آیا جلیلی معاون اول رئیسی می شود؟
به گزارش خبرآنلاین در فاصله اندکی بعد از اعلام اسامی ۶ نامزد تایید صلاحیت شده یک خبر مهم فضای انتخاباتی را تحت تاثیر قرار داده است. یک عکس و یک خبر چند خطی حکایت از دیدار سعید جلیلی با سیدابراهیم رییسی دارد. دیداری که بر اساس برخی اخبار برای دومین بار در چند روز اخیر صورت گرفته است. رسانه ای شدن این دیدار آن هم در نخستین فرصت تبلیغات انتخاباتی چه معنایی میتواند داشته باشد؟
انصراف بعد از تنهایی تمام عیار
سعید جلیلی یکی از شخصیت هایی است که از چند ماه پیش تلاش هایی برای نامزدی در انتخابات داشت. او سفرهای متعدد استانی رفت، سخنرانی ها پی در پی داشت و جلسات محرمانه و غیرمحرمانه زیادی هم در دفترش برگزار کرد . ناگهان اما یک اتفاق غیر منتظره همه محاسبات او را به هم ریخت. حامیان او به صورت پیش بینی نشده ای نگاهشان به سمت دگیری دوخته شد. آنها یک به یک ستاد انتخاباتی او را ترک کردند. حتی نزدیک ترین افراد به همچون علی باقری دیگر در کنارش دیده نمی شدند. سعید جلیلی حالا تنهای تنها شده بود . او تصمیم خود را گرفت . خواست که در انتخابات باقی نماند . درست در آخرین دقایقی که انتظار می رفت او برای ثبت نام حضور داشته باشد خبرهایی از انصراف او مخابره شد. او نیامد و حالا چشم ها به دفتر او دوخته شده بود. به اینکه او در بیانیه ای که صادر خواهد کرد آیا کناره گیری اش را به نفع کسی عنوان می کند ؟ این وسط برخی کانال ها و گروه ها در فضای مجازی که منسوب به او بودند از احتمال اعلام حمایت رسمی از سید ابراهیم رییسی خبر دادند . بیانیه منتشر شد اما خبری از حمایت از نامزد خاصی نبود .
پشت پرده دیدار جلیلی با رئیسی
حالا امرزو شنبه خبر دیدار رییسی و جلیلی به صورت رسمی همراه با تصویری از این دیدار منتشر شده است .در برخی محافل رسانه ای و فضای مجازی گفته می شود این اولین دیدار آنها نیست .
اکنون سعید جلیلی با این دیدار عملا حمایت خودش را از این نامزد انتخابات نشان داده است. گویا اما مسایل فراتر از یک اعلام حمایت است . برخی منابع خبری عنوان کرده اند که سید ابراهیم رییسی در همین ایام انتخابات احتمالا اعلام خواهد کرد سعید جلیلی را به عنوان معاون اول خود در صورت پیروزی انتخاب خواهد کرد . این یک خبر منحصر به فرد برای حامیان سابق سعید جلیلی و البته برای شاگردان آیت الله مصباح است که این روزها بیش از هر طیف دیگری پیرامون ابراهیم رییسی قرار دارند .
به یک معنا آنچه رخ خواهد داد این است که یک «این همانی» میان ابراهیم رییسی و سعید جلیلی ایجاد خواهد شد . یک پیام به جامعه این نامزد انتخابات در واقع کدام گروه فکری و سیاسی را در کشور نمایندگی می کند . اتفاقی که برخی معتقدند موجب می شود صحنه انتخابات سال 92 مجددا زنده شود .
یک دوقطبی که محمد باقر قالبیاف را به حاشیه برده و رقابت اصلی را میان ابراهیم رییسی و حسن روحانی شکل می دهد . جامعه یک بار در سال 92 به این دو قطبی پاسخ داده و در سال 94 هم ، خصوصا در تهران پاسخ خاص خود را به این طیف سیاسی و فکری داده است . حالا سوال این است که این بار این دو قطبی چه حاصلی خواهد داشت .