناس نو هستند.یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی تهیه اسکناس مورد نیاز مردم است.هزینه چاپ هر برگ اسکناس به طور متوسط  120 هزار تومان خرج روی دست دولت و بانک مرکزی می گذارد.

در بازار طلا و سکه هم تب و تابی است.برخی ها عیدی به هم سکه و طلا هدیه می دهند  و هرچه به پایان سال نزدیک تر می شویم بازار طلا فروش ها هم سکه تر می شود.

در بازار ارز هم شرایط مشابه است.پایان اسفند،فصل سفراست.خیلی ها به خارج از کشور سفر می کنند و نیاز به تهیه ارز خارجی کشور مقصد خود را دارند.بازار صرافی ها هم در روزهای پایانی اسفند،پررونق است.

بازار پوشاک و آغاز حراجی ها

اگرچه یک ماه از  حادثه تلخ فروریختن ساختمان پلاسکو می گذرد،اما هنوز مستاجران پلاسکو که اموالشان در آتش سوخته،نتوانسته اند به کسب و کار خود مسلط شوند.

هرچند جایابی شده اند اما کسب و کارشان هنوز رونق نگرفته،بای این حال اتحادیه صنفت تولیدکننده ها و فروشنده های پوشاک اعلام کرده که مشکلی بابت تامین بازار پوشاک شب عید وجود ندارد.در بازار پوشاک هم حراجی ها از نیمه بهمن آغاز شده و البته نمایشگاههای بهاره هم مدتی است که شروع به کار کرده اند.

در نمایشگاه عرضه مستقیم کالا ویژه بهار  که در مصلی تهران برگزارشده، 350 تولید کننده داخلی اجناس خود را اعم از پوشاک مردانه، زنانه، بچگانه، کیف و کفش، آجیل و خشکبار، فرش، لوازم آشپزخانه، لوازم منزل، چراغ های تزئینی و شیرینی و شکلات با تخفیف ۱۰ تا ۳۰ درصدی عرضه کرده اند.

البته در این نمایشگاه همچنین مواد پروتیینی، گوشت مرغ، گوشت قرمز و ماهی، مواد غذایی، مواد شوینده و دیگر ملزومات مرتبط به آغاز سال نو هم وجود دارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید