بالابر جدید قیمت طلا

کدخبر: ۳۰۱۷۸۰
اقتصادنیوز: طبق آمار ابزار دیده‌بان فدرال رزرو بورس کالای شیکاگو (CME)، احتمال کاهش ۲۵/ ۰ درصدی نرخ بهره در نشست ماه جاری بانک مرکزی آمریکا به ۱۰۰ درصد نزدیک شده است. با توجه به انتظارات موجود درخصوص سیاست پولی آمریکا، طلا با افت نرخ بهره هدف رشد بیشتری خواهد داشت. از طرفی بانک‌های مرکزی سراسر دنیا در حال رقابت انبساط پولی را کلید زده‌اند و نرخ‌های بهره خود را به همین دلیل کاهش می‌دهند.
بالابر جدید قیمت طلا

به گزارش اقتصادنیوز، در ماه آگوست، از ۲۰ بانک مرکزی که تغییراتی در نرخ بهره خود انجام داده‌اند، ۱۸ مورد این نرخ را کاهش داده‌اند. به این ترتیب رقابت انبساطی کاملا جدی است و فدرال رزرو نیز از این قافله عقب نخواهد ماند. بنابراین با افت نرخ بهره هدف، طلا شانس صعود از سطوح مقاومتی ۱۵۵۰، ۱۵۷۵ و ۱۵۹۷ دلاری را خواهد داشت. طلا تا روز سه‌شنبه به ماکزیمم ۱۵۵۰ دلاری صعود کرد، اما پس از آن به سراشیبی افتاد و ۶۶/ ۰درصد تضعیف شد. شاخص دلار نیز و به زیر ۹۹ واحد افت کرد. پس از آنکه بانک‌های مرکزی دنیا از ابزار غیرمتعارف تسهیل مقداری (QE) بهره بردند و نرخ بهره را به پایین‌ترین سطح تاریخی رساندند، حالا تنها ابزاری که در اختیار دارند، تضعیف ارزهای ملی خود به‌صورت محرمانه است که از سوی تمام بانک‌های مرکزی دنبال می‌شود و آمریکا در این رقابت به دلیل نرخ بهره بالاتر از سایر بانک‌ها قدرت کمتری در این رقابت دارد. از طرفی شاخص دلار به‌عنوان یکی از ذخایر امن محسوب می‌شود که با به‌ هم ریختن بازارها با استقبال مواجه می‌شود. از طرف دیگر، اوراق بدهی با بازدهی منفی در اکثر کشورهای توسعه‌یافته منجر به استقبال از اوراق خزانه‌داری آمریکا که در تمام سررسیدها بازدهی بین یک تا ۲ درصد دارند شده که باعث افزایش تقاضل‌های خرید از سوی ارگان‌های خارجی خواهد شد که به تقویت دلار منتهی خواهد شد.

دو ابر قدرت اقتصادی جهان اوایل هفته دور جدیدی از تعرفه‌ها را علیه صادرات یکدیگر وضع کردند. از همین‌رو، بازارهای مالی را پرنوسان کرد تا شبح رکود اقتصادی دوباره سر زبان‌ها بیفتاد. مذاکره‌کنندگان آمریکا و چین بر اساس برنامه پیشین در طول ماه جاری میلادی دیدار خواهند کرد، اما هنوز تاریخ دقیقی مشخص نشده است. بازار سهام آمریکا روز سه‌شنبه پس از انتشار شاخص مدیران‌خرید کارخانه‌ای (ISM) که برای نخستین‌بار از سال ۲۰۱۶ میلادی به زیر استاندارد ۵۰ واحدی سقوط کرد، یکی از مهم‌ترین دلایل افت بازار سهام و نزول بازدهی اوراق خزانه‌داری ایالات‌متحده محسوب می‌شود. اوراق خزانه‌داری با سررسید ۱۰ ساله به پایین‌ترین نرخ خود از ماه جولای سال ۲۰۱۶ رسیده‌اند. شاخص فعالیت کارخانه‌ای که برای ماه آگوست منتشر شد، در مقایسه با ماه پیش از آن که۲/ ۵۱ واحد ثبت شده بود، به ۱/ ۴۹ واحد نزول کرد. زمانی که شاخص مدیران خرید به زیر ۵۰ واحد می‌رسد معنای آن رشد منفی در بخش تولید است.

بخش تولید آمریکا حدود ۱۲ درصد از اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهد و یکی از مهم‌ترین نشانه‌های وضعیت اقتصاد این کشور است. البته دونالد ترامپ این آمار منفی را مانند سایر نشانه‌های ضعف اقتصادی نادیده گرفت و پیامی در توییتر منتشر کرد که آمریکا در مذاکراتش با چین به خوبی عمل کرده است و روی ضرری که تعرفه‌های آمریکا به اقتصاد چین وارد می‌کند، مانور داد. وی به چین هشدار داد اگر اختلافات تجاری دو طرف حل نشود و وی در نوامبر سال ۲۰۲۰ برای دومین‌بار در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، چین شرایط دشوارتری را سپری خواهد کرد. با این حال ترامپ به جزئیات مربوط به مذاکرات و نقشه‌ای که در سر دارد اشاره‌ای نکرد. پس از اینکه بوریس جانسون تهدید کرد در صورتی که پارلمان از طرح برگزیت او برای خروج بدون توافق تجاری از اتحادیه اروپا حمایت نکند، درخواست خواهد کرد تا انتخابات عمومی زودهنگامی در ماه اکتبر برگزار شود، پوند به پایین‌ترین سطح خود از سال ۱۹۸۵ میلادی تاکنون سقوط کرد. پول ملی انگلستان در معاملات دیروز ۶۶/ ۰ درصد در برابر دلار آمریکا سقوط کرد و به نرخ برابری ۱۹/ ۱ رسید. تنها سقوط کوتاه‌مدت نرخ پوند که بیش از دوره اخیر بوده است،  از۷ اکتبر ۲۰۱۶ که پایین‌ترین نرخ ۳۴ ساله پوند در برابر دلار آمریکا رخ داده است. پایین‌ترین نرخ تاریخی پوند در برابر دلار ۰۵/ ۱ واحد بود که ۲۹ مارس ۱۹۸۵ ثبت شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید