مذاکرات چین و روسیه برای استفاده از پلت فرم های نظام پرداخت دو کشور
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایبِنا؛ مسکو و پکن در حال تنظیم معاهده ای برای افزایش استفاده از روبل و یوآن در تجارت دوطرفه و بین الملل هستند. روسیه و چین با هدف کاهش وابستگی و اعتماد به دلار آمریکا به منظور دوری جستن از تحریم هایی که تراکنش های مالی را هدف قرار می دهد، این کار را انجام می دهند.
در همین حال دمیتری مدودوف نخست وزیر روسیه گفت: این برنامه ای برای راه اندازی یک نظام برون مرزی جدید برای پرداخت های مستقیم به ارزهای ملی است. مذاکرات در دست اقدام است تا استفاده از کارت اعتباری UnionPay چین در روسیه و نیز میر کارت روسیه هم در چین استفاده قرار گیرد.
مدودوف افزود: هیچ ارزی نباید در بازار مسلط شود؛ به دلیل آنکه این کار باعث می شود تمام ما وابسته به شرایط اقتصادی کشوری شویم که آن را منتشر می کند؛ حتی وقتی در مورد یک اقتصاد قدرتمند مانند ایالات متحده در حال صحبت کردن هستیم.
نخست وزیر روسیه گفت: تحریم های آمریکا باعث شده تا مسکو و پکن در مورد استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب ها به فکر بیافتند؛ موضوعی که باید ۱۰ سال پیش انجام می گرفت. تجارت با روبل اولویت مطلق ما است که از این طریق روبل از یک ارز قابل تبدیل به یک ارز ذخیره تبدیل خواهد شد.
بر همین اساس، روسیه و چین قرار داد سوآپ ارزی روبل - یوآن را با موفقیت انجام داده اند و در سال ۲۰۱۴ میلادی در راستای حذف وابستگی به دلار و یورو، استفاده از ارزهای ملی خود را افزایش دادند.
حجم تجارت میان این دو کشور بین ماه ژانویه تا سپتامبر سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به طرز قابل توجه ای با ۳۰ درصد افزایش به ۷۷ میلیارد دلار جهش زده است. چین بزرگترین شریک تجاری روسیه است و در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۵ درصد از تجارت بین الملل روسیه با چین انجام گرفت. همچنین دو کشور انتظار دارند که تجارت دوجانبه آنها در سال جاری میلادی به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد و تا سال ۲۰۲۴ میلادی با یک روند روبه رشد به ۲۰۰ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.
بر پایه این گزارش، در سال گذشته میلادی ۹ درصد از پرداخت های روسیه به چین به روبل انجام گرفت و شرکت های روسی هم ۱۵ درصد از واردات کالاهای چینی خود را به یوآن پرداخت کردند. در حالیکه این رقم ۳ سال پیش دو و ۹ درصد به ترتیب برای روبل و یوآن ثبت شده بود.