پرواز سرمایه در بریتانیا
به گزارش اقتصادنیوز: «مارتین ساندبو» اقتصاددان همچنین مشاور و ستوننویس روزنامه فایننشالتایمز به پرواز سرمایهها در دوران برگزیت پرداخته است: سرمایهگذاران بالغبر یک هزار میلیارد دلار از داراییهای خود از صندوقهای سهامی متمرکز در انگلستان را از زمان رفراندوم اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ میلادی خارج کردهاند.
جریان وسیع خروج سرمایه از لندن ریشه در بروز نگرانیهای مربوط به تاثیر مخرب برگزیت بر بخش خصوصی اقتصاد بریتانیا و وضعیت آتی شرکتهای بزرگ این کشور دارد. با گذشت بیش از ۲ سال از این رفراندوم یک هزار میلیارد دلار سرمایه از این کشور خارج شده و ممکن است تا حصول وضعیت پایدار در توافق اتحادیه با انگلستان تداوم یابد. مذاکرات در ماههای اخیر با فراز و نشیبهای بسیاری همراه بوده و دیدگاههای مختلفی درخصوص عواقب مخرب آن برای آینده اقتصاد اتحادیه اروپا، انگلستان و حتی روابط اقتصادی آمریکا و بریتانیا مطرح شدهاند. سرمایهگذاران هر هفته پولهای خود را از ابتدای همهپرسی برگزیت تاکنون از صندوقهای سهام انگلستان خارج کردهاند. در هفتهای که ترزا می پیشنویس طرح خروج از اتحادیه اروپارا به کابینه تحویل داد، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار خروج سرمایه رخ داد. آخرینباری که این حجم از خروج سرمایه ظرف یک هفته برای انگلستان اتفاق افتاده بود به بحران مالی جهانی دهه گذشته باز میگردد. ارتباط خروج سرمایه شدید از مرزهای انگلستان با برگزیت از روند جریان سرمایه در دوره ۱۲ ماهه پیش از همهپرسی سال ۲۰۱۶ میلادی است. در این بازه زمانی بیش از ۱۲۷ میلیارد دلار سرمایه به انگلستان وارد شده بود.
جبهه شلوغ خروجیها: موسسه «شرودرز» (Schroders) نظرسنجی سالانه خود را با پرسش از ۴۰۰ مشاور مالی ارشد درباره چشمانداز اطمینان سرمایهگذاران به بازار لندن منتشر کرد. این شرکت چندملیتی در زمینه ارائه خدمات سرمایهگذاری، مدیریت سرمایهگذاری و بانکداری سرمایهگذاری فعالیت میکند. در آخرین نسخه نظرسنجی، مشاوران مالی اعلام کردند ظرف یک سال اخیر بالغبر ۳۵ درصد مشتریان آنها سرمایههای خود را از انگلستان خارج کردهاند یا برای انتقال سرمایه خود برنامهریزی داشتهاند؛ رقمی که در نظرسنجی سال گذشته منتشر شده بود از انتقال سرمایه ۲۱ درصد از مشتریان حکایت داشت. براساس دادههای مراکز پژوهشی مقصد سرمایههای خروجی از انگلستان، ژاپن و اقتصادهای نوظهور هستند. در طول ماه گذشته بازار سهام بریتانیا از میان ۲۲ بازاری که در نظرسنجی بانک «مریل لینچ» آمریکا بررسی شدند از حیث محبوبیت در رتبه آخر قرار گرفت.