پیش‌بینی نگران کننده صندوق بین المللی پول؛ بدترین رکود اقتصادی تاریخ در راه است

کدخبر: ۳۳۳۰۳۹
اقتصادنیوز: صندوق بین‌المللی پول در گزارشی اعلام کرد: «بسیار محتمل است که اقتصاد جهان در سال جاری میلادی بدترین رکود را از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ تجربه کند. تعطیلی های بزرگی که اعمال شده رشد اقتصاد جهان را به شدت پایین می آورد».

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، رویترز نوشت، صندوق بین المللی پول اعلام کرد انتظار می رود اقتصاد جهان طی سال ۲۰۲۰ به خاطر تعطیلی فعالیت ها در اثر شیوع ویروس کرونا، سه درصد کوچکتر شود. این سریعترین رکود اقتصادی از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ است.

 صندوق بین‌المللی پول در دورنمای اقتصاد جهان در ۲۰۲۰، یک بهبود نسبی را در ۲۰۲۱ پیش‌بینی کرد که طی آن اقتصاد جهان با نرخ ۵.۸ درصد رشد میکند ولی اعلام کرد این پیش بینی بسیار بی ثبات است و پیامدهای همه گیری ویروس کرونا می تواند بسیار بدتر باشد. همه چیز بستگی به روند شیوع این بیماری دارد.

گیتا گوپینات، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول در یک کنفرانس خبری گفت: «بهبود اقتصادی در سال ۲۰۲۱ بسیار جزئی خواهد بود چون سطح فعالیت اقتصادی که پیش‌بینی می‌کنیم، همچنان کمتر از آن چیزی است که قبل از شیوع ویروس کرونا برای ۲۰۲۱ پیش‌بینی کرده بودیم».

 وی ادامه داد در بهترین سناریویی که این صندوق در نظر گرفته، دنیا احتمالاً ۹ تریلیون دلار از تولید خود را از دست میدهد که بیشتر از مجموع تولید ناخالص داخلی آلمان و ژاپن است.

 

  صندوق بین المللی پول پیش بینی می کند ویروس کرونا در اکثر کشورها در سه ماهه دوم سال میلادی جاری به اوج برسد و بعد در نیمه دوم سال از بین برود. به این ترتیب تعطیلی کسب و کارها و سایر محدودیت ها هم به تدریج برداشته خواهد شد.

 اگر همه گیری ویروس کرونا در سه ماهه سوم هم ادامه یابد، اقتصاد جهان در  ۲۰۲۰، سه درصد راکد میشود و بهبود کندتری در ۲۰۲۱ خواهیم داشت که از پیامدهای ورشکستگی ها و بیکاری های طولانی مدت است. شیوع دوباره این ویروس در ۲۰۲۱ باعث تعطیلی های بیشتری شده و ۵ تا ۸ درصد تولید ناخالص جهان را برای سال آینده میلادی پایین می آورد. به این ترتیب دنیا برای دومین سال پیاپی در رکود فرو می رود.

 صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود اعلام کرد: «بسیار محتمل است که اقتصاد جهان در سال جاری میلادی بدترین رکود را از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ تجربه کند. تعطیلی های بزرگی که اعمال شده رشد اقتصاد جهان را به شدت پایین می آورد».

 صندوق بین‌المللی پول در ژانویه، قبل از آشکار شدن وسعت شیوع این بیماری در داخل و خارج از چین، پیش‌بینی کرده بود اقتصاد جهان ۳.۳ درصد در ۲۰۲۰ به خاطر آرام شدن جنگ تجاری بین آمریکا و چین رشد خواهد کرد و این رقم در ۲۰۲۱ به ۳.۴ درصد می‌رسد.

 اقتصادهای پیشرفته جهان بیش از دیگران درگیر این ویروس هستند و فعالیت های اقتصادی آنها بسیار کاهش یافته است. اقتصاد آمریکا در ۲۰۲۰، ۵.۹ درصد راکد می‌شود و در بهترین شرایط ۴.۷ درصد در ۲۰۲۱ رشد می کند.

 اقتصادهای منطقه یورو ۷.۵ درصد در ۲۰۲۰ کوچک می شوند. طبق پیش‌بینی این صندوق، تولید ناخالص داخلی ایتالیا ۹.۱ درصد، اسپانیا ۸ درصد، آلمان ۷ درصد و فرانسه ۷.۲ درصد کاهش می یابد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید