2 شوک خبری آقای ترامپ! + طرح جلد کنایی «تایم»
آمریکا از شورای حقوقبشر خارج میشود
دولت دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا از شورای حقوقبشر سازمان ملل متحد، خارج میشود. آمریکا این نهاد را به ریاکاری، بیاعتنایی به نقض حقوقبشر در برخی کشورها و اتخاذ مواضع مغرضانه علیه اسرائیل متهم کرده است. نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، سهشنبه (۱۹ ژوئن برابر با ۲۹ خردادماه) این تصمیم را در یک کنفرانس خبری در واشنگتن اعلام کرد.
«لورا کوران» در گزارش ۲۰ ژوئن در سیانان نوشت، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، حین اعلام این خبر در کنار هیلی ایستاده بود. هیلی افزود: «وقتی که شورای به اصطلاح حقوقبشر نمیتواند به نقض شدید (حقوقبشر) در ونزوئلا و کشورهای مشابه رسیدگی کند و جمهوری دموکراتیک کنگو را بهعنوان یک عضو میپذیرد، ارزش اسم خود را از دست میدهد.» سفیر ایالاتمتحده آمریکا در سازمان ملل متحد که در کنفرانس خبری خود در واشنگتن تصمیم به خروج کشورش را با انتقادهایی تند بیان کرد، این شورا را به دفاع ضعیف از حقوقبشر متهم کرد و گفت که «این نهاد شایسته نام خود نیست.»
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم که در کنار او ایستاده بود این شورا را به «ریاکاری بیشرمانه» متهم کرد و گفت، در این نهاد بدترین نمایندگان حقوقبشر دنیا عضویت دارند.
گزارش بیبی سی نیز حاکی است که نیکی هیلی همچنین شورای حقوقبشر را به «خصومت تمام نشدنی» با اسرائیل متهم کرد و گفت این نهاد در سال میلادی جاری پنج قطعنامه علیه اسرائیل تصویب کرده است:«بیش از پنج برابر تعداد قطعنامه هایی که در مجموع علیه کرهشمالی، ایران و سوریه به تصویب رسانده است.» نیکی هیلی شورا را متهم کرده که بهطور مرتب اسرائیل را متهم میکند اما در مقابل برخی کشورهای استبدادی ضعیف عمل میکند. سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در واکنش به این تصمیم طی بیانیه ای گفته است: «دبیرکل بسیار ترجیح میداد که ایالاتمتحده در شورای حقوقبشر باقی میماند. ساختار حقوقبشر سازمان ملل متحد در ترویج و دفاع از حقوقبشر در سراسر جهان نقش مهمی ایفا میکند.» هیلی حدود دو هفته پیش در نشست دورهای شورای حقوقبشر در ژنو سوئیس گفته بود که این نهاد باید «گرایش ضداسرائیلی خود را کنار بگذارد.» او اعلام کرد که دولت ترامپ نقش و مشارکت آمریکا در شورای یاد شده را «مورد بررسی دقیق» قرار داده است. او با انتشار مقالهای در روزنامه واشنگتنپست هم هشدار داده بود که شورای حقوقبشر «به خاطر خودداری از محکومیت نقض فاحش حقوقبشر در ونزوئلا، کوبا و کشورهای مشابه اعتبار خود را از دست داده است.» او افزود: «نمیتوان پذیرفت که شورای حقوقبشر هنوز حتی یک مصوبه نیز علیه اقدامات دولت ونزوئلا صادر نکرده درحالیکه از ماه مارس تا کنون، پنج قطعنامه مغرضانه علیه اسرائیل در این شورا به تصویب رسیده است. اگر قرار است این شورا اعتباری داشته باشد، لازم است که یکسونگری مزمن خود علیه اسرائیل را کنار بگذارد.»
هیلی خواستار مکانیزمی شده بود که مانع از عضویت کشورهای اقتدارگرایی مانند ونزوئلا، کوبا، چین، بوروندی و عربستان سعودی شود، درحالیکه درخواستهای آمریکا تا به امروز بیپاسخ مانده است. این درحالی است که عربستان هم در این نهاد و نهادهای حقوقبشری مشابه عضویت یافته است. شورای حقوقبشر که ۴۷ عضو دارد، هر سال سه نوبت نشست عمومی تشکیل میدهد و نشست کنونی تا ٢٣ ژوئن ادامه خواهد داشت؛ قرار بود روز ١٩ ژوئن، وضعیت فلسطینیان در سرزمینهای اشغالی مورد بررسی قرار گیرد. طبق مصوبات قبلی، شورای حقوقبشر ملزم است در تمامی نشستهای خود اختلاف اسرائیل و فلسطینیان را مورد بررسی قرار دهد. ایالاتمتحده در دوران ریاستجمهوری جورج بوش (پسر) شورای حقوقبشر را تحریم کرد، به این دلیل که معتقد بود که این نهاد کشورهایی با کارنامه ضعیف حقوقبشری را به عضویت میپذیرد. دولت باراک اوباما در ماه مه سال ۲۰۰۹ میلادی با تجدید نظر در موضع واشنگتن، به عضویت شورای حقوقبشر درآمد. دولت ترامپ سال گذشته در اعتراض به آنچه «جانبداری ضداسرائیلی» خواند، از سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) هم خارج شد.
اسرائیل نیز کمی پس از اعلام تصمیم آمریکا، از یونسکو خارج شد. اسرائیل در چند سال اخیر یونسکو را متهم کرده است که هویت یهودی مناطقی مثل بیتالمقدس و الخلیل را نادیده میگیرد. عضویت آمریکا در شورای حقوقبشر طبق برنامه باید در سال آتی به پایان میرسید، اما دولت دونالد ترامپ ترجیح داد عضویت آمریکا را با ضربهای سنگین به پایان ببرد. بهدنبال خروج آمریکا از شورای مذکور، «فدور استرژیژوفسکی»، معاون اول دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل، اعلام کرد: «روسیه همکاری موثر خود را با شورای حقوقبشر برای مذاکرات برابر و همکاری در امور حقوقبشر ادامه خواهد داد. به همین منظور این کشور کاندیداتوری خود را برای عضویت در شورای حقوقبشر در سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ اعلام کرده است.» این دیپلمات روس در بیانیهای اعلام کرد: «اقدامات آمریکا برای متهم کردن شورای حقوقبشر سازمان ملل به سیاسی کاری ناشی از یک نگاه «خودخواهانه و منفعتطلبانه» است.»
قوانین مهاجرتی به سبک ترامپ!
به گزارش عصر چهارشنبه ایرنا، ترامپ در صفحه توئیتر خود نوشت: اخبار جعلی وقتی از مهاجرت غیرقانونی می گوید، به ایمنی و امنیت کشور ما اشاره ای نمی کند. قوانین مهاجرتی ما، ضعیف ترین و بدترین قوانین در هر کجای دنیاست و دمکرات ها هر کاری انجام می دهند تا این قوانین را تغییر ندهند، کارشکنی می کنند و خواستار مرزهای باز هستند که به منزله جرم و جنایت است.
ترامپ در توئیت دیگری نوشت: تقصیر دمکرات هاست، آنها رای لازم برای تصویب قانون مهاجرتی خوب در اختیار قرار نمی دهند. آنها خواستار مرزهای باز هستند که سبب جنایات هولناکی می شود. جمهوریخواهان امنیت می خواهند. اما من روی چیزی کار می کنم که هرگز پایانی ندارد.
این توئیت ها در حالی منتشر شد که دولت ترامپ به دلیل اعمال سیاست مهاجرتی «تحمل صفر» در مرز آمریکا و مکزیک، با انتقادهای شدیدی رو به رو است.
«جف سشنز» دادستان کل آمریکا پیشتر این سیاست را ارائه داد و از وزارت دادگستری این کشور خواست تا پیگرد جنایی افرادی که قصد عبور غیرقانونی از مرز آمریکا را دارند، در اولویت کاری خود قرار دهد. اجرای این سیاست منجر به جدایی کودکان از خانواده هایشان شده است.
براساس گزارشی که خبرگزاری آسوشیتدپرس پیشتر در ماه جاری منتشر کرد، تقریبا دو هزار کودک در هفته های اخیر از خانواده هایشان جدا شده اند.
نمایندگان دمکرات و جمهوریخواه این سیاست را مورد انتقاد قرار داده و خواستار توقف آن شده اند، این در حالی است که ترامپ بارها دمکرات ها را به خاطر اعمال این سیاست سرزنش کرده است.
در همین حال، قرار است مجلس نمایندگان آمریکا فردا (پنجشنبه) دو بخش متفاوت قانون مهاجرت را به رای گذارد. ترامپ گفته است که از نمایندگان جمهوریخواه این مجلس حمایت می کند.
در این میان، نمایندگان جمهوریخواه مجلس سنا روز سه شنبه از قانونی که به جدایی خانواده ها در مرز آمریکا پایان می دهد، حمایت کردند.
ترامپ به دلیل جدا کردن کودکان مهاجر از والدینشان در مرز آمریکا - مکزیک، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. انتشار ویدیوهایی از کودکان بازداشت شده و حبش شان در قفس و پخش یک نوار صوتی از صدای ناله و زاری کودکان، خشم شدیدی را در داخل و خارج آمریکا رقم زده است. دمکرات ها می گویند ترامپ از کودکان به عنوان گروگان استفاده می کند.
به موجب سیاست تحمل صفر، همه افرادی که به طور غیرقانونی وارد آمریکا می شوند، با اتهام جنایی رو به رو هستند.
عقب نشینی ترامپ از جداسازی کودکان
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا فرمانی را امضا کرد که روند جدا کردن فرزند مهاجران غیرقانونی از والدینشان در زمان رسیدگی قضایی را متوقف می کند.
ترامپ در عین حال تاکید کرد که سیاست تحمل صفر مبنی بر برخورد قضایی با همه مهاجران غیرقانونی بدون استثنا همچنان پابرجاست.
ساعاتی پیش «کریستین نیلسن» وزیر امنیت داخلی آمریکا پیش نویس فرمانی را تهیه کرد که روند جدایی فرزند مهاجران غیرقانونی در این کشور را متوقف می کند و ترامپ اعلام کرده بود که آن را امضا خواهد کرد.
ترامپ در روزهای اخیر تحت فشار سنگین انتقادها از هر دو حزب کشورش و همچنین انتقادهای بین المللی بوده و دامنه این انتقادات حتی به خانواده وی نیز رسید. ملانیا همسر و ایوانکا ترامپ دختر رئیس جمهوری آمریکا از جدا کردن فرزند مهاجران از خانواده هایشان انتقاد کردند.
انتقاد رهبران مذهبی جهان از سیاست ترامپ
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز از شخصیت های بین المللی بودند که از این موضوع انتقاد کردند. ایشان فرمودند: دیدن تصاویر جنایت جدا کردن هزاران فرزند از مادرانشان در آمریکا، انسان را بیطاقت می کند، اما آمریکاییها با خباثت کامل، فرزندان را از والدین مهاجر جدا می کنند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان، جدا کردن کودکان از والدینشان را مغایر با ارزش های مذهب کاتولیک و غیراخلاقی خوانده و افزود: پوپولیسم، راهکار حل مشکلات مهاجرتی نیست. وی با تأیید نامه اسقفان کاتولیک ایالات متحده گفت این رفتار دولت آمریکا «ضد ارزشهای کاتولیک» و «غیراخلاقی» است.
دولت ترامپ با سیاست «تحمل صفر» تصمیم گرفته با همه مهاجران غیرقانونی بدون استثنا برخورد قضایی کند و در نتیجه این سیاست، کودکان آن ها تا زمانی که تکلیف والدین مشخص نشود از آنان جدا می شوند.
آمار وزارت امنیت داخلی آمریکا نشان می دهد که ماموران مرزی این کشور طی 6 هفته گذشته نزدیک به 2هزار کودک را از والدین مهاجرشان جدا کرده و با نگهداری آن ها در اردوگاه های جداگانه، به پدر و مادر آنها فشار وارد می کند.
مقام های کاخ سفید در حالی از این سیاست به عنوان مانعی برای مهاجرت غیرقانونی دفاع می کنند که ترامپ برای فرار از انتقادها دمکرات ها را مقصر این وضعیت می داند.
دمکرات ها معتقدند که دولت ترامپ از کودکان مهاجران غیرقانونی به عنوان گروگان هایی برای تحمیل سیاست های مهاجرتی خود و تصویب قانون جدید که شامل دیوار مرزی با مکزیک نیز می شود، استفاده می کند.
مساله مهاجرت بارها منجر به تعطیلی دولت آمریکا به سبب گروکشی های سیاسی و عدم توافق احزاب بر سر طرح بودجه سالیانه شده است.