اولین رکود اقتصادی کره جنوبی از 2003 تا حالا رقم خورد/ کاهش 2.4 درصدی تولید ناخالص داخلی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، به نظر می رسد استراتژی تعطیل نکردن اقتصاد و ایجاد محرکهای اقتصادی نتوانسته جلوی سقوط صادرات کره جنوبی را بگیرد و اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم سال جاری میلادی راکد شده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، انتظار میرود تولید ناخالص داخلی در کره جنوبی 2.4 درصد نسبت به سه ماهه اول سال جاری میلادی کاهش یافته باشد. این اولین رکود کره جنوبی از 2003 تا حالاست.
کره جنوبی رویکرد متفاوتی نسبت به کنترل همه گیری ویروس کرونا داشت و به جای تعطیل کردن اقتصاد بر تستهای گسترده و ردیابی افراد مبتلا به کرونا تکیه کرد. دولت کره جنوبی اقدامات مختلفی برای تقویت مصرف، رساندن پول نقد به خانواده ها و تشویق خرده فروشان به ادامه فعالیت انجام داد. رقم محرکهای مالی اعمال شده توسط دولت کره جنوبی به 14 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور می رسد.
ولی کاهش فعالیت های اقتصادی غیر قابل اجتناب بود. محتاط بودن مردم کره جنوبی باعث کاهش مصرف در این کشور شد و تعطیلی اقتصاد در سایر نقاط دنیا به تجارت بین الملل آسیب رساند.
به گفته اقتصاددان ها، کاهش شدید صادرات تاثیر مثبت بهبود تقاضای داخلی در کره جنوبی را از بین برد و اقتصاد را وارد رکود کرد. کاهش صادرات کره جنوبی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی دو رقمی بوده است.
اطلاعات اولیه وزارت دارایی کره جنوبی نشان میدهد مصرف در سه ماهه دوم به طور یکنواخت رو به افزایش بوده است. دریافت کارتهای اعتباری 9.3 درصد در ماه ژوئن نسبت به سال قبل افزایش داشته ولی گردشگری تقریباً متوقف شده است. تعداد گردشگران ورودی از چین 99 درصد در هر ماه نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
انتظار می رود رکود اقتصادی در کره جنوبی کوتاه مدت تر و ضعیف تر از سایر کشورها باشد. بسیاری از اقتصاددانان ها عقیده دارند اقتصاد کره جنوبی در سه ماهه سوم رشد خواهد کرد.
طبق پیشبینی اقتصاددانها، اقتصاد کره جنوبی 0.6 درصد در سال جاری کوچک میشود. این رقم برای ژاپن منفی 4.9 درصد، سنگاپور منفی 5.8 درصد و در آمریکا 5.5 درصد خواهد بود.