دهن‌کجی جانسون به دموکراسی انگلیسی

کدخبر: ۳۰۰۷۲۳
اقتصادنیوز: دولت بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا در نظر دارد با تعلیق پارلمان بریتانیا مانع از مخالفت نمایندگان و جلوگیری از برنامه دولت برای خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) شود. برخی منابع خبری در بریتانیا نوشته‌اند جانسون که اخیرا به رهبری حزب حاکم محافظه‌کار انتخاب و به سمت نخست‌وزیری منصوب شده است، در نظر دارد در ملاقات با الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، خواستار صدور فرمان تمدید دوره تعطیلات تابستانی پارلمان تا ۱۴ اکتبر شود. مهلت اتحادیه اروپا به بریتانیا برای تصمیم نهایی در مورد خروج از اتحادیه اروپا روز ۳۱ اکتبر - کمی بیش از دو ماه دیگر - تمام می‌شود
دهن‌کجی جانسون به دموکراسی انگلیسی

به گزارش اقتصادنیوز، برخی از رسانه‌های خبری درخواست تمدید تعطیلی پارلمان را با عنوان «تعلیق پارلمان» مخابره کرده‌اند. طبق آیین‌نامه مجلس عوام، تعلیق تنها در مورد عضویت فرد نماینده مصداق دارد که در صورت تخطی از مقررات داخلی مجلس، به دستور رئیس برای مدتی از حضور در جلسات محروم می‌شود. جانسون در نظر دارد در صورتی که اتحادیه اروپا با تغییرات مورد نظر او در توافق موجود خروج بریتانیا از این اتحادیه موافقت نکند، بدون دستیابی به توافق به عضویت کشورش در اتحادیه پایان دهد.برگزیت بدون توافق با مخالفت شماری از احزاب مخالف از جمله حزب کارگر - حزب اصلی مخالف دولت - و همچنین شماری از نمایندگان عضو حزب محافظه‌کار در مجلس عوام مواجه است و این احتمال وجود دارد درصورتی‌که این موضوع در پارلمان مطرح شود، نمایندگان بتوانند مانع از اجرای آن شوند.

بوریس جانسون پارلمان انگللیس

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که قرار است نشست «شورای اختصاصی» که ریاست آن را ملکه در دست دارد در کاخ بالمورال، اقامتگاه تابستانی ملکه تشکیل شود و به درخواست نخست‌وزیر رسیدگی کند. از آنجا که در نظام مشروطه بریتانیا، سلطنت مقامی تشریفاتی است، ملکه از موضع‌گیری آشکار و دخالت در امور سیاسی خودداری می‌ورزد و مسوولیت اقداماتی که به نام او صورت می‌گیرد برعهده دولت است هر چند او می‌تواند به‌طور خصوصی نظرات مشورتی خود را در اختیار نخست‌وزیر قرار دهد. به این ترتیب، در صورت درخواست جانسون برای تمدید تعطیلات تابستانی پارلمان، انتظار می‌رود فرمان سلطنتی مربوطه صادر شود. تعطیلات تابستانی مجالس عوام و اعیان (لردها) در بریتانیا تاریخ مشخصی ندارد و معمولا هرسال با توجه به برنامه کاری مجلس در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود. معمولا ماه‌ میانی تابستان برای تعطیلات تابستانی در نظر گرفته می‌شود. همچنین مدتی پس از پایان تعطیلات تابستانی، مجلس برای آزاد گذاشتن نمایندگان جهت شرکت در کنفرانس‌های سالانه احزاب اصلی، بار دیگر برای مدتی تعطیل می‌شود. در سال‌جاری، تعطیلات تابستانی پارلمان بیست‌وپنجم ماه گذشته آغاز شد و طبق برنامه باید سوم ماه آینده به پایان برسد و پارلمان بار دیگر از اواسط ماه سپتامبر تا اوایل یا اواسط ماه اکتبر به «تعطیلات کنفرانس» برود. برخی منابع گفته‌اند که نخست‌وزیر خواستار تمدید یکسره تعطیلات تابستانی امسال تا ۱۴ اکتبر است. در چنین صورتی، مجلس عوام فرصت کافی برای برنامه‌ریزی جهت مذاکره و رای‌گیری پیرامون برگزیت و احتمالا رای منفی به برگزیت بدون توافق نخواهد داشت. در نخستین واکنش‌ها به انتشار این خبر، آنجلا‌رینر، نماینده مجلس از حزب کارگر و وزیر آموزش و پرورش در دولت سایه، در توییتر خود نوشته است که «این نمونه بارز تعدی آشکار به حقوق اساسی است؛ چارلز اول مرتبا به این اقدام دست می‌زد که باعث هرج‌ومرج و آشوب شد و حالا یک نخست‌وزیر که در جریان انتخابات هم به این سمت نرسیده برای اهداف سیاسی به کار مشابهی دست زده است. این پس گرفتن دموکراسی نیست، نابودی دموکراسی است.» تصمیم چارلز اول، پادشاه بریتانیا در اواسط قرن شانزدهم، برای تعطیل کردن اجباری پارلمان به جنگ داخلی، سقوط سلطنت، اعدام پادشاه و حکومت ده‌ساله «دیکتاتوری» مسیحیان پیوریتن منجر شد. پس از بازگشت سلطنت به این کشور، اصلاحاتی جهت تحکیم استقلال پارلمان صورت گرفت. اظهارات رینر به «پس گرفتن» دموکراسی اشاره به سخنان بوریس جانسون است که تاکید داشته عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا به معنی سلب حاکمیت از دولت ملی و انتقال بخشی از اختیارات آن به نهادهای اروپایی بوده است. او خروج از اتحادیه را به منزله «پس گرفتن دموکراسی بریتانیا» معرفی کرده است.حزب سبزها نیز در بیانیه‌ای نخست‌وزیر را به زیر پا گذاشتن دموکراسی متهم کرده و خواستار موضع‌گیری ملکه در این مورد شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید