خاطره روحانیِ اصلاحطلب از رقابت با مسعود رجوی در انتخابات مجلس اول
به گزارش اقتصادنیوز، آیتالله موسویتبریزی در گفتوگو با اعتمادآنلاین گفت: در انتخابات مجلس از تبریز کاندیدا شده بودم و با ۶ نفر از اعضای مجاهدین خلق رقابت میکردم. در واقع همه بودند و این در نهایت تشخیص مردم بود که به چه کسی رأی بدهند. حتی موسی خیابانی از حوزه تبریز و مسعود رجوی به دور دوم انتخابات راه یافتند و در آن مرحله از رفتن به مجلس باز ماندند.
او همچنین با اشاره به تاثیر حضور همه جریانها بر افکار عمومی گفت: مردم وقتی میدیدند کاندیداهایی با اختلافنظرهایی جدی در انتخابات هستند، میفهمیدند که قرار است در یک انتخابات آزاد رأی بدهند. در چنین شرایطی آنهایی که هم به هر دلیل شایستگی نداشتند، از سوی مردم پس زده میشدند و نمیتوانستند ادعا کنند که حقشان نادیده گرفته شده است.
در انتخابات مجلس اول نهضت آزادی، ملیمذهبیها و خلق مسلمان نماینده داشتند
موسویتبریزی ادامه داد: در انتخابات مجلس اول نهضت آزادی، ملیمذهبیها، حزب جمهوریاسلامی و خلق مسلمان نماینده داشتند و حتی چهرههایی که از ملیمذهبیها هم تندتر بودند به عنوان اقلیت در مجلس اول حضور پیدا کردند که صدایشان شنیده میشد، اما نمیتوانستند نظرشان را به قانون تبدیل کنند. مثل بحث تسخیر لانه جاسوسی که مرحوم یدالله سحابی و محمد منتظری خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا شدند که خب، رأی نیاورد. اما نتیجه این بود که آزادی مجلس عیان میشد.
موسویتبریزی همچنین توضیح داد: با توجه به اینکه نظام به مجلسی پویا و کارساز احتیاج دارد، باید انتخاباتی برگزار کنیم که همه بتوانند در آن شرکت کنند. این نظارت استصوابی که قبل از رحلت امام برقرار نبود و در قانون هم نیست، باید کنار گذاشته شود و فقط افرادی رد صلاحیت شوند که در دادگاه حکمی برایشان صادر شده باشد. چون در شرایط کنونی خیلی از شایستهها رغبتی به شرکت در انتخابات نشان نمیدهند.
رقیب را قبل از شروع رقابت از دور خارج میکنند
این پژوهشگر دینی ادامه داد: عدهای که به خاطر تندروی و تحلیلهای غلط از وقایع نزدم مردم جایگاهی ندارند، با اصرار بر تداوم نظارت استصوابی این هدف را دنبال میکنند که رقیب را قبل از شروع رقابت از دور خارج کنند تا بلکه با رأیهایی کمشمار بتوانند مجلسنشین شوند یا گزینه خود را به سِمت ریاستجمهوری برسانند، که این نوع رفتار آشکارا با مصالح نظام و مردم در تضاد است.
آیتالله موسویتبریزی در پایان سخنانش گفت: تندروها در صورت رفتن به مجلس با دروغ، ریاکاری و تملق رفتار میکنند که معلوم است نمیتوانند قانونهای خوبی به تصویب برسانند.