پمپئو: تردیدی در ارتباط ایران و القاعده وجود ندارد
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از دویچه وله؛ مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۱ فروردین (۱۰ آوریل) در برابر کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا حضور یافت و درباره سیاستهای دولت ترامپ در قبال ایران سخن گفت.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی که از سخنان پمپئو منتشر کرده به اظهارات او پیرامون رابطه بین جمهوری اسلامی ایران و سازمان القاعده اشاره کرده است. طرح چنین موضوعی میتواند زمینه حقوقی اقدام نظامی علیه ایران را فراهم کند.
پمپئو از پاسخ دادن به این پرسش که آیا دولت آمریکا برنامهای در رابطه با عملیات نظامی علیه ایران دارد امتناع ورزید. مجوز مبارزه با سازمان القاعده پس از یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ به دولت آمریکا امکان داده بود به افغانستان حمله کند.
سناتور رند پال، یکی از سناتورهای جمهوریخواه که رویکردی انتقادی به سیاستهای خارجی دولت آمریکا دارد پرسیده بود که آیا دولت آمریکا بر بستر مجوز مبارزه با سازمان القاعده برنامهای برای عملیات نظامی علیه ایران دارد؟ پمپئودر پاسخ گفته بود: «من ترجیح میدهم موضوع را به وکلا ارجاع دهم.»
جمهوری اسلامی و القاعده
وزیر امور خارجه آمریکا درباره روابط بین ایران و سازمان القاعده گفته بود: «رابطه بین ایران و القاعده کاملا واقعی است. آنها به جنگجویان القاعده در خاک خود پناه داده و به آنها امکان دادهاند تا از خاک ایران عبور کنند.»
پمپئو در ادامه تاکید کرده بود که درباره رابطه بین القاعده و جمهوری اسلامی ایران تردیدی وجود ندارد.
رند پال در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنا پرسیده بود که آیا قلمداد کردن سپاه پاسداران از سوی دولت ترامپ بهمثابه یک گروه تروریستی، زمینه سازی حقوقی برای جنگ علیه ایران نیست؟
پمپئو در پاسخ گفته بود: «این موضوع ربطی به روند تصمیمگیری ندارد.» پمپئو در ادامه گفته بود که قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی پذیرش یک واقعیت است.
وزیر خارجه ایالات متحده در اظهارات خود به کشته شدن بیش از ۶۰۰ سرباز آمریکایی در عراق از سال ۲۰۰۳ به این سو اشاره کرده و مسئولیت مرگ این سربازان را برعهده نیروهای شیعه مورد پشتیبانی ایران اعلام کرده است.
ابراز نگرانی از سیاست خارجی آمریکا
رند پال درباره سکوت پمپئو در رابطه با تصمیم حمله به ایران ابراز نگرانی کرده است. بر اساس تصمیم سال ۲۰۰۱ و الزام مبارزه با سازمان القاعده، زمینه حمله ارتش آمریکا به افغانستان فراهم شده بود و افزون بر آن ارتش آمریکا به مواضع القاعده در یمن و فیلیپین نیز حمله کرده بود.
رند پال تاکید کرده بود که کنگره آمریکا به دولت این کشور اجازه حمله به ایران را نداده است. او به پمپئو گفته است: «شما پیش از اقدام علیه ایران باید از کنگره درباره این موضوع کسب اجازه کنید.» بر اساس قانون اساسی آمریکا، تصمیم درباره اعلان جنگ برعهده کنگره این کشور است.
این سناتور جمهوریخواه در عین حال درباره رابطه بین دولت شیعه ایران و افراطگرایان اهل سنت وابسته به سازمان القاعده ابراز تردید کرده است.
خبرگزاری فرانسه در ادامه خبر خود به گمانهزنی پیرامون حضور حمزه بن لادن، پسر رهبر القاعده در ایران اشاره کرده اما، با رجوع به نظر کارشناسان از حصر خانگی او در ایران با هدف اعمال فشار بر عربستان سعودی خبر داده است.