سوابق دیپلماتیک و اظهارات کاندیداها در حوزه سیاست خارجی + جدول تفکیکی

کدخبر: ۱۶۸۵۷۷
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در سخنان خود در این ایام درباره مسائل سیاست خارجی سخنان مختلفی را مطرح کرده‌اند.
سوابق دیپلماتیک و اظهارات کاندیداها در حوزه سیاست خارجی + جدول تفکیکی

خبرآنلاین - سیدصادق روحانی: البته در مناظره‌ دوم انتخاباتی که مشخصا با موضوع سیاست و سیاست خارجی بود، شاهد مواضع صریح آن‌ها درباره مسایل مختلف و انتقادهایی که به یکدیگر داشتند بودیم.

در گزارش پیش رو به چند موضوع خواهیم پرداخت. نخست اظهارات هریک از نامزدها درباره مسائل سیاست خارجی. دوم سوابق هریک از نامزدها در حوزه سیاست خارجی و سوم افرادی که سابقه فعالیت در حوزه سیاست خارجی دارند که یا همکار نامزدها بوده‌اند و یا همفکر و حامی هر یک از نامزدها هستند و در صورت پیروزی هر یک از نامزدها به آن‌ها در زمینه سیاست خارجی یاری خواهند نمود را بررسی خواهیم کرد.

مسئله توافق هسته‌ای یا برجام و سیاست‌های ویژه‌ هر یک از نامزدها در حوزه سیاست خارجی مسائل مهمی بودند که در مناظره دوم مطرح شدند و در جدوال زیر به تفکیک هر نامزد مورد اشاره قرار گرفته‌اند:

سید ابراهیم رئیسی/57 ساله / اصولگرا

اهم اظهارات

سوابق حوزه سیاست خارجی

افراد شاخص حامی

  • برجام تواقفی است که با همه اشکالاتی که این قرارداد دارد؛ ولی چون به عنوان یک سند ملی مورد توافق قرار گرفته باید این تعهد از ناحیه ما و از ناحیه طرف های مقابل به رسمیت شناخته شود.
  • ایران به عنوان یک طرف تعهدات را اجرا کرد و پیش پرداخت را انجام داده و اکنون این سند به صورت چکی است که باید نقد شود. با ضعف هایی که دولت در حین کار و اجرای آن نشان داد به نظر من توانایی بر دریافت این مبلغ چک و نقد کردن این چک را به هیچ عنوان ندارد. چون کار با قوت بیشتری می‎توانست انجام شود که ما ضعف نشان ندهیم. آیا بعد از تصویب این قضیه در سفره، بازار و کسب و کار شما مشکلی حل شد؟ رکود و بیکاری حل شد؟ اتفاقی در زندگی مردم نیفتاد.
  • یکی از مولفه های مورد توجه در دیپلماسی با توجه به اولویت های کشور، بحث اقتصاد مقاومتی است. باید دیپلماسی اقتصادی را در جهان دنبال کنیم. بازار صادرات را باید برای تولیدات کشور فراهم کنیم. امروز در منطقه دو هزار و 300 میلیارد دلار تجارت داریم، حال این سوال مطرح است که سهم جمهوری اسلامی ایران از این رقم چقدر است؟
  • در ارتباط با ترانزیت کالا در منطقه نقش جمهوری اسلامی ایران بسیار ارزشمند است. از این رو ما با همسایگان خود باید ارتباط خوبی داشته باشیم. روابط ما با کشور عراق خوب است اما باید پرسید سهم ما در ارتباط با تجارت با این کشور چقدر است؟ آیا ما به عنوان یک دوست آن نقش و ارتباط خوب را که باید با عراق داشته باشیم، داریم؟
  • اکنون که موضوع اقتصادی، بیکاری، فقر و رفع مشکلات در کشور وجود دارد به نظر می رسد باید سیاست خارجی و دیپلماسی ما هم متاثر از این مساله باشد. شان جمهوری اسلامی ایران در سراسر عالم، حفظ شان هر شهروند ایرانی است و مشکل او مشکل همه و راحتی او راحتی همه ماست. ما نمی توانیم در مشکل یک ایرانی که پاسپورتش در یک کشور مورد بی احترامی قرار می گیرد بی تفاوت باشیم چرا که این هویت ایرانی است. بنابراین اگر کوچکترین بی احترامی به یک ایرانی شود باید از ناحیه دولت پشتوانه داشته باشد و اجازه ندهد این پاسپورت مورد بی توجهی و بی احترامی قرار گیرد.

سوابق تحصیلی: دکترای فقه و حقوق

سوابق اجرایی و مدیریتی: در زمینه  سیاست خارجی سابقه اجرایی ندارد.

کلیه فعالیت‌های مرتبط در حوزه بین المللی:

*سخنرانی در اجلاس مبارزه با فساد اداری در قاره آفریقا

*سخنرانی در اجلاس مبارزه با جرائم سازمان یافته در آرژانتین

*سخنرانی در اجلاس سلامت اداری در سوچی روسیه

سخنرانی در اجلاس حقوق بشر در پاکستان

*سخنرانی در اجلاس نقش عاشورا در تحولات اجتماعی - استانبول ترکیه

*سخنرانی در اجلاس دلالت های قانون اساسی در حفظ حقوق بشر - نیجریه

*سخنرانی در اجلاس همکاری های بین المللی در مبارزه با فساد - چین

*سخنرانی در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل - ژنو

*سخنرانی در اجلاس مبارزه با فساد اداری در فیلیپین و انتصاب به عنوان قائم مقام بازرسان کل آسیا

 

*به گفته آقای رئیسی ایشان در جلسات متعددی در حوزه سیاست خارجی و مسئله هسته‌ای شرکت کرده اند.

*ایشان تالیفی در زمینه سیاست خارجی ندارند.

 

 

 

 

*منبع: http://raisi.ir

شاخص‌ترین فردی که سابقه فعالیت در حوزه سیاست خارجی دارد و حامی ابراهیم رئیسی است، سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی است که چند سال بدون نتیجه ملموسی عهده‌دار مذاکرات هسته‌ای بوده‌اند.

(رئیسی و قالیباف مشترکا مورد حمایت جمنا هستند)

 

 

محمد باقر قالیباف/56 ساله/ اصولگرا

اهم اظهارات

سوابق حوزه سیاست خارجی

افراد شاخص حامی

  • برجام مورد احترام همه دولت ها خواهد بود و طرف مقابل نیز مکلف است به عهد خودش عمل کند. امروز در اجرای برجام چه کرده ایم و در اجرای برجام آثار آن برای مردم چه بوده است؟ وقتی از مردم عزیز سوال می کنیم آیا روزی که برجام در دستور کار بود معنی آن این بود که گشایشی در کار اقتصادی صورت بگیرد؛ اما امروز این اتفاق نیفتاده است.
  • ما باید هم حقمان را از برجام بگیریم و هم حقمان را از چهاردرصدی ها بگیریم که اگر آن امکان هم وارد کشور شود، باز سودش را اینها می برند. برجام به مرکز واردات اروپایی ها به ایران تبدیل شده است که چهار درصدی ها منفعت آن را بردند و زحمت آن برای مردم ماند.
  • دولت ها همینطور که مسایل داخلی توجه دارند با توجه به شرایط بین المللی که امروز در دنیا است، بدون ارتباط، هماهنگی، مذاکره و گفت و گو چه با دولت ها و چه با ملت ها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
  • باید دقت کنیم که ما در حوزه دیپلماسی باید هم به دپیلماسی قدرت، هم به دیپلماسی مذاکره، هم به دیپلماسی عمومی و هم به دیپلماسی اقتصادی توجه کنیم.
  • دولت مردم، در سیاست خارجی خود در این شرایط موجود اولویت را به دیپلماسی اقتصادی داده است.
  • یکی از اشکالات امروز ما بر دولت این است که انسجامی در حوزه تجارت بین الملل نداریم، این کار در وزارتخانه های مختلف توزیع شده و اشکال دارد. برنامه مدون ما این است که ما وزارت امورخارجه و تجارت بین الملل با اولویت دیپلماسی اقتصادی برای همسایگان و کشورهای منطقه داشته باشیم.
  • بازار منطقه ما 400 میلیون است که باید به آن توجه کنیم و رویکردمان را نیز عوض کنیم. رویکرد کشور ما قبل و بعد از انقلاب واردات است؛ ما باید این را به صادرات تغییر دهیم و همه سفارت خانه های ما در خدمت تجار، صنعت گران و کارآفرینان باشند و هر کدام نماینده فروش کالای ایرانی برای اشتغال و تولید برای جوانان باشند.

سوابق تحصیلی: دکتری جغرافیای سیاسی / دانشگاه تهران

سوابق اجرایی و مدیریتی: در زمینه  سیاست خارجی سابقه اجرایی ندارد.

کلیه فعالیت‌های مرتبط در حوزه بین الملل: 

هشتمین شهردار برتر دنیا درسال 2008

کسب رتبه پنجم برای تهران در حوزه حمل و نقل توسعه شهری در سال 2010در موسسه ITDP توسط ایشان

کسب عنوان شهر برتر جهان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی در اجلاس متروپلیس در سال 2011 برای تهران توسط ایشان

 

تالیفات در زمینه سیاست خارجی: ندارد.

خاورمیانه معاصر: تاریخ سیاسی پس از جنگ جهانی اول

 

 

 

منبع: http://ghalibaf.ir

تا کنون چهره‌ شاخصی در حوزه سیاست خارجی از آقای قالیباف به صراحت حمایت نکرده‌ اما می‌توان به مهدی محمدی به عنوان سخنگوی تیم مذاکره کننده هسته‌ای در زمان سعید جلیلی به عنوان چهره‌ی همفکر ایشان اشاره کرد.

(ایشان و آقای رئیسی مشترکا مورد حمایت جمنا هستند)

 

 

حسن روحانی/69 ساله/اعتدالگرا

اهم اظهارات

سوابق حوزه سیاست خارجی

افراد شاخص حامی

  • در دولت یازدهم از روز اول از اهرم سیاست خارجه استفاده شد؛ سالها بود که این اهرم کنار گذاشته شده بود و از آن به خوبی استفاده نمی شد. در این مذاکرات هسته ای با دولت های 6 گانه و قدرتمند توانستیم حق خود را به کرسی بنشانیم؛ چیزی که کسی باور نمی کرد؛ همه به ما می گفتند «اگر روزی هم بر فرض، توافق هسته ای به ثمر برسد پی.ام.دی را چکار می کنید؟ به هر حال ما متهم هستیم و نمی توانیم این اتهام را رفع کنیم.»
  • ما این مساله را حل کردیم؛ آژانس اعلام کرد که همه مسایل گذشته با ایران بسته و تمام شده است؛ این، قدرت دیپلماسی ایران است؛ ما فکر نکنیم قدرت دیپلماسی ایران کم است؛ با همین قدرت است که امروز ما برای سوریه مذاکره می کنیم.
  • در سوریه عزیزانی رفته اند به عنوان مستشار نظامی؛ تلاش کرده اند، شهید داده ایم، اگر می خواهیم از مسایل منطقه درست استفاده کنیم؛ باید بتوانیم در میز مذاکره حل کنیم؛ ما هشت سال در دفاع مقدس بودیم، من هم مسوولیت هایی در دفاع مقدس داشتم. بعد هم در مذاکرات سیاسی حضور داشتم؛ دفاع مقدس تمام شد، آیا همه حقوق ما استیفا شد؟ بقیه حقوق را باید دیپلمات های ما در کنار رزمندگان احیا می کردند.
  • امروز هم در منطقه اینچنین است؛ ما در دیپلماسی است که داریم مساله امنیت منطقه را بحث می کنیم، امنیت سوریه را به بحث می گذاریم و ما از این قدرت باید بهتر استفاده کنیم.
  • امروز باید مردم بدانند که با زحمات فراوان برجام به دست آمده است؛ معنی برجام این است که همه تحریم های هسته ای برداشته شده است؛ اگر شما می گویید تحریمی باقی مانده است بگویید کدام است؛ ما تحریم های متنوعی داریم؛ اگر امروز برجام نبود نفت ما به جای 2 میلیون بشکه ای که در روز صادر می کنیم، امروز 200 هزار بشکه می شد و شما این وعده وعیدهایی که به مردم می دهید را چطور می دادید؟ وعده های شما هیچ کدام برنامه و حساب و کتاب ندارد. به صراحت به مردم بگویید در برجام چه می کنید؟ شماها که از روز اول مخالف بودید؛ وقتی ترامپ آمد، همه شما خوشحالی کردید که برجام را پاره می کند. امروز مردم ما باید به خوبی بدانند که دوباره تقابل و تحریم برمی گردد یا نه؟

سوابق تحصیلی: دکتری حقوق اساسی از دانشگاه کلدونیان گلاسکو

عنوان پایان‌نامه: The Flexibility of Shariah; Islamic Law

 

فوق لیسانس (M.Phil) حقوق عمومی از دانشگاه کلدونیان گلاسکو

عنوان پایان‌نامه: The Islamic Legislative Power

سوابق اجرایی و مدیریتی:

ریاست کمیسیون دفاع مجلس( دوره اول و دوم)

ریاست کمیسیون سیاست خارجی مجلس(دوره‌های چهارم و پنجم)

معاونت فرماندهی جنگ

دبیر شورای عالی امنیت ملی به مدت16 سال

مذاکره کننده ارشد ایران در مسئله هسته‌ای تا سال 1384

مشاور امنیت ملی رئیس جمهور به مدت 13 سال(68 تا 76 و 79 تا 84)

رئیس جمهوری اسلامی ایران به مدت 4 سال

تصمیم سازی‌های مهم او در حوزه سیاست خارجی:

اعلام بی طرفی فعال در حمله ائتلاف به عراق برای آزادی کویت

دور کردن کشور از درگیری با ترکیه و تنظیم روابط با آن کشور پس از توقیب کشتی کپ مالیس در دریای سیاه

ایجاد روابط نزدیک با کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق

تنظیم نحوه برخورد با طالبان و دور کردن کشور از جنگ پس از حمله آمریکا به افغانستان

ساماندهی رابطه با عراق پس از سقوط صدام و رفع تهدیدات مرزی

رفع تهدیدات کشور در ماجرای پرونده هسته‌ای

موفقیت در کمیته رویکردهای چندجانبه هسته‌ای(MNA)

عضویت ناظر ایران در سازمان تجارت جهانی

فعال کردن مجدد مذاکرات مربوط به موافقتنامه تجارت و همکاری با اروپا(TCA)

تالیفات:

 امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای - 1390

اندیشه‌های سیاسی اسلام؛ جلد دوم: سیاست خارجی - 1388

آشنایی با کشورهای اسلامی - 1387

امنیت ملی و سیاست خارجی - آماده چاپ

 مقالات:

  • گفتمان امام خمینی(ره) پیرامون امنیت ملی و سیاست خارجی
  • چشم‌انداز خاورمیانه: تداوم نگاه غرب، یا نگاهی جدید
  • دین و روابط بین‌الملل؛ پارادوکسها و ضرورتها
  • چالشهای فراروی عراق جدید
  • فراسوی چالش‌های ایران و آژانس در پرونده هسته‌ای
  • پایبندی ما به رژیمهای عدم اشاعه از موضع باورمندی ماست
  • تدبیرهای ایران توان آینده‌نگری را از آمریکاییها گرفت
  • خط قرمز فناوری سوخت؛ با رویکرد تعامل مؤثر پیش می‌رویم
  • خودمداری سیاستمداران امریکا و شیوه‌های حفاظت از منافع ملی ما
  • استراتژی جمهوری اسلامی ایران در قبال فرسایش حاکمیت دولت‌ها
  • مفهوم جدید حاکمیت ملی یا فرسایش حاکمیت‌ها
  • تروریسم، بحران خاورمیانه و روابط ایران و آمریکا
  • استراتژی جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدیدات اخیر امریکا
  • انفجارهای امریکا و منافع ملی جمهوری اسلامی
  • امنیت عمومی، امنیت ملی و چالش‌های فراروی

 

 

*منبع: http://rouhani.ir

طبق قانون دیپلمات‌هایی که مامور به خدمت هستند نمی‌توانند از نامزدهای ریاست جمهوری حمایت کنند. اما لیست برخی از چهره‌های شاخصی که سابقه همکاری با روحانی را دارند از این قرار است:

محمد جواد ظریف ( وزیر کنونی امورخارجه و یکی از با سابقه‌ترین دیپلمات‌های ایران)

علی اکبر ولایتی(رئیس مرکز مطالعات استراتژیک)

علی اکبر صالحی (وزیر پیشین خارجه و رئیس فعلی سازمان انرژی اتمی)

سید عباس عراقچی (معاون فعلی وزیر خارجه)

سیدحسین موسویان(مذاکره کننده پیشین هسته‌ای)

حمید بعیدی‌نژاد(سفیر کنونی ایران در انگلستان)

صادق خرازی( سفیر سابق ایران در فرانسه)

سیروس ناصری(عضو اسبق تیم مذاکره کننده هسته ای)

امیرحسین زمانی‌نیا(عضو تیم مذاکره کننده هسته ای)

و بسیاری از دیپلمات‌های دیگر ایرانی که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به دستگاه سیاست خارجی ایران بازگشتند و یا در دوره‌های قبلی با روحانی در موقعیت‌های مختلف همکاری داشتند.

 

 

 

اسحاق جهانگیری/60 ساله/ اصلاح‌طلب

اهم اظهارات

سوابق حوزه سیاست خارجی

افراد شاخص حامی

  • یکی از مهمترین موفقیت هایی که در تاریخ ایران انجام گرفته، بدون تردید برجام است و به همه اهدافی که برای برجام در نظر گرفته بودیم دسترسی پیدا کردیم. ما حق هسته ای مان را به ثبت رساندیم. ما تحریم های ظالمانه را از ایران برداشتیم. ما ایران هراسی را به ایران دوستی تبدیل کردیم. چرا فراموش کردیم؟ اگر برجام به توافق نمی رسید و این قدرت های استکباری و زورگو می خواستند همان کارهایی را که داشتند ادامه دهند، صادرات نفت ما متوقف می شد. تمام مردم از نظر اقتصادی وضع نابسامانی پیدا می کردند.
  • در سیاست خارجی نیازمند این هستیم که از تمام ظرفیتی که در کشور وجود دارد، استفاده کنیم. وزارت خارجه به عنوان مرکز اصلی که مسوولیت تنظیم روابط خارجی کشور بر عهده اش هست، براساس جهت گیری هایی که این جهت گیری ها مرتبط با امنیت و منافع ملی ایران است، باید سیاست خارجی و راهبرد خارجی ایران عمل کند.
  • در کنار دیپلماسی رسمی کشور، باید به دیپلماسی عمومی کشور هم توجه کنیم. دیپلماسی عمومی معنایش این است که در اقشار مختلف جامعه که قادرهستند در فضای بین المللی چهره دقیقی از ایران ترسیم کنیم، باید به این دیپلماسی باور داشته باشیم و حرکت کنیم.
  • هنرمندان ما باید در صحنه بین المللی بدرخشند. ما از هنرمندانی که در صحنه بین المللی پرچم ایران با آنها برافراشته می شود، به آنها افتخار کنیم. فرهادی یک فرد است و در اسکار جایزه می گیرد. تبدیل می شود به یک فرهنگ که ملت ایران چنین جایگاهی دارد . با همه محدودیت ها می تواند فیلم تولید و عرضه کند. ورزشکاران ما در عرصه بین المللی می توانند جایگاه کسب کنند.
  • توریسم یکی از مهمترین دیپلماسی های عمومی است. با تقویت گردشگری و روابط با کشورها و ملت های دیگر می توانیم این دیپلماسی را تقویت کنیم. باید قدرت نرم و سخت ایران هر دو را تقویت کنیم. قدرت سخت به معنای تقویت بنیه دفاعی است. مهمترین قدرت نرم جمهوری اسلامی انسجام داخلی، قدرت و اقتدار اقتصادی است.

سوابق تحصیلی: دکتری مدیریت  صنایع

سوابق اجرایی و مدیریتی: در زمینه  سیاست خارجی نیست.

 

*منبع: fvpresident.ir

هنوز چهره‌ شاخصی با سابقه فعالیت در حوزه سیاست خارجی از جهانگیری حمایت نکرده است اما با توجه به عضویت او در دولت(به عنوان معاون اول و مسئول کابینه) و نیز در حزب کارگزاران سازندگی می‌توان از چهره‌های فعال این دولت و حزب در حوزه سیاست خارجی به عنوان حامیان احتمالی او نام برد. 

 

 

مصطفی آقا میرسلیم/70 ساله/اصولگرا

اهم اظهارات

سوابق حوزه سیاست خارجی

افراد شاخص حامی

  • برجام در جهان ندای مظلومیت ما را به گوش جهانیان رساند، برجام این حسن را داشت. اما ما به دنبال سلاح هسته ای نیستیم و به دنبال استفاده صلح آمیز هستیم و به دنبال دانش هسته ای هستیم و آن را رها نخواهیم کرد. چطور می شود که ما قبل از مذاکرات دانش هسته ای بالنده خود را داریم و تحریم ها هم برقرار است؛ بعد از مذاکرات هم تحریم ها تشدید می شود ولی محدودیت برای پیگیری دانش هسته ای می ماند.
  • این حقوقی که داریم به لحاظ هسته ای حقوق ملت ایران است و چگونه به عنوان نامزد ریاست جمهوری می توان حقوق ملت ایران را در چارچوب برجامی که امضا شده است و هیچ یک از طرف ها به تعهدات خود عمل نکردند، به اجرا گذاشت. بسیاری از دانشمندان و علمای خود در زمینه هسته ای را از کار برکنار کردیم، بتن ریختیم و در مقابل تحریم ها نمی دانیم چه کار کنیم و مشکلات بانکی همچنان برقرار است.
  • سیاست خارجی فقط این نیست که بگوییم ما در مذاکرات شرکت کرده ایم. چهار سال مذاکره کردیم، وقتمان را تلف کردیم اما حقمان احقاق نشده است.

سوابق تحصیلی: فوق‌ لیسانس مهندسی مکانیک از دانشگاه پواتیه فرانسه  

سوابق اجرایی و مدیریتی: در زمینه  سیاست خارجی نیست.

تالیفات: در زمینه سیاست خارجی  نیست.

 

*منبع: http://mirsalim.com/

مصطفی میرسلیم نامزد حزب موتلفه اسلامی است و اعضای این حزب از او حمایت کرده‌اند. مسئولیت معاونت بین الملل حزب موتلفه اسلامی نیز با مهدی صولی است.

 

سید مصطفی هاشمی طبا/71 ساله/اصلاح‌طلب

اهم اظهارات

سوابق حوزه سیاست خارجی

افراد شاخص حامی

  • ما اگر می خواهیم مسئله ای را بررسی کنیم، باید به سابقه تاریخی آن نگاه کنیم. ساختمان پلاسکو در 3 ساعت فروریخت و در 20 روز آواربرداری شد در حالیکه از طرف قدرت های بزرگ تحریم شده بودیم بعضی ها مثل کبک سر خود را زیر برف بردند و گفتند تحریم بر ما اثر ندارد و از همان کشورهایی که ما را تحریم کرده بودند، کالاهای خود را از مبادی دیگری گرانتر خریدند.
  • طبیعی است که نگهداری شان جمهوری اسلامی در همه دنیا از یک سو و ارتباطات حسنه و تعامل فی مابین دولت جمهوری اسلامی با دولت های دیگری که به رسمیت شناخته شده اند در تمام زمینه ها مورد نظر است؛ این البته بستگی دارد به عملکرد و نگاه دولت های طرف های مقابل. اما تدبیر در زمان های مختلف باید متفاوت باشد، با دولت های مختلف باید (تعامل) متفاوت باشد.
  • طبیعتا همسایگانی داریم که با حفظ عزت و با اقتدار خود باید با آنها در تعامل باشیم. فرهنگ ارتباطی بر اساس آنچه که در تاریخ اسلام و آموزه های اسلام گفته شده باید باشد.
  • طبق آیه شریفه 'وَلا تَسُبُّوا الَّذِینَ یَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّه' ما را از هرزه گویی، دشنام گویی و کلمات و حرکاتی که فقط دل خودمان را خنک می کند باید اجتناب و خویشتن داری کنیم .
  • طبیعی است که همواره باید در برابر عناصری که از صهیونیست ها دستور می گیرند، از استکبار جهانی دستور می گیرند باید استقامت داشته باشیم ؛ اگر انعطاف داریم و اخلاق خوش داریم اما استقامت هم داریم.
  • تهدید کشورهای اطراف ما نهایتا به ما هم برمی گردد در درجه اول خود مردم آن کشورها باید به آینده خود فکر کنند و باید با آنها مبارزه کنند. ما همانطور که در گذشته هم چنین بوده طبیعتا از طریق کمک های فرهنگی ، مستشاری و روابطی که با آنها داریم در ارتقاء توان انها برای استقامت باید تلاش و کوشش کنیم و در عین حال با دیپلماسی مثبت با عناصری که به هر حال حمایت می کنند از تروریسم باید تعامل داشته باشیم تا آنها را نیز تعدیل کنیم. ما اگر بخوایم موضوع را به سادگی ببینم و در هر مورد دقت لازم برای پیشرفت نداشته باشیم ضربه خواهیم خورد.
  • باید با یک استراتژی صحیح که مورد تایید نظام است تصمیمات لازم را اجرا کنیم یعنی اینجا فقط دولت نیست که تصمیم می گیرد بلکه نظام هست که در این مورد تصمیم می گیرد. در این مورد ما حتما نیروهای دفاعی خود را باید به بهترین وجه تقویت کنیم ، عناصر فرهنگی در کشورهای دیگر را باید تقویت کنیم و خودمان عناصرمان را مورد توجه قرار دهیم که بتوانیم بهتر عمل کنیم.

سوابق تحصیلی: فوق لیسانس  نساجی

سوابق اجرایی و مدیریتی: در زمینه  سیاست خارجی نیست.

 

سایر فعالیت‌های او در حوزه بین الملل:

 هاشمی طبا در سال‌های 65 تا 68 و همچنین در سال‌های75 تا 83 ریاست کمیته ملی المپیک را بر عهده داشت و فعالیت‌های او در حوزه بین الملل مربوط به این دوره است.

تالیفات: در حوزه سیاست خارجی  نیست.

 

*منبع: هاشمی طبا وب سایت رسمی ندارد و مطالب یاد شده گردآوری از مطالب منتشر شده در سایت‌های مختلف است.

هیچ فرد شاخصی در حوزه سیاست خارجی به صورت رسمی از هاشمی طبا حمایت نکرده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید