سیاست های حمایتی آمریکا برای اقتصاد کشور؛

تخصیص اعتبار 660 میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای کوچک/ رئیس جمهور به‌دنبال بسته حمایتی دوم است

کدخبر: ۳۴۷۶۹۸
اقتصادنیوز؛ دولت آمریکا به درخواست کنگره این کشور جزئیات اعتبارات تخصیص یافته ۶۶۰ میلیارد دلاری خود به کسب و کارهای کوچک را در هفته های اخیر منتشر کرد که بر این اساس حدود ۴۰ هزار کسب و کار خرد از این تسهیلات استفاده کرده‌اند.
تخصیص اعتبار 660 میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای کوچک/ رئیس جمهور به‌دنبال بسته حمایتی دوم است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، دولت آمریکا به درخواست کنگره این کشور جزئیات اعتبارات تخصیص یافته ۶۶۰ میلیارد دلاری خود به کسب و کارهای کوچک را در هفته های اخیر منتشر کرد که بر این اساس حدود ۴۰ هزار کسب و کار خرد از این تسهیلات استفاده کرده‌اند. کالیفرنیا با ۱۳ درصد کل اعتبارات دریافتی و تگزاس با حدود ۸ درصد کل اعتبارات دریافتی، بیشترین بهره را از وام های کرونایی دولت آمریکا برده اند. طبق اعلام وزارت خزانه داری، این اعتبارات به حفظ حدود ۵۰ میلیون شغل در آمریکا کمک کرده است. اکنون معامله گران انتظار دارند کنگره این کشور مجوز افزایش بیشتر مخارج را به دولت بدهد تا بتواند به سیاست های حمایتی بیشتری از بخش های مختلف اقتصادی اقدام کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مارک میدوس- مدیر ارشد کارکنان کاخ سفید گفت: رئیس جمهور کاملا این مساله را مشخص کرده که به دنبال یک بسته حمایتی دیگر است. اگر همه چیز خوب پیش برود احتمالا این بسته در ماه ژوئیه آماده شود البته از آنجایی که احتمالا این آخرین بسته حمایتی خواهد بود لازم است تا جوانب و جزئیات به طور دقیق بررسی شود تا چیزی از قلم نیافتد.

از سوی دیگر اما تنش ها بین چین و آمریکا و متحدانش بر سر مساله هنگ کنگ بیش از  پیش بالا گرفته است. دونالد ترامپ دستورالعمل اجرایی جدیدی را در خصوص چین به کنگره فرستاده که احتمالا هدف آن اعمال برخی تحریم ها است. انگلیس نیز اعلام کرد غول فناوری هوآوی چین را از پروژه توسعه شبکه اینترنت نسل پنج این کشور کنار خواهد گذاشت. سفیر چین در انگلیس در واکنش به این تصمیم گفته است دوران اداره هنگ کنگ به شیوه استعمارگران به سر آمده است.

پکن همچنین نسبت به تبعات اقدام جاستین تردو- نخست وزیر کانادا - در صدور دستور تعلیق موافقت نامه استرداد مجرمان با هنگ کنگ هشدار داده است.

داده های اخیر اقتصادی منتشر شده حاکی از بهبود تدریجی سطح تقاضا در دو اقتصاد نخست جهان است. در آمریکا میزان فروش خانه‌ها در ماه می مجددا صعودی شده و در چین نیز با افزایش میزان صادرات، شاخص مدیران خرید نسبت به ماه گذشته بهبود محسوسی داشته است. اگرچه صادرات و واردات چین با سطح قبل از شیوع کرونا فاصله زیادی دارد اما رشد تدریجی تجارت خارجی چین احتمال عادی شدن شرایط در سه ماهه پایانی سال را تقویت کرده است.

از سوی دیگر در شرایطی که به نظر می رسد تا تولید واکسن کرونا فاصله داشته باشیم، شمار مبتلایان این ویروس مرگبار در جهان بار دیگر سیر صعودی به خود گرفته است و در آمریکا رکورد مبتلایان در طول یک روز شکسته شده است. در ۴۰ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا وضعیت بار دیگر در سطح هشدار یا قرمز قرار گرفته اگرچه شمار تلفات به نسبت روزهای قبل پایین تر آمده است.

توماس فلوری - کارشناس ارشد ارزی در موسسه " یو بی اس ولث منیجمنت" گفت: ترس از ایجاد موج دوم همه گیری کاملا روی بازارهای مالی جهان اثر گذاشته است. شانس اینکه بسته های محرک نظیر بسته‌ای که قرار است اروپا رونمایی کند هم برای تغییر اساسی در وضعیت فعلی کم است.

تاکنون بیش از ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۱۰۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۵۴۰ هزار و ۶۷۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۳۲ هزار و ۹۷۹ نفر، برزیل با ۶۵ هزار و ۵۵۶ نفر، انگلیس با ۴۴ هزار و ۲۳۶ نفر، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۸۶۹ نفر و مکزیک با ۳۱ هزار و ۱۱۹ نفر بوده است.

در فرانسه پس از شکست حزب حاکم در انتخابات سراسری، امانوئل مکرون- رئیس جمهور این کشور استعفای نخست وزیر را پذیرفت و یکی از طرفداران خروج کامل اقتصاد از قرنطینه را جایگزین وی کرد. در پنج ماه نخست امسال کسری بودجه دولت فرانسه به دلیل کاهش درآمدهای مالیاتی دولت به حدود ۱۱۸ میلیارد یورو رسیده است. طی این مدت میزان درآمدهای دولت ۹.۳ درصد کمتر اما میزان مخارج ۱۰.۹ درصد بیشتر شده است.

زیان سنگین مالی ناشی از قرنطینه باعث شده است تا شمار زیادی از شرکت‌های بزرگ اروپایی از جمله ایرفرانس دست به تعدیل نیروی گسترده بزنند. در اوکراین نیز رئیس بانک مرکزی به دلیل اختلاف بر سر سیاست گذاری مالی کرونایی با دولت استعفا کرد.

استفان اینس - تحلیل گر بازار  در موسسه "اکسی تریدر"- گفت: معامله‌گران با نگرانی به افزایش شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان نگاه می‌کنند و اینکه دولت‌ها در مواجهه با این اتفاق چه تصمیمی بگیرند، خیلی برای بازارها اهمیت دارد. هر چند فعلا احتمال برقراری فاز دوم قرنطینه‌های سراسری خیلی کم است اما اگر این اتفاق بیافتد با دور تازه‌ای از ریزش شاخص‌ها مواجه می‌شویم.

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۷۸ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۲۸۷.۰۳ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۵۹ درصد افزایش تا سطح ۳۱۷۹.۷۳ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۲.۲۱ درصد صعود در سطح ۱۰ هزار و ۴۳۳.۶۵ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در شرایطی که تولیدات صنعتی آلمان در بدترین وضعیت خود از زمان ثبت آمارهای مربوطه قرار دارد و میزان صادرات نیز به پایین ترین سطح دو دهه اخیر رسیده است، انتظار می رود رشد اقتصادی امسال آلمان به منفی ۶.۵ درصد برسد که ۱.۵ درصد کمتر از برآورد قبلی و بدترین عملکرد بزرگ ترین اقتصاد اروپایی از زمان جنگ جهانی دوم (۱۹۳۹-۱۹۴۵ میلادی) خواهد بود.

در انگلیس نیز رشد اقتصادی این کشور در سه ماه نخست امسال برای نخستین بار از سال ۱۹۷۹ به منفی ۲.۲ درصد رسیده است. رشد اقتصادی در بسیاری از بخش های مهم اقتصادی این کشور در حال حاضر در سطح صفر درصدی یا منفی قرار دارد.

نلا ریچاردسون - استراتژیست بازار سرمایه در موسسه "ادوارد جونز" - گفت: اگرچه کرونا کماکان همه چیز را تحت الشعاع قرار داده است اما چون بانک‌های مرکزی و دولت‌ها از رکود بزرگ سال ۲۰۰۹ درس گرفته و کماکان به سیاست‌های حمایتی خود ادامه می‌دهند، می‌توانیم امیدوار باشیم خسارت‌های وارده به اقتصاد جهانی در کمترین سطح ممکن باشد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۲.۰۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۲۸۵.۹۴  واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۶۴ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۲ هزار و ۷۳۳.۴۵ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۱.۴۹ درصدی در سطح ۵۰۸۱.۵۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۲.۰۶ درصد بالا رفت و به ۷۵۵۶.۲۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۵۱  درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۵۹۹.۱۲  واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۱۵ درصد بالا رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۳۷۸.۸۱  واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۱.۸۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۵۴.۸۹ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۶۶ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۰۵۵.۸۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۰۵ درصد افزایش به ۴۰.۴۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۰۲ درصدی به ازای ۴۲.۹۳ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۸۴.۷۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۲۷ درصدی به ازای ۱۸.۵۶ دلار مبادله شد.

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید